Tutorial : Jailbreak iPhone 3GS pe iOS 4.0 cu PwnageTool pe Mac

Pentru a putea face acest tutorial trebuie sa aveti instalat in iPhone 3GS-ul vostru fie firmware 3.1.2 jailbroken fie iOS 4.0 GM, daca niciuna dintre aceste 2 versiuni de firmware nu este instalata in telefonul vostru atunci NU veti putea face restore la un custom firmware 4.0 facut cu PwnageTool!

Acest tutorial nu functioneaza pentru cei cu iPhone 3GS cu bootrom nou!

Pasul 1

Downloadati iOS 4.0 prin iTunes, trebuie sa aveti iTunes 9.2 pentru a instala iOS 4.0 altfel nu merge , si PwnageTool modificata de aici.

Pasul 3

Deschideti versiunea de PwnageTool modificata pe Mac si faceti un custom ipsw, un tutorial aveti aici. Atentie insa cand ajungeti la meniul Cydia settings sa adaugati OpenSSH si OpenSSL.

Pasul 4

Terminati de facut custom ipsw-ul si dati restore la acel custom ipsw.

Pasul 5

Presupunand ca totul a mers bine, in momentul de fata aveti iOS 4.0 jailbroken instalat pe telefonul vostru, FELICITARI!

Pasul 6

Mie nu mi-a functionat Cydia din prima si a trebuit sa o reinstalez asa ca pentru cei care intampina aceeasi problema iata cum puteti instala Cydia : downloadati ultima versiune de Cydia de aici, conectati-va in telefon cu ifunbox sau prin SSH si navigati in /private/var/root/Media/Cydia/AutoInstall unde veti copia deb-ul Cydia downloadat anterior. Dupa ce ati copiat deb-ul resetati telefonul pentru a termina instalarea.

51 COMENTARII

  1. de activare nu zici nimic? pt cei ce au tel locked pe retele din afara si nu aveti sim de pe acea retea, stay away for now..

  2. @zaone: Ok. Merci. Daca am facut update la 4.0 prin Itunes, ca sa-i fac jailbreak inteleg ca trebuie sa revin la 3.1.3, apoi ii bag OS 4.0 GM, dupa care urmez tutorialul de mai sus!? (este diferenta intre GM si asta noua?..adica trebuie sa am GM in tel. sau e ok si versiunea finala?)

  3. Salut, am un 3GS, pe care am iPhoneOS 3.0.1, baseband este 04.26.08, iar bootloader este 6.4. Se poate instala 4.0 sa fac JB si apoi unlock? Multumesc.

  4. asta e o versiune neoficiala de PwnageTool si ar trebui sa ne cam ferim de ea:

    Apparently, there is an unofficial version of PwnageTool out in the wild which can jailbreak iPhone 3GS (with old bootrom and already pwned on 3.1.2) on the latest iOS 4 firmware. The creators of the original PwnageTool has confirmed that this version has been modified and redistributed without their permission, and most importantly, it doesn’t patches some important files which are required for the ultrasn0w unlock to work properly.

    UPDATE 1: Ok guys, avoid this unofficial release of PwnageTool and follow the method posted below. This method uses custom bundles for PwnageTool and requires an already jailbroken iPhone on 3.1.2 and with old bootrom. Hacktivation is not working yet so you will need original carrier SIM to activate your iPhone.

  5. @zaone:

    te cred dar fiind dependent de ultrasn0w , eu unul prefer sa astept cateva zile varianta oficiala a PwnageTool………….fiecare o foloseste pe asta pe riscul lui

  6. eu de cand am 3GS ul numai cu custom firmware mi l am facut…………nu am avut prob

    The creators of the original PwnageTool has confirmed that this version has been modified and redistributed without their permission, and most importantly, it doesn’t patches some important files which are required for the ultrasn0w unlock to work properly.

  7. @zaone:

    de 1 an de zile eu depinde de un mic soft pentru a putea folosi telefonul. Prefer sa ascult ce zice cel care a creat softul respectiv decat oricine altcineva…………ultrsn0w merge bine pe 3.1.2, mai astept cateva zile si va merge la fel de bine si cu un 4.0 custom. De ce m as grabi eu acum si peste cateva zile sa ma plang ba ca nu merge wifi cum trebuie, ba ca pierd semnal sau mai stiu eu ce "nebunii"

  8. Salutare tuturor. De ce nu se gaseste un domn binevoitor, posesor de MAC, sa faca un custom ipsw pt a putea face si noi cei cu 3 gs si OS4 GM , Jailbreak? – sau aceste custom ipsw…sunt…individuale ?

  9. Deoarece PwnageTool trebuie sa trimita niste fisiere pe telefon dupa ce face ipsw-ul, pentru ca acesta sa poata fi instalat. Si oricum, trebuie sa ai neaparat un telefon cu bootrom vechi pentru a incerca asa cva, altfel, va ramane blocat in momentul trimiterii acelor fisiere. Am Mac, 3GS, da e bootrom nou…so…waiting 🙂

  10. @zaone: Am incercat sa fac eu la 3GS-ul meu si ramane blocat la partea cu Connect device to usb…sau ceva de genul.

    @Octav: Daca nu gasesti, o sa iti fac un ipsw mai pe seara cand ajung acasa.

  11. @zaone: Aveam 3.1.3, cu baseband-ul aferent 12.01 , nu mai avusem JB, si desi e din saptamana 39, se pare ca e MC si are bootrom/loader 6.4. Intre timp am facut update la 4.0 GM si astept un JB 😀

  12. Sper ca a fost de folos cuiva. Eu am alta problema: Am 3gs, avea 3,1 jailbroken, am facut update la 4.0 GM si acum tot incerc sa-l bag in DFU cu PwnageTool. Nu merge. Intra in DFU, mi-l arata iTunes 9.2, dar cand dau restore la acel custom, primesc error 1600, iar Pwnage imi zice ca nu a reusit sa-l bage in dfu. Cum fac?

  13. Ok, acum nu l-am mai bagat in DFU mode, ci in restore mode. A stat de 5 minute la "Preparing iPhone for restore", apoi mi-a dat error 1604. now what?

  14. Buna. Am un 3gs , 3.1.3, baseband 5.12.01. Am facut din greseala update la 3.1.3. Telefonul a venit cu 3.1.2, jailbrakeuit cu blackrain. Dupa serial number reiese ca bootromul este cel nou, caracterele 4 si 5 fiind 4 si 8. Cu usbview imi arata ca bootromul este 359.x.x. Sa inteleg ca de fapt telefonul este mai nou dar a venit cu iboot vechi? Daca este asa pot face jailbrake la 4.0 si sa dau un unlock cu ultrasnow?

    Multumesc pt. info.

  15. Pana la urma care este bootromul vechi? 359.3.2 sau 359.3 … deoarece citesc tot felul de forumuri si fiecare are versiunea lui…

  16. Voi incerca probabil… acum incerc sa fac rost de cartele sim din afara poate reusesc sa-l activez. Am incercat mai devreme sa pun custom firmware ios 4 urcat de cititorul com. Imi arata erorile 1601 si 1604. Am sa incerc sa pun si un itunes 9.2. Multumesc pt. sfaturi zaone.