Intel si Nokia demonstreaza MeeGo

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=INVlmjJKXjk[/youtube]

MeeGo este un nou sistem de operare pentru terminale mobile dezvoltat de Nokia impreuna cu Intel, sistemul fiind o combinatie a 2 platforme mobile : Moblin si Maemo, rezultatul final fiind ceea ce vedeti in clipul video de mai sus, sub denumirea de MeeGo. Nokia N900 ruleaza OS-ul Maemo insa din pacate pentru Nokia, N900 nu a avut prea mare priza la public, asa ca, compania s-a vazut fortata sa se alieze cu Intel pentru a bune bazele acestui OS(linux-based), dezvoltat sub denimrea de MeeGo. MeeGo arata destul de bine, aduce usor a Maemo insa parca are o interfata ceva mai user friendly, si cel mai important permite, ca si Maemo, instalarea de aplicatii din Ovi Store.

In February, Intel Corporation and Nokia merged their popular Moblin and Maemo software platforms to create a unified Linux-based platform that will run on multiple hardware platforms across a wide range of computing devices, including pocketable mobile computers, netbooks, tablets, mediaphones, connected TVs and in-vehicle infotainment systems. Called MeeGo, the open software platform hopes to accelerate industry innovation and time-to-market for a wealth of new Internet-based applications and services and exciting user experiences. MeeGo-based devices from Nokia and other manufacturers are expected to be launched later this year.

Intel si Nokia vor sa faca din MeeGo un OS ce se va lupta cu iOS si probabil ca vor reusi, Intel este o companie foarte puternica cu foarte multa experienta, fonduri, si oameni capabili sa dezvolte acest OS. Parerea mea e ca va dura cativa ani insa daca Intel isi va pune umarul la contributie, atunci Apple ar putea avea un competitor mult mai puternic in MeeGo decat in Android, si spun asta doar pentru ca Intel + Nokia ar putea fi mult mai puternice decat Google.