Apple introduce o noua sectiune in iTunes \”Try Before you buy\”

Pirateria este una dintre principalele probleme cu care se confrunta Apple cand vine vorba de AppStore si aplicatii, iar principalul motiv pentru care site-uri ca apptrackr.org isi continua activitatea este pentru a le da utilizatorilor posibilitatea de a incerca o aplicatie inainte de a o cumpara. Android Market are un sistem de “incercare” a aplicatiilor, adica cumperi o aplicatie si o testezi, iar daca nu esti multumit de ea poti cere in 24 de ore banii inapoi. Multi utilizatori de iPhone au cerut un sistem asemanator si de la Apple insa compania refuza sa il introduca, in schimb a introdus aceasta noua sectiune “Try Before you Buy”.

Inainte sa va faceti sperante prea mari, va spun ca aceasta noua sectiune include doar cele mai populare aplicatii gratuite si nu da nicidecum posibilitatea utilizatorilor de a incerca o aplicatie(ce nu are o versiune lite sau nu e gratuita) inainte de a o cumpara. Probabil Apple incearca sa justifice lipsa unui sistem asemanator celui din Android Market prin introducerea acestei noi sectiuni, insa eu nu ii vad rostul avand in vedere ca nu toate aplicatiile au versiune Lite, iar in general versiunile Lite apar la luni bune dupa lansarea aplicatiei in sine.

Daca asta e modul in care Apple incearca sa isi multumeasca clientii si sa reduca pirateria, atunci presupun ca site-uri ca apptrackr.org vor avea o viata lunga si linistita.