Sunteti multumiti de solutia de jailbreak disponibila prin jailbreakme.com?

Am vazut foarte multa lume plangandu-se de probleme cu iOS dupa ce au facut jailbreak cu noua solutie de jailbreak disponibila prin jailbreakme.com, asa ca va intreb si pe voi ce fel de probleme ati avut cu terminalele. In afara de problemele cu Cydia, care nu tin de jailbreak, ce fel de probleme ati intampinat dupa jailbreak? Eu am citit despre probleme cu disparitia iconitelor din SpringBoard, pierderea semnalului 3G, fluctualii ale semnalului, etc.

So… voi ce probleme ati avut?


73 COMENTARII

  1. Nimic ciudat,totul merge cum ar trebui pana acum ! Semnalul e chiar mai bun decît la vechiul telefon cu aceeași cartelă ! Mai postez dacă apare ceva . (3gs,iOS4)

  2. eu am observat doar ca semalul este mai sensibil…dar nu e foarte relevant pentru mine pentru ca stau intr-o zona unde am semnal full 3g si am biroul intr-o zona gard in gard cu palatul cotroceni si acolo sunt interferente f mari. deci singurul lucru care l-am observat eu este acela de sensibilitate mai mare la semnal……eu al iOS 4.0 3gs

  3. daca se rezolva si problema cu activarea e chiar super bine…

    asa mai tre sa umblam pe la ,,baieti,, sa activam telefoanele…

  4. nivelul de semnal sigur nu este indicat cum trebuie. Imposibil sa am tot timpul indiferent unde m-as afla doar 3 liniute din 5. In rest sa zicem ca e ok cu unele exceptii: unele aplicatii nu sunt inca incompatibile cu iOS, cydia se incarca execrabil de greu. Per total sunt multumit de acest jailbreak but spirit was flawless 🙂

    3gs & iOS 4.0.1 here

  5. @TheDog: Faza cu semnalul e mai degraba de la iOS decat de la JB.

    @inu: E posibil sa nu mai apara vreodata hacktivare. La fel cum e posibil sa nu mai apara solutii de decodare daca Apple va renunta la codarea telefoanelor in SUA.

  6. @zaone: problema cu hack-ul ar fi ca nu scoate protectia ios-ului la schimbarea cartelei sim si cere in continuare activarea din iTunes pe noul sim. Toate astea cu unlock-ul făcut si care îmi vede semnalul pe Vodafone, dar nu am access in meniu.

  7. Salut !

    Facandu-i un mic review si facand urmatoarea comparatie dintre doua telefoane 3gs ios 4.0.1 cu metode de jailbreak diferite am ajuns la urmatoarea concluzie.

    Pe 3gs ios 4.0.1 cu old bootrom shsh salvat inca de la 3.1 jailbroken dar varianta care intra in restore la restart:

    – bateria este relativ mai putin secanta utilizand telefonu 1 zi si jumatate folosindul la greu

    – sram-ul sau sta in 160MB cu bitesms *.97 vers si cu nfs + ipod in background

    – cand ies din aplicatii sacadeaza mai putin cateodata

    – anumite aplicatii nu mai dau crash chiar daca sunt buggy rau ( iconoclasm de ex)

    Cu jailbreakme.com:

    – bateria ma tine relativ 9 ore max hai 12 fara ipod la greu

    – sram-ul cu aceelasi aplicatii de mai sus rulate in background + safarii in timp ce scriu si acest review am 42MB

    – momentan nici-un crash dar probleme la partea cu sacadarea, daca te joci cu iesit+ intrat intr-o aplicatie sacadeaza.

    Daca nu era pt foldere stateam pe 3.1.3 cu spirit pt performante + se aude ipodu mai tare, soneriile etc.

    Momentan astea sunt observatiile mele.

    Toate cele bune !

  8. zaone,am dat dimineata update(telefon adus din franta) la 4.0.1 . Eram mai mult ca sigur ca o sa am nevoie de activare,dar nu a fost asa deloc. Jailbreak-ul l-am instalat si am facut si unlockul. Cum am facut minunea sa nu imi trebuiasca activare?

  9. Activare inseamna ca trebuie sa bagi cartela operatorului pe care e codat telefonul. Daca telefonul nu e activat nu poti face JB.

  10. Nu, la update se modifica doar fisierele sentiale din iOS si nu pierzi datele, insa in mod normal ar fi trebuit sa piarda si activarea, dar se pare ca nu e asa.

  11. Am vazut si eu faza in care dupa update nu a fost nevoie de activare. Nu stiu daca asa e normal, dar am vazut. Update de la 3.1.2 la 4.01 pe 3gs. A pornit ca si cum nimic nu se schimbase, dar cu noul os.

