Jumatate din iDevice-urile care acceseaza internetul au iOS 4.x instalat

Chitika, o companie de advertisind care analizeaza datele privind smartphone-urile ce le incarca bannerele, a publicat niste statistici prin cade demonstreaza ca jumatate posesorii de iDevices care le-au incarcat bannerele au iOS 4.x instalat. Compania a adunat statistici de la peste 9 milioane de afisari ale bannerelor proprii iar rezultatele sunt acestea :

  • 50% din trafic a fost facut de pe iDevices cu iOS 4 instalat;
  • 49% din trafic a fost facut de pe iDevices cu iOS 3.x instalat;
  • 1% din trafic a venit de pe terminale cu iOS 2.x instalat.

Privind statisticile in detaliu Chitika ne spune ca 44.5% din trafic a fost facut de pe terimnale cu iOS 4.0 instalat si doar 5% din ele aveai iOS 4.0.1. In ceea ce priveste iOS 3.x, traficul cel mai mare a venit de pe terminale cu iOS 3.1.3 reprezentand 29.8%, pe locul 2 se afla iOS 3.1.2 cu 14%, iar restul procentajului se imparte intre iOS 3.0 si 3.1.

Statisticile sunt interesante si arata ca multi posesori de iPhone au facut deja update la iOS 4.x, insa jumatate din cei care au incarcat bannerele Chitika inca au iOS 3.x Jumatatea celor cu 3.x e formata cel mai probabil din posesori de iPhone 3G si iPhone 3GS care nu pot face update la iOS 4 jailbroken, cel putin asta e parerea mea. Cei cu iPhone 3G nu fac update pentru ca iOS 4.0 se misca ingrozitor pe acest terminal, iar cei cu 3GS nu fac pentru ca nu au jailbreak. Aceste statistici vizeaza doar 9 milioane de afisari ale unor bannere, deci doar cateva milioane de iDevices si reprezinta doar o mica parte din totalul iDevice-urilor existente pe piata la ora actuala.

5 COMENTARII

  1. inseamna ca ios4 este destul de satisfacator pentru majoritatea posesorilor de idevice uri mai ales ca este primul upgrade de soft al apple care aduce imbunatatiri semnificative…..

  2. pai cum adica cei care au 3.x nu au facut update din cauza ca-si pierd jaibreakul? cei cu 3.x sunt 45% din toti, iar jailbreak au doar ~10% din utilizatorii de iOS. nu?

  3. Nu am spus nicaieri ca statisticile astea sunt pentru toti utilizatorii de iOS. Statisticile sunt facute pe 9 milioane de afisari a unor bannere. Aceste 9 milioane de afisari pot reprezenta cateva sute de mii/pana in vreo 6 milioane de terminale.

  4. Pai numarul dr device-uri e oarecum irelevant. Statisticile sunt facute pentru a da o aproximare. Daca nu cumva au ales special device-urile jailbroken, faptul ca 45% din totalul utilizatorilor au ramas pe 3.x are o mica legatura cu frica de pierdere a JB.

  5. Nu neaparat, depinde cati utilizatori cuprinde acel 45%, daca are foarte multi care inca asteapta o solutie de jailbreak atunci are legatura cu frica de a pierde jailbreak-ul. Daca nu e asa cum spun eu atunci da, nu are legatura.