Sa fie criza de stoc de la Apple doar o miscare de marketing?

Foarte multa lume se intreaba daca nu cumva Apple si-a regizat o mica “criza” de stoc pentru a genera publicitate si mari vanzarile produselor sale. La Apple este criza de produse inca din luna martie cand a fost lansata tableta iPad si Apple nu era in stare sa produca destule tablete pentru consumatori, iar criza s-a prelungit si la iPhone 4 care acum se gaseste cu greu in magazine. In cadrul conferintei de ieri, unde Apple si-a prezentat situatia financiara, Tim Cook(CEO Apple) a fost intrebat daca nu cumva Apple a “regizat” o criza de stoc pentru a-si mari vanzarile. Desigur ca raspunsul oficialul Apple a fost un categoric “nu” si a dat vina pe furnizorii celor de la Apple care incearca sa faca fata cererii existente pe piata in momentul de fata.

“We do not purposely create a shortage for buzz,” Cook said, adding that all of the company’s suppliers are working hard to fulfill orders.

Doar cei de la Apple stiu adevarul in legatura cu aceasta criza de stoc iar noi probabil nu il vom afla niciodata, oricum criza de stoc = vanzari record pentru Apple si chiar daca Apple nu o face acum e posibil sa o faca in viitor pentru a genera vanzari.