Apple cauta ingineri in telecomunicatii pentru a rezolva problemele cu antena

Pe 23 iunie cand au inceput sa apara primele semne ca iPhone 4 are probleme cu semnalul, Apple a postat pe site-ul sau 2 anunturi care anuntau 2 pozitii libere pentru 2 ingineri in telecomunicatii care sunt specializati in domeniul antenelor pentru telefoane mobile. Descrierea job-ului suna cam asa :

“Define and implement antenna system architecture to optimize the radiation performance for wireless portable devices.”

Deci in interiorul companiei Apple problema cu semnalul la iPhone 4 se datoreaza proastei pozitionari a antenei si nicidecum modului gresit in care tin oamenii telefonul, cel aceasta este concluzia pe care o trag eu avand in vedere cele 2 anunturi publicate de Apple imediat dupa ce posesorii de iPhone 4 au inceput sa raporteze ca au probleme cu semnalul.

Stiu ca e greu pentru o companie ca Apple sa recunoasca faptul ca produsul care se vinde cel mai bine are o problema de functionalitate serioasa insa ar trebui sa se gandeasca la impactul pe termen lung al pozitiei oficiale adoptate saptamana trecuta.

12 COMENTARII

  1. Esti culmea. Daca Jobs spune ca e vina utilizatorului ca tine telefonul intr-o pozitie normala o iei de buna.. Dar daca spune ca vei primi un iphone 10 daca te arunci de la et. 10, o faci?

    Normal ca era de la bun inceput problema Apple si nu a consumatorilor. Eu am un 3GS si nici ca am vreodata de gand sa imi cumpar iphone 4, pentru simplul motiv ca n-am de gand sa mai dau bani ca telefonul meu de 700 de EU sa mearga bine.

    Daca Apple aveau o atitudine decenta si rezolvau problema cu antena il luam. Asa n-o sa-l iau vreodata!

    PS: Toate tel. mobile au probleme cu antena. De aia e pozitionata SUS, unde nu atingi cu degetul cand vorbesti si e de obicei acoperita. Deci FAIL din partea Apple.

  2. Daca pana la urma o sa recunoasca public problema, oare o sa cheme toti cumparatorii pentu o inlocuire a antenei, sau chiar a telefonului?

    Stiu ca suna a fantezie, dar asta s-a intamplat si in domeniul automobilelor, la producatori mari.

    Din europa a reportat cineva, problema (Din cate am vazut au fost numai clienti AT&T).

  3. @Boogie: Sa inteleg ca tu nu iei de bun ce zice CEO-ul Apple? BTW, aia e pozitia oficiala a companiei nu doar a lui, oricum el e reprezentantul companiei si tot ce spune el se rasfrange nu numai asupra lui dar si asupra companiei.

    @cond0r: Chiar si posesori de iPhone 4 din Romania au recunoscut problema deci exista. Nu le vor chema la inlocuire decat daca poate vor avea cu ce sa le inlocuiasca.

  4. =)))))))

    Ai nenumarate filmulete pe internet, marturii ale unor posesori pe care ii cunosti si tu ma intrebi: "nu iei de bun ce zice CEO-ul Apple?" :))))

    Imi vine sa-ti raspund ca Adi Despot la faza asta…

    La fiecare articol cu chestii negative despre iphone 4 te vad scriind "da, e adevarat. dar macar are cutare feature si cutare imbunatatire" iar la fiecare articol cu chestii pozitive "da, deci iphone 4 chiar isi merita banii chiar daca are unele neajunsuri".

    Scuze, nu vreau sa fiu agresiv, doar ca ar trebui sa judeci mai obiectiv. Sau daca alegi sa il cumperi, nu ii justifica neajunsurile… Ele oricum raman acolo si cine isi doreste iphone 4 pentru social ticketing o sa-l ia oricum.

    Toate cele bune.

  5. PS: Ce a facut Jobs e dovada de douchebaggery.. sau magarie, pe romaneste.

    1st FAIL: Lansezi un telefon cu un neajuns mare la antena

    2nd FAIL: Nu sufli o vorba despre asta cand il lansezi ci mai mult, pui extra pret pe o bucata de plastic pe care o vinzi ca si "carcasa".

    3rd FAIL: Pozitia oficiala a companiei sa fie "Il tii aiurea, e vina ta ca utilizator" cand tu nu faci nimic gresit ci tii telefonul ca orice om normal.

    Deci… NU. Nu iau de bun ce zice Jobs la faza asta. Asta e pura smecherie tiganeasca, nu marketing de CEO.

    Ceva de genul: "Haoleo mancatzash, ai dat bhanii pa el, tzi lh-am dat bhun, nu ma dhoare fratzeoare ce are acu'! Tzine-l altfhel, poa' merge."…

  6. Eu nu inteleg ce vrei tu defapt, m-am prins ca nu vrei iPhone 4 pentru ca e 700 de euro si nu iti place ca are probleme cu antena. Tu probabil ai inteles gresit totul, eu NU cred ceea ce a spus Steve Jobs despre problemele cu antena, eu stiu ca asta e pozitia oficiala a companiei Apple.

    Nu inteleg care e problema in a prezenta lucruri negative si lucruri pozitive unul langa altul? Te deranjeaza, vrei sa spun numai lucruri rele, asta inseamna pentru tine obiectivitate?

  7. Sunteti culmea ! iPhone 4 este cel mai bun smartphine de pe piata, nimeni nu poate nega asta. Intr-adevar, poate Apple nu s-a gandit ca daca un idiot pune mana pe crapatura aia de pe margine, se poate pierde semnal, dar nici nu am auzit pe nimeni care sa sugereze o astfel de problema inainte sa apara iphone-ul, desi am avut poze cu vreo 2 luni inainte. Asa ca hai sa ne bucuram de un telefon extraordinar si sa nu cautam scuze pentru o problema pe care nu o consider asa grava.

  8. Serban, alta problema mai grava decat asta nu cred ca ar putea fi, doar sa nu se aprinda. :)) De aceea se cheama TELEFON ca sa vorbesti la el, si dupa aia ne uitam la restul . SUnt de aceeasi parere cu boogie,un telefon multt prea scump care dupa mine nu aduce multe chestii noi. Si cand te gandesti ca la anul apare altul. Pentru un giroscop si un flash care nu duce la 3 metri mai bine raman cu 3gs-ul. Poate la anul o sa scoata un terminal qwerty .

  9. @Serban : Ceea ce spui tu se aplica la teorie. Ca posesor de vineri al unui iphone 4 gs iti spun ca telefonul are probleme si fara sa tii mana pe crapatura si nu o spun din rautate pt ca sunt fan apple si am avut toate tipurile de iphone de cand a aparut pana acum. Insa prietenul meu nu are probleme cu el. Al meu e de 16 al lui de 32 . Poate este doar o problema de afisaj….

  10. Serban, a incetat sa fie cel mai bun smartphone! E cel mai bun ipod poate. Ca sa fie un smartphone trebuie sa poti sa dai si un telefon de la el si sa stai si pe net… Iphone4 e bun doar de joaca si stat pe wi-fi pe net… ca 3G-ul iti pica de tot… Iar telefoane dai de pe un 3310. Eu consider asta inaceptabil de la o firma ca apple. Sunt utilizator iphone insa nu pot sustine smecheria pe care o incearca Jobs. In fond si la urma urmei nu e Dumnezeu.