Prima Pagina Apple Modificarile facute de Apple la modul in care este afisat semnalul telefonului

Modificarile facute de Apple la modul in care este afisat semnalul telefonului

Atat iOS 4.1 beta cat si iOS 4.0.1 disponibile ieri aduc o modificare importanta modului in care iPhone-ul afiseaza semnalul, modificare anuntata de Apple si care in teorie ar trebui sa rezolve problemele cu semnalul pe care atatia posesori de iPhone 4 le-au semnalat. Imaginea de mai sus a fost facuta de Anandtech si reprezinta modul in care iPhone-ul afiseaza barele pentru fiecare nivel de semnal. Inainte de iOS 4.0.1/4.1 beta iPhone-ul afisa puterea semnalului intr-o raza dinamica ce se intindea de la -53 la -113db, iar in noile versiuni ale iOS aceasta scalare se va face de la -53 la -121db. Practic acum telefonul va afisa semnal chiar si intr-o zona in care puterea acestuia este sensibil mai slaba decat era anterior.

The results are conclusive – Apple has dramatically changed the signal strength to signal bar mapping in iOS 4.0.1 and the iOS 4.1 beta, making the dynamic range not only much broader, but the range values for each bar much wider. The range of signals that correspond to bars three and four are the same width, and bar two is only slightly less.

The cutoff value for two bars to one bar remains the same, but every other value has increased. The result is that the worst case drop of 24 dBm no longer makes all the signal bars disappear, but rather two.

Imaginea ce mai sus reprezinta cel mai bine aceasta modificare, dupa cum puteti observa Apple a modificat scalarea puterii semnalului pentru toate barele insa cea mai importanta modificare a fost facuta pentru barele 1 si 5, astfel ca atat prima cat si ultima bara vor afisa puterea semnalului la o scara mai larga decat in vechile versiuni ale iOS.

In definitiv acestea sunt doar modificari cosmetice deoarece adevaratele probleme ale iPhone 4 rezida in design-ul defectuos si nu in modul de calcul al puterii semnalului insa prin aceasta modificare Apple paseaza vina in curtea celor de la AT&T.

 • Oakish

  Neatza …. deci dupa update la 4.0.1 am 4 linii la semnal in birou , inainte pe 4.0 aveam 5 …. hmmmm

 • aliennuteteme2003

  este ceea ce zicea eu in legatura cu noul iphone…. daca voi pe terminalele mai vechi aveti probleme cu semnalul, atunci v-a dati seama ce e la iphonul nou. Iphonul nici odata nu a excelat atunci cand vine vb de semnal. Asa cum am mai spus … e o problema de asamblare… nu va astepti la un update pt a rezolva situatia. Ei pot doar sa faca sa vrezi ca ai semnal cand tu defapt nu ai. Atata timp cat appel nu-si recunoaste greseala si cheama inapoi terminalele vandute si incearca sa modifice amplasarea antenei, probleme cu semnalul vor fii in continuare. NU vreau sa ma cert cu cei care au deja noul iphone… stiu ca au dat bani multi pe el si poate au nimerit un terminal fara probleme sau poate nu realizeaza ca au probleme fiindca sunt intr-o zona cu semnal foarte bun. Problemele apar in momentul in care te indepartezi de aceea zona ( oras in principal)…NU intaleg de ce appel la nivelul la care a ajuns si avand in vedere principiul firmei, care a facut ca aceast brand sa fie asa de cunoscut si poate pt unii exclusivit nu isi recunoaste greseala si nu ia masuri… nu e grav sa fii prost si sa recunosti, e mai grav sa fii prost si sa nu iti dai seama.

 • Pingback: Video : Test al puterii semnalului pe un iPhone 4 cu iOS 4.1 beta | Noutati iPhone - tutoriale jailbreaking, unlock, customizare, jocuri.()

 • Same here, pe 3G am cu o liniuta mai putin.

 • Alin

  dB != dBm.

  Ce inseamna db??