8 modificari ale iOS 4.0 care au trecut neobservate

iOS 4.0 e disponibil de ceva vreme insa unele dintre functiile acestuia au fost trecute cu vedere din cauza intregii tevaturi cu iPhone 4, jailbreak-ul sau decodarea asa ca acum va voi prezenta 8 modificari ale iOS 4.0 pe care poate unii dintre voi nu le-au observat inca.

1. Modificarea butonului de inchis apeluri

Acum pe butonul de inchis apeluri apare expresia “End”  in loc de “End Call”.

2. Modificari ale aplicatiei Mail

Acum cand scrieti un e-mail aveti posibilitatea de a il salva in “Drafts” sau de a-l sterge direct spre deosebire de optiunea de a salva sau nu draft-ul in vechiul OS.

3. Safari

In Safari butonul cancel apare acum langa casuta de Search si nu deasupra acesteia cum era in vechiul OS. Pe langa asta am observat ca Safari arata ceva mai bine acum, parca au modificat putin grafica browser-ului si acum tastatura parca ocupa mai mult din ecran.

4. iPod

Cand deschideti un album in aplicatia iPod veti vedea inclusiv coperta albumului, spre deosebire de look-ul din vechiul OS unde aveati afisate doar melodiile din album.

5. SpringBoard

A fost modificat continutul pop-urilor de alertare care apar in SpringBoard, astfel ca acum in mesaj avem si numele aplicatiei in loc de mesajul standard pe care il primeam in trecut.

6. Maps

A fost modificata grafica aplicatiei Maps, a fost adauga efectul de face atunci cand facem zoom in/out, efect identic cu cel din iPad. Desigur ca aici adaugam si imbunatatirea viteze de conectare la sateliti.

7. Animatii in HomeScreen

Au fost modificate animatiile care apar atunci cand inchideti/deschideti o aplicatie, sau cand schimbati aplicatiile deschise in background. Apple a modificat aceste animatii pentru a da o senzatie de rapiditate in deschiderea/inchiderea aplicatiilor.

8. Iconitele

Unele iconite au fost usor modificate pentru a le da un aspect nou, insa marea majoritate au ramas la fel. Efectul aplicatiilor care urmeaza sa fie sterse a fost modificat, astfel ca X-ul are un efect de apasare atunci cand il atingeti cu degetul iar aplicatiile sunt usor sterse atunci cand intrati in modul pentru stergerea aplicatiilor.

Aceste modificari sunt minore insa contriuie la aspectul total al iOS 4.0, aspect placut insa care datorita modificarilor duce la ingreunarea folosirii sistemului pe anumite terminale.