Apple data in judecata datorita supraincalzirii tabletei iPad

Conform celor de la Bloomberg, Apple a fost data in judecata acum aproape o saptamana de cativa clienti nemultumiti de faptul ca tabletelor se supraincalzeau daca erau folosite  in zone cu expunere directa catre soare. Conform acestora tableta se incalzea foarte rapid chiar si daca era folosita intr-un mediu unde temperatura era usor ridicata, iar dupa cateva minute de navigat pe internet/vizionat un film aceasta afisa un mesaj de avertizare si se inchidea singura.

The complaint, filed July 23 in federal court in Oakland, California, seeks unspecified damages and class action, or group, status. It claims the iPad “does not live up to the reasonable consumer’s expectations created by Apple” because it “overheats so quickly under common weather conditions.”

The iPad has a 9.7-inch touch-screen display that lets users read books and magazines, view videos, play games and surf the Internet. In direct sunlight, the tablet “turns off, sometimes after just a few minutes of use,” according to the complaint.

iOS are un sistem de siguranta care se declanseaza odata ce chip-ul terminalului se incalzeste peste o anumita temperatura si inchide sistemul pentru a evita distrugerea vreunei componente interne. iPhone-ul se incalzeste destul de rapid cand e la incarcat/in timpul navigarii pe internet/in timpul unei convorbiri sau cand jucati un joc, insa eu personal nu am ajuns vreodata in situatia de a primi vreun mesaj de avertizare. Nu cred ca e vorba despre o problema generala ci doar despre anumite loturi care au probleme de fabricatie, oricum trebuie sa aveti grija cu terminalele deoarece oricand puteti pati la fel.