Cum salveaza Cydia si TinyUmbrella SHSH-urile

Am observat ca multi dintre voi sunt confuzi in legatura cu fisierele SHSH salvate de Cydia pentru telefoanele voastre, asa ca prin acest articol voi incerc sa va explic de ce aveti fisiere SHSH pentru anumite versiuni de firmware salvate in Cydia desi nu ati avut acea versiune de firmware instalata vreodata in iPhone/iPod Touch. Cydia si TinyUmbrella salveaza intotdeauna fisiere SHSH DOAR pentru versiunea de firmware curenta(4.0.1 in cazul de fata) si asta deoarece Apple semneaza fisiere SHSH doar pentru cate o versiune de firmware odata. Niciodata nu veti putea salva fisiere SHSH pentru o versiune veche sau viitoare a unui firmware ci NUMAI pentru cea curenta.

Pentru ca TinyUmbrella sau Cydia sa salveze SHSH pentru un firmware NU este necesar ca acea versiune de firmware sa fie instalata in telefonul vostru! Spre exemplu : daca acum aveti firmware 3.1.3 in terminal atunci puteti salva SHSH DOAR pentru 4.0.1(chiar daca nu e instalat in terminal) deoarece aceasta este versiunea curenta de firmware pentru care se pot salva SHSH-uri.

Asa ca daca aveti firmware 3.1.3 pe telefon si aveti SHSH pentru 4.0/4.0.1 salvat in Cydia desi nu ati avut niciodata acea versiune de firmware, veti sti de acum incolo din ce cauza sunt si acele SHSH-uri salvate.

20 COMENTARII

  1. Sa inteleg ca cydia salvează automat shsh? Pt ca eu nu am intreprins niciodată vreo acţiune de a salva shsh pe 4.0 deşi aceasta îmi apare când deschid cydia. Acest lucru nu se întâmpla la toate terminalele: ex eu am doua 3gs cu 3.1.3 pe ele, la unul apare 3.1.3 si4.0 la celălalt a rămas doar la 3.1.3

  2. neatza zaone..de exemplu eu am slavate in cydia SHSH pentru 4.0 desi nu am avut niciodata..am avut 3.1.2 si am trecut direct la 4.0.1 iar asta inseamna ca pot face downgrade la 4.0,daca am inteles corect..?!

  3. multumesc..si inca ceva..in privinta codului rutier (stiu k nu e locul de discutat) am codul dar nu am cont pe US ci pe ro..am cum sa fac sa beneficiez de el..?mersi

  4. am 3gs 3.1.3, când am salvat shsh pt 4.0 cu tinyumbrella mi-a arătat imediat in cydia ca am salvat pentru 3.1.3, 4.0. am salvat si pentru 4.0.1, dar de data asta nu îmi mai arată nimic in cydia nici după 2 zile (miercuri am salvat). e vreo problema dacă nu îmi apare in cydia sau trebuie doar răbdare pana afiseaza?

  5. @ADY imi arata ca am SHSH doar pentru 3.1.3 si 4.0, ca pana acum, de parca nu as fi salvat si pentru 4.0.1

    @zaone faptul ca nu arata ca ai SHSH salvat (dar pe server probabil exista) afecteaza vreun viitor downgrade? Adica, pana nu imi indica in cydia ca am salvat shsh pentru un firmware desi eu am folosit tinyumbrella, se poate face downgrade la respectivul firmware?

  6. Daca ai SHSH salvat in calculator poti folosi direct TinyUmbrella pentru downgrade. Are functia "Start TSS Serve" care iti face toate modificarile necesare in sistem si poti face restore folosind SHSH-ul salvat.

  7. daca ai salvat bine asa cum ai gasit in tutoriale sunt salvate , si mie pt 4.0 mia aratat dupa o saptamana cam asa ,

    da chiar daca nu scrie poti sa faci downgrade.

    si sa zicem k nu le ai pt 4.0.1 revii la 4.0 sau 3.1.3 si faci unpdate si tot aia e

  8. @zaone: zimi si mie te rog o aplicatie gen lockdown pt ios40 k din cydia sau instalious sau de unde stii u ca nu mai am nimic sa imi pot pune parola pe alicatii.multumesc

  9. @zaone: mersi. il aveam instalat dar are o prob. dupa ce pun parola si vreau sa intru in el nu imi arata tastele . imi afiseaza doar jumate din primele butoane 1 2 3

    atat in rest e un spatiu liber si butoanele 1 2 3 care sunt afisate doar jumate sunt in josul paginii

  10. Am avut 3.0 am dat din cydia sa salveze SHSH a aratat pending. Asta a fost acum o saptamana. L-am blocat si am fost nevoit sa fac restore la 4.0 Acum nu reusesc deloc sa fac downgrade la 3.0? Am vreo metoda sa verific daca am SHSH salvat la 3.0? Nu cred ca gresesc la downgrade!