  12. exact, dupa ce am trecut la 4.0.1, am gasit toate aplicatiile care le aveam inainte (in afara de cele instalate din cydia), si chiar functionale (crackuite), pe cand inainte, cele crackuite nu le instala itunes decat dupa ce bagai Appsync

  13. Al meu e de la orange (3GS, bootrom vechi, venit de o săptămâna sigilat de la garantie cu ios 4.0). Am făcut jb si unlock, când bag cartela de Vodafone îmi spune ca a detectat o alta cartela si ca vrea iTunes ca sa îl activeze pe cartela noua. Îl conectez la Mac si îmi spune ca nu este autorizat pe cartela respectiva… ( Vodafone ). Unlockul este făcut ok pt ca îmi apare semnal in rețea doar ca nu pot sa folosesc nicio funcție decât cu cartela de orange. Cu alte cuvinte când introduc o cartela noua are nevoie de fiecare data de activare. A mai întâmpinat cineva problema asta? Este vreo soluție?

  14. Singura problema pe care am avut-o a fost atunci cand nu puteam din cauza roamingului probabil…dar pana la urma am rezolvat-o. App zaone am fost azi la SCS langa viena si au acolo un premium reseller apple unde se vindea iphone4 fara probleme.

  15. Ai incercat sa faci restore cu set as new iPhone si activare/jb/decodare iar?
    @AlViN: Poate era Apple Store, oricum nu stiu cum e situatia cu stocul iPhone 4 in Austria dar acolos e vand doar terminale codate.

  16. Pana acum nu am gasit mai nimic ciudat doar ca dupa jailbreak la fiecare restart in partea dreapta sus a ecranului de boot (marul) apare o line ca niste pixeli morti. Banuiesc ca e o eroare de jailbreak sau e o protectie apple de a vedea telefoanele jailbreakuite cand ajung la garantie.

  17. pentru mihai exista solutie la problema ta cu cartela de vodafone. instaleaza softul din nou in el activeaza cu cartela de orange si dupa dai unlock. MERGE 100%. Am patit si eu problema asta cu telefoane venite de la orange service.

  18. Salut. deabea acum mi-a aparut ShSh-ul in cydia…si e salvat pentru 4.0….eu avand din fabrica acest sistem……..ca sa mi-l salveze si pentru 4.0.1 ar trebui sa-l instalez si pe ala ? merci

  19. nu Alexandru C, shsh se salveaza nu pentru versiunea de soft pe care o ai tu instalata ci doar pentru ultima versiune de soft scoasa de apple pentru clienti; in momentul acesta nu poti salva shsh decat pentru 4.0.1 urmand 4.1 cand va fi lansat si asa mai departe.NU mai poti salva shsh pentru versiunile mai vechi de 4.0.1.

  20. Ok, in mare parte stiam ce zici u… Ma deruteaza faptul ca imi zice ca am shsh salvat pentru 4.0 si nu pentru 4.0.1, intelegi ce zic?

  21. Marea problema a acestui utilitar este ca a fost explicat pe multe site-uri modul in care functioneaza… Iar acum orice "hacker" rau intentionat poate folosi aceasta bresa de securitate si printr-un simplu fisier .pdf iti poate provoca neplaceri. Sunt de parere ca metoda prin conectarea la un computer era mult mai sigura. Sper (si sigur va fi asa) ca Apple sa rezolve aceasta problema in iOS 4.1 ( apropo astazi este disponibila versiunea beta 3 – daca intereseaza pe cineva).

  22. Am încercat tot ce se putea… Si nimic nu merge se pare ca e blocat mai bine decât celelalte, asa făcea si înainte de jb. Probabil din cauza ca modelul primit de la orange nu este (ro) ca cel cumpărat….e MC134B făcut pt Anglia din câte am găsit pe net si probabil ca blocat de orange la cerere…. Mă dau cu părerea… Ca nu am mai văzut iPhone la care când ii schimbi cartela se blochează si trebuie reactivat… A mai întâlnit cineva asa ceva?

  23. PRO:

    – Pot spune ca sunt multumit de JB si iOS 4.0.1, am reusit sa instalez cam tot ce aveam pe iOS 3.1.3, mai putin iBluenova care este momentan (sper sa se rezolve pe viitor) incompatibil cu iOS4;

    – Dupa 2 zile de "frecat" intens, am constatat ca semnalul este imbunatatit pe Edge (3G nu prea folosesc decat rar, acasa am WiFI), nu mai exista fluctuatii ale semnalului si parca calitatea convorbirilor este mult imbunatatita. Nu mai primesc replici gen: "Nu te mai aud.. te auzi intrerupt, te auzi incet.. etc".

