geohot se retrage

Ieri am scris un articol in care va anuntam ca geohot e dezamagit de stadiul in care a ajuns comunitatea iPhone si ca se va gandi daca va mai scoate sau nu o solutie de jailbreak/decodare. Ei bine astazi geohot a anuntat oficial ca se retrage din scena jailbreaking-ului, si-a “pus” blogul pe privat, adica doar personale invitate de el il pot vedea si cu asta a spus la revedere comunitatii iPhone. geohot a fost, si inca este, unul dintre cei mai buni hackeri din comunitatea iPhone, a facut foarte multe pentru comunitate si poate va mai face in continuare din umbra.

Pana una alta le-a sugerat tuturor celor care asteapta o solutie de jailbreak sa il urmareasca pe Twitter pe un anume Mike Cohen, insa nu pot sa imi dau seama daca a vorbit serios sau e doar o “gluma” de-a lui. Cam atat a fost cu geohot, a ajutat foarte multa lume insa caracterul sau a lasat si inca lasa de dorit, dar cine stie poate il vom vedea din nou cu vreo surpriza.

i was just having fun but some people had to take this all way too seriously. it’s just a phone, and it isn’t much fun anymore.

my bio isn’t “iPhone hacker” it was just something i did occasionally when i was bored. seriously, i think many of you care way more than me

it was a cool ride, and i’ve learned a lot about a lot. perhaps one of these days i’ll do a more formal goodbye.

31 COMENTARII

  1. i was just having fun but some people had to take this all way too seriously. it’s just a phone foarte bine zis… asa eram si eu la inceput… si acum ce fac il tin pe birou de multe ori il uit acasa:))) cand inainte disperat sa il am si sa stiu tot fara el nu puteam trai si mereu il am plin de noutati dar acum cum spune si geo.. it's just a phone..:)

  2. @zaone – exista posibilitatea sa apara o solutie de JB prin intermediul acelei persoane, in spatele ei fiind Geohot.

    Ne putem gandii la multe lucruri.

  3. Sigur ca da,acum cand il depaseste situatia,gata domne m-am suparat,sunt profund dezamagit….oare nu face asta deoarece nu are nici cea mai mica idee cum sa mai faca vreo solutie de jailbreak,ma intreb eu asa….

  4. Fite de pusti cu FIGURI. Nu-i contest nicidecum talentul si cunostintele dar un om matur nu ar avea astfel de fite. Va creste se va maturiza si va abandona astfel de fite. Sper sa ramana (in fata sau in spate) in aceasta comunitate care incearca sa impiedice un tiran (Steve Jobs).

  5. Ma, cam are dreptate. It's just a phone. Iar atunci cand faci lucruri din placere e una, sa te preseze toti sa faci acelasi lucru, taie mult din fun. Presiunea a fost prea mare pe umerii lui. E un copil pana la urma.

  6. pe bune acum, mare chestie ca nu mai e Geohot… prea multe frate , asta se crede mare cum spunea cineva mai sus Jesus… pe bune acum!!?

    Nu mai vrea, sa stea sa faca altceva, chiar ma doare undeva de el, plus de asta iese unu, vin altii care vor sa faca ceva, sa se afirme…doar nu vom plamge dupa Geohot acum …

  7. @CoSSmiN este doar un device pe care platim un pret nu mic si pe care nu ar trebui sa fim obligati sa-l folosim doar in anumite retele GSM si, daca asta se poate rezolva prin deblocare oficiala, cel mai important sa avem posibilitatea de a ne instala pe el ce software dorim, chiar si aplicatii sau continut pentru adulti daca asa dorim. Din acest motiv trebuie sa existe oameni ca geohot si mai important sa ramana in comunitate. Am spus si mai sus ca ce face el acum sunt fite dar totusi ce a facut e de apreciat.

  8. Si sa fim seriosi. O sa devina un copil minune celebru intr-o firma de 6000 de alti copii minune angajati cu salariu record sa programeze pe banda rulanta, pentru titlu "The best Electronic Library Mouse of the Year"…sa se duca invartindu-se.

  9. And a Last thing? Acum hai sa incepem o Pagina Speciala pentru el. Geohot RIP…mult mai este pupat copilasul asta…sa fim seriosi

  10. Intotdeauna i-a placut sa fie in lumina reflectoarelor , sa-i fie lumea la picioare sa poarte coroana !!!! Nu m-as mira daca in viitorul apropiat va reveni cu o solutie jailbreak/decodare !!!! Cum spuneam ii place sa faca jocul asta ca sa iasa in evidenta !!! Nota 10 pentru ce a facut pana acuma pentru Iphone/Ipod … a demonstrat ca e un tip genial , dar jocul asta scenic sincer ma lasa foarte rece !!!!

  11. … mda… toate au un inceput si-un sfarsit. Eu spuneam acum ceva vreme despre un anume Dark Alex din comunitatea psp-ului… care la fel a fost primul care a spart sis de siguranta si a fost considerat un zeu si care dupa 2 ani s-a retras. Probabil ca deja dupa o vreme incepi sa te saturi sa nu mai fie asa de "fun"…

    D.p.m.d.v cei de la appel au scos de data asta un tel super si ca design si ca soft, dar prost asamblat… sincer eu unul nu voi da 500 de lire pe un gaget care are probleme cu semnalul si tre sa -l tin in mana cum imi spune Steve. Nu e o problema de soft, asa ca nu va asteptati la 1 nou update ca nu v-a rezolva nimic… adevarat ca prin noul update pot sa faca sa-ti apara liniile de semnal la maxim, dar nu asta e solutia… semnalul tot v-a fii o problema… treaba sta in asamblarea tel, repspectiv a antenei.

