Video : Android 2.2 Froyo vs iOS 4.0 – internet speed test

Testele sintetice spun ca Android 2.2 Froyo e de cel putin 2 ori mai rapid decat iOS 4.0 cand vine vorba de navigarea pe internet, sa fie asa si in testele reale? Normal ca nu, Android 2.2 Froyo e rapid insa in realitate diferenta dintre browserul din Froyo si Safari-ul din iOS 4.0 este mult mai mica, practic pe cele 2 browsere le despart maxim 3 secunde cand vine vorba de incarcarea unei pagini web. Diferenta este mai mult decat neglijabila si nicidecum constanta, insa ofera un usor avantaj celor de la Google in batalia cu Apple.

Engadget a facut cateva teste intre un iPhone 4 cu iOS 4.0 si un Nexus One cu Android 2.2 Froyo, rezultatele fiind oarecum surprinzatoare.

iPhone 4 are un usor avantaj in fata lui Nexus One in acest prim video insa diferenta vine de la faptul ca Nexus One are activat flash-ul iar randarea paginilor se face mai greu pentru ca Nexus One trebuie sa incarce si acest continut, spre deosebire de iPhone 4 care afiseaza clasicul cubulet albastru.

Fara flash Nexus One iese invingator la incarcarea fiecarei pagini, in timp ce iPhone 4 se cam chinuie sa tina pasul, desi din punct de vedere hardware cele 2 device-uri sunt aproape identice. Web engine-ul din Google Chrome il surclaseaza pe cel din Safari si Apple are o noua “problema” pe cap fiind acum nu mai poate sustine faptul ca Safari e cel mai rapid browser din lume.

Era de asteptat ca Safari sa fie intrecut la un moment dat de browserul din Android si parerea mea e ca Apple nu va reusi sa tina pasul cu optimizarilor celor de la Google, cel putin nu pana la urmatorul iOS.