    CONTRA:

    – Navigarea intre "ecranele" iphone-ului nu mai este asa de smooth cum era pe iOS 3.1.3, asta se poate datora si mutitudinii de softuri instalate in background: iBlacklist, iProtect, IphoneDeliveryMS, Activator, AttachmentSaver, Cyntact, MailToAttachment, PreferenceLoader, libhide, pdfExploitWarner (toate acestea sunt raportate de SBSettings);

    – Lipsa compatibilitatii iBluenova cu iOS4;
    – Downloadurile din Installous sunt foarte lente acum, 50-80 kb/s (iOS 4.0.1) fata de 200-600+ kb/s (iOS 3.1.3), viteze obtinute in ambele situatii prin WiFI conexiune Clicknet.

    Per total, cum am spus mai sus, sunt multumit in principal datorita stabilitatii semnalului GSM.

    Terminal: iPhone 3GS – 16 gb, codat Orange Romania

  24. Acum ca v-am auzit pe voi, am testat si eu si intr-adevar, asa se intampla si la mine ca si in cazul lui @SbT and @pouria ..

    LE: Am dezinstalat PDFExploitWarner din Cydia si nu mai am parte de popup-ul cu PDF blabla cand lansez ceasul.

  25. @AlexandruC: iti va afisa si SHSH-ul pentru 4.0.1, stai linistit.

    @Mihai: Ce ai incercat mai exact? Restore cu set sa new si activare cu cartela Orange?

    @pouria: Clock din telefon? Mie nu imi apare nimic.

    Ce faceti mai exact ca sa primiti acel pop-ul? Eu am deschis aplicatia Clock si nu imi afiseaza nimic.

  26. @Zaone presupun ca este din cauza instalarii fix-ului (din Cydia) pentru exploitul de PDF. Presupun asta deoarece dupa ce am dezinstalat acel fix, popup-ul acela cu PDF , a disparut.

    Ca si simptomatologie, lucrurile sunt simple, daca incercam sa lansam aplicatia Clock default a Iphone-ului, aplicatia se lanseaza, si primim un popup cum ca aplicatia incearca sa deschida un fisier PDF, si 2 optiuni, Cancel sau Load… daca dam pe Cancel, ne apar ceasurile ( ceasul daca-i setat numai unul ), daca dam pe Load, nu se intampla nimic.

  27. E de la ala, pentru ca fix-ul ala introduce popup-ul, dar eu il am instalat si nu primesc nici un mesaj de avertiza, and that is strange, o sa incerc o reinstalare a lui.

    BTW, eu am refacut jailbreak-ul de pe jailbreakme.com.

  28. Am reinstalat patch-ul pentru vulnerabilitatea PDF si acelasi popup cand lansez aplicatia Clock. Mesajul complet este urmatorul:

    " View PDF?

    The application wants to display a PDF on your device. There is a known bug in the PDF loading code that makes the running of arbitrary code possible, which could compromise your system. Are u sure you want to continue ?"

    2 optiuni: Cancel, Load. La Load, popupul reapare si nu se intampla nimic altceva, la Cancel, imi apare ceasul.

    @Zaone: vezi sa nu ai clock-ul activ in multitaskingul de la iOS4, daca il tin activ acolo, nu mai apare nici la mine popup-ul.

  29. @JohnnyUSA Spune-mi si mie te rog unde ai gasit attachment saver pentru 4.01 ? Sau am inteles eu gresit ? Daca-mi poti spune si repo-ul ar fi perfect, pentru ca versiunea care o gasesc eu in cydia nu e compatibila cu 4.01.

    Am instalat-o si daca deschid mail-ul si vreau sa dau reply la un mail, imi iese din mail… 🙁

    Multumesc anticipat !

  30. @zaone sincer nu cred ca are jb nicio vina ca la fel îmi făcea si fără jb; adică cerea iTunes la orice cartela noua. 2 restore-uri in dfu mode si cu set as new…. Dacă vrei pot sa fac niște screen shot-uri si sa îți trimit sau chiar sa filmez cu celalat 3GS. Vad ca a apărut o versiune noua de ultrasn0w … încerc si cu asta. Revin cu detalii.

  31. Am gasit buba, aveam instalat vechiul fix, cel cu deb, si nu imi afisa nici o eroare insa am pus acum PDF Loading Warner si imi afiseaza si avertismentul si dispar acele de la ceas.
    @Mihai: Nu stiu ce sa zic, nu vad cum ar putea Orange bloca decodarea asta.

  32. @JohnnyUSA Da, se pare ca nu ne ramane decat sa asteptam…

    E foarte util acest tweak, sper sa se ocupe totusi cineva si de el…

    Multumesc pentru raspunsul promt !