    Asa ca, eu unul, pana la anul, cand teoretic vor scoate un tel cu acelasi desgin si antena rezolvata si probabil cu FaceTime accesibil si prin 3g nu numai wi-fi :))… eu unul nu am sa-mi cumpar acest tel. Am avut 3g, l-am vandut pt 3gs, pe care l-am vandut in ideea de a-mi cumpara noul iphone… dar nu am s-o fak… cred ca trec pe bb bold 9700 caci android am avut si nu ma incanta…adevarul e ca ar fii prea josnic ca un iubitor de iphone sa treaca pe android 😀

  12. ma gandeam daca nu cumva apple il plateste sa nu mai hack-uiasca iOS-ul, sau intr-un viitor apropiat sa auzim ca lucreaza la apple.

    cu unul ca el acolo, dev_team / musclenerd sa aibe "hard times" gasind un exploit…

  13. aliennuteteme : Pe 25 seara am primit acasa iphone 4 , sincer cade semnalul 2-3 linii dar niciodata nu mi s-a intrerupt convorbirea si nu il folosesc cu bumper !!! Probabil in US calitatea celor de la AT&T lasa de dorit !!! Dar sincer il recomand tuturor care au posibilitatea sa-l cumpere !!! E mult peste 3gs din toate privintele !!!! Iar face time va fii accesibil prin 3g deindata ce va fii jailbreakuit cu ajutorul MyWii !!!!!

  14. Sunt convins ca daca problema cu semnalul ar fii atat de mare pe cat o mediatizeaza IPHONE 4 "HATTERS" pe toate site-urile … cei de la Apple ar fii rezolvat deja problema !!!! Dupa cum spuneam pentru mine nu este asa o problema mare , probabil ca daca nu asi fii vazut pe toate site-urile nici nu bagam de seama !!!!

  15. e problema hardware si nu software, altfel o rezolvau pana acum printr-un update.

    Cine-si mai ia iphone4 dupa toate reviewrile negative pe care le are, eu unul m-am razgandit. In plus si multitaskingul SUCKS la greu, si ce se mai laudau cu el si rezisitenta la cazaturi etc…. Androidul o sa fie viitorul ca soft, iar ca telefonu probabil unu din metal :).

  16. Oakish:… ok, dar daca mergi intr-o zona din afara orasului cum e semnalulu?! Banuiesc ca in oras in anumite zone iti scade 2-3 linii semnalul.

    Eu la 3gs aveam probleme de semnal in casa :D… nu-l pierdeam, dar era slab fata de alte tel precum nokia sau htc. Eu nu contest calitatea noului iphone… am zis clar ca din punct de vedere al designuliu si al hardului e super… treaba e cu asamblatul, cu antena. E ok ca-n oras unde semnalul e bun nu pierzi decat 2-3 linii, dar daca mergi sa zicem la munte, unde sunt zone in care semnalul e foarte slab…

    Eu am vrut sa-l iau din uk neverlock de la appel de pe site, dar problemele de care se plang foarte multi, ma face sa renunt. Treaba e ca nu-l iau sa-l folosesc numai in oras si pe drumurile nationale, unde e semnalul bun.

  17. Multitasking Sucks la Greu ?!?!?!?!?!? :))))))) Probabil pe 3G , enabled din jalbreak !!!! Ce sa fac , ma numar printre cei 1.7 mil de nefericiti din prele 3 zile sau probabil eram mai fericit inainte sa primesc I4 si eram pe un Samsung cu Android de care nu stiam cum sa ma scap …. Dar pana la urma : MULTITSKINGUL SUCKS … probabil pw Androidul tau …. ca pe I4 merge de rupe chiar cu 16 aplicatii pornite in background !!!! "MESERIE" …. pana la urma !!!!!! :))))))

  18. Sincer de cand il am nu am fost in zone unde semnalul este slab !!! Ceea ce pot zice este ca in bloc , in masina , etc nu am pierdut semnal incat sa mi se intrerupa convorbirea !!!! Gusturile nu se discuta !!! Dar ceea ce relatez mai sus o spun din experienta (al 5-lea iphone , 1 android testate ) , si din faptul ca il folosesc fizic !!!! Daca aveti drum prin Arad va stau la dispozitie ca sa-l butonati !!!! Dar ma irita la maxim atunci cand unii duc lucrurile la extrem …. asa din auzite si din citite !!!! Repet gusturile nu se discuta ….. Dar nu poti veni cu argumente citite de pe nush unde ….. Nu ma deranjeaza fanii celorlalte sisteme de operare …. Dar nu poti vb asha in voie fara sa ai un in mana !!!! Pana la urma fiecare alege ce vrea pe banii lui …..

  19. Sunt deacord cu Oakish. Eu locuesc in Londra intr-o zona cu semnal f. prost si am iPhone 4 de pe 24 Iunie. In casa cu 3G am avut cel mai bun semnal, cu 3GS mai pierdeam semnalul cateodata iar cu iPhone 4 am semnal ok. Încă nu am rămas fără dar îl folosesc in husa transparenta flexibila de la BELKIN. Eu sunt încântat de cum se descurca tel. din toate p.d.v. Tel. este neverlocked dar abia astept o soluÈ›ie de jb. pt. el. Pt. mine a meritat achiziÈ›ionat

  20. Dagzahav : deci eu il folosesc fara nuci o husa si nu s-a intrerupt niciodara convorbirea ! Pe sfarsitul acestei saptamani o sa primesc husa la el si atunci o sa vad daca mai scade semnalul ! In rest telefonul e insane !!! Vb pe skype pe 3g din masina si se aude ca si pe wifi !!

    Aliennuteteme : telefonul l-am luat din appstore france , e neverlocked si singurul lucru care mai lipseste e …. JAILBREAK-ul !!!