Despre noul Apple Battery Charger

Printre produsele lansate ieri de Apple se numara si Apple Battery Charger, un incarcator de baterii, care pare a fi un nou produs “revolutionar” marca Apple. Incarcatorul vine cu 6 baterii AA facute de Apple, baterii care conform companiei isi pastreaza capacitatea de stocare chiar si dupa sute de incarcari. Printre specificatii Apple a trecut si o informatie destul de interesanta : chiar daca lasati o astfel de baterie incarcata 1 an intr-un sertar ea va pierde doar 20% din energia stocata, deci dupa 1 an de stat in sertar va avea 80% din energia initiala.

The Apple Battery Charger sets a new industry standard: It has the lowest standby power usage value – or “vampire draw” – of any similar charger on the market. That’s the energy most chargers continue to draw after their batteries are fully charged. But the Apple Battery Charger senses when its batteries are done charging and automatically reduces the amount of power it needs.

Un alt aspect foarte important il reprezinta energia consumata de incarcator dupa ce bateriile lasate in el s-au incarcat, astfel ca Apple Battery Charger va consuma doar 30mW/h(miliwati/ora) dupa ce bateriile s-au incarcat, spre deosebire de un incarcator normal care consuma de aproape 10 ori mai mult. Acest consum poarta denumirea de “vampire draw” si Apple se lauda cu cel mai mic consum post-incarcare pentru un incarcator de baterii.

Apple Battery Charger costa doar 29$/€ si, din punctul meu de vedere, este un produs interesant care nu ar trebui lasat in umbra iMac/Mac-urilor sau a Magic Trackpad-ului.

9 COMENTARII

  1. apple a redescoperit apa calda, a "reinventat" si acumulatorii… eu folosesc demult panasonic infinium care dupa un an au capacitatea diminuata tot cu 20 % si alte firme cum ar fi sanyo eneloop are acmulatori similari, etc, etc. asa ca… bla bla bla, marketing…

  2. OMG.. Incarcator de acumulatori (nu baterii cum zic unii). Sariti pe el, la noi va fi doar 200RON. Dar ce conteaza? E alb, bateriile sclipesc..

    Dar vai…are legatura cu iPhone, doar despre asta e site-ul.. LOL.

  3. apple a reinvetat apa calda ca in situatia cu iphone 2G…. cate bancuri s-au facut pe tema ca iphone este doar o caramida… nu avem noi fire de par in cap… insa dupa 4 ani au scos cel mai bun smartphone din lume.

    apple a scos ipad care toata lumea il considera un moft, uite ca acum vin alte companii si scot produse pe idea celor de la apple

    se pare ca unii tot nu au inteles ca apple mai intai reinventeaza apa calda ca sa vada daca prinde la consumatori si dupa vin cu inovatii bomba.

    dupa parerea mea.. apple nu scotea pe piata baterii reincarcabile daca nu ar urma sa lanseze in viitor, aparate bazate pe bateriile astea:))

  4. @jder, putina concentrare nu strica, era vb de noii acumulatori " deosebiti" ai lui apple care sunt la fel ca ai altor firme celebre cu traditie veche in fabricarea de accu. Nu era nici pe departe vb de celebrul iphone sau alte gadget- uri marca apple.