  33. Eu am o singura problema. Nu pot descarca mp3-uri nici din safari, nici din dtunes, nici cu adownloader,

    Ar trebui sa mearga?

    Imi da un mesaj de eroare: Cannot play movie. The server is not correctly configured.

  34. Nu merge deloc cu alta cartela… face unlock la semnal, dar la introducerea unei alte cartele telefonul se dezactiveaza si cere activare in itunes. Chiar daca este deja activat, facut jb si unlock.

    @zaone am sa-ti trimit niste poze,(filmuletul are 60 MB… cam mare pt e-mail) sper sa nu fiu singurul pe Pamant cu problema asta 🙂

  35. Sincer eu nu inteleg de ce apelati la asemenea trucuri… nu e mai OK sa cumperi telefonul legal, sa il folosesti in reteaua pentru care l-ai cumparat si sa nu ai griji de genul?

  36. Nu chiar.
    eu am un telefon adus din SUA.
    era codat at&t. In Romania NU EXISTA AT&T.

    Si sa il cumpar de la orange? La pretul ala imi aduc de dincolo 2 telefoane.

  37. Multa lume il cumpara de la bisnitari care il aduc codat de pe retele din afara. In Romania doar Orange vinde iPhone 4 si cei care nu au abonamente Orange sau nu vor/pot sa isi prelungeasca abonamentele cumpara de la bisnitari telefoane codat, apoi se plang ca nu au cartela de activare sau soft de decodare.

  38. Eu l-am cumpărat de la orange si l-am folosit in rețea, dar acoperirea lăsa de dorit asa ca am decis sa trec pe Vodafone. Acoperirea e ok semnalul bun si pana acum nicio problema am dus telefonul la garatie pt ca nu mai mergea 3g-ul ( iPhone 3GS 32 gb model mc134ro) si am primit un iPhone 3GS sigilat refurbished model mc134b cu ios 4 pe el, chiar dinainte sa ii fac jb am observat ca dacă bagam o noua cartela (chiar dacă era activat) cerea reactivare pe cartela respectiva in iTunes, dacă e orange o activează dacă nu …nu.

    @zaone: Am sa îți trimit in cursul zile de azi niște printscreen-uri poate afli ceva.

  39. Nu sunt multumit, deoarece la iphone 3gs descarca payloadul dar nu implementeaza jailbreakul. Si la un alt 3gs prima aplicatie care am instalato a fost mobile terminal care nu a functionat. Deci cine ma ajuta si pe mine macar cu un sfat? Ce sa fac sa pot face jailbreak la primul terminal?

  40. @zaone – ti-am trimis un e-mail cu pozele cu "reactivarea". Repet ca telefonul l-am primit ca terminal inlocuit de in garantie de orange.

  41. Nu imi da nici o eroare doar ca la primul telefon ma arunca afara de pe jailbreakme.com si nu termina jailbreakul si la cel la care am facut jailbreak imi deschide terminalul si il inchide imediat, deci nu pot lucra cu el ca sa remediez gaura lasata de jailbreak.

  42. @Mihai.

    La fel am patit si eu cu un 3GS. , 4.0.1

    face Jailbreak, face unlock si cand schimb SIM-ul imi zice Different SIM detected. connect to iTunes.

    am facut restore de 2 ori, nu stiu ce sa-i mai fac. 🙁

  43. Revin cu noutati.

    Am reusit sa-l fac sa mearga cu orice SIM. Solutia am gasit-o pe gsmhosting si am postat-o si la mine pe blog (dar nu am voie sa dau link 😉 )

  44. se poate face ceva in legatura cu problema nerecunoasteri sim-ului dupa activare cu cartelele universale…jailbreak si decodarea cu ultrasnow?ma lamureste si pe mine cineva va rog

  45. buna,am si eu o problema ,se pare ca nu am semnal la tel ,si am incercat si lockdown dar nu e nici o diferenta,pls care ma poate ajuta .

  46. Am întâmpinat azi o problemă: am făcut update din iTunes la 4.0.1 la un iPhone 3GS 8 Gb totul a fost în regulă, l-am activat, am intrat în meniu am pornit WI-FI-ul apoi am intrat pe jailbreakme.com însă supriză: nu pot să "slide" bara !

    Orice sugestie ar fi apreciata.

    Mulţumesc.

  47. buna, am si eu o problema am instalat ultrasnow,intoruc orice cartela a oricarui operator si la unele are semanal iar la altele nu are ,si nu pot sa primesc sau sa fac apeluri deloc nici la cartelele care am semnal,ce ar trebui sa fac???,pls help!!.thx