Vom avea iPhone 4 subventionat in Romania?

Astazi am aflat ca, in sfarsit, a  fost adoptata legea care ii obliga pe operatorii de telefonie mobila, si nu numai, sa incheie contracte pe termen nelimitat adica vom spune la revedere contractelor prin care eram obligati sa stam legati 2 ani de vreun operator de telefonie mobila si vom avea posibilitatea de a renunta la contract cand dorim fara a plati nici un fel de despagubire operatorului. Legea aceasta a fost adoptata de Senat si Camera Deputatilor si urmeaza sa fie promulgata de Presedintele Traian Basescu, apoi va fi publicata in Monitorul Oficial si probabil la 3 zile de la publicarea in MO va intra in vigoare.

Eu unul salut aceasta lege, o asteptam de mult timp insa stau acum si ma gandesc ce anume i-ar mai putea motiva pe cei de la Orange sa mai ofere telefoane subventionate. Un operator de telefonie mobila oferea un telefon la un pret mai mic daca incheiati un abonament pe 2 ani insa daca acum acel contract nu va mai tine “legat” de ei voi puteti pleca oricand iar subventionarea ar putea fi paguboasa pentru operator.

In situatia de fata eu spun ca ar trebui sa va pregatiti pentru situatia in care Orange NU va oferi iPhone subventionat si va trebui sa il achitati la pret standard, adica vreo 600€ probabil. Desigur acestea sunt doar speculatii si nu ar strica sa aflam pozitia oficiala a celor de la Orange cu privire la aceasta lege.