Video : Android 2.2 Froyo vs iOS 4.0 – internet speed test

Testele sintetice spun ca Android 2.2 Froyo e de cel putin 2 ori mai rapid decat iOS 4.0 cand vine vorba de navigarea pe internet, sa fie asa si in testele reale? Normal ca nu, Android 2.2 Froyo e rapid insa in realitate diferenta dintre browserul din Froyo si Safari-ul din iOS 4.0 este mult mai mica, practic pe cele 2 browsere le despart maxim 3 secunde cand vine vorba de incarcarea unei pagini web. Diferenta este mai mult decat neglijabila si nicidecum constanta, insa ofera un usor avantaj celor de la Google in batalia cu Apple.

Engadget a facut cateva teste intre un iPhone 4 cu iOS 4.0 si un Nexus One cu Android 2.2 Froyo, rezultatele fiind oarecum surprinzatoare.

iPhone 4 are un usor avantaj in fata lui Nexus One in acest prim video insa diferenta vine de la faptul ca Nexus One are activat flash-ul iar randarea paginilor se face mai greu pentru ca Nexus One trebuie sa incarce si acest continut, spre deosebire de iPhone 4 care afiseaza clasicul cubulet albastru.

Fara flash Nexus One iese invingator la incarcarea fiecarei pagini, in timp ce iPhone 4 se cam chinuie sa tina pasul, desi din punct de vedere hardware cele 2 device-uri sunt aproape identice. Web engine-ul din Google Chrome il surclaseaza pe cel din Safari si Apple are o noua “problema” pe cap fiind acum nu mai poate sustine faptul ca Safari e cel mai rapid browser din lume.

Era de asteptat ca Safari sa fie intrecut la un moment dat de browserul din Android si parerea mea e ca Apple nu va reusi sa tina pasul cu optimizarilor celor de la Google, cel putin nu pana la urmatorul iOS.

4 COMENTARII

  1. Yo zic ca diferenta este insesizabila…sincer nu as renunta la un Iphone cu iOS 4 in favoarea unui Nexus One cu Froyo 2.2 pt ca se incarca paginile cu 1 sec mai rapid, mai conteaza si feelingul care il ai cand umbli pe telefon…si cum HTC scot n telefoane pe an, e cam riscant sa-ti cumperi un HTC si apoi peste cateva zile sa vezi ca apare alt model mai tare…

  2. Adevarat ce spui despre HTC, si fragmentarea Android e la fel de rea, mai ales ca versiunile noi nu functioneaza si pe device-uri mai vechi.

    E insesizabila diferenta insa pentru Apple nu e bine, deja i-a intrecut cineva.

  3. Pentru utilizatorii iphone nu cred ca este o problema, drept dovada cererea de Iphone 4 care este in momentul acesta…si daca nu e bine pentru Apple, inseamna ca e bine pentru noi ca probabil or sa incerce sa faca ceva "magical" ca sa fie iar bine si pentru ei.

  4. Aceste teste sunt irelevante,nu ma ajuta cu absolut nimic daca incarca cu 1-2 secunde o pagina mai repede sau mai incet,daca ar fi vorba de 10 secunde diferenta atunci da.

    Uitati-va de exemplu cum functioneaza multitouch-ul la HTC Desire fata de iPhone 4 :)))