Va avea noua tableta iPad un giroscop?

Conform unor surse urmatoarea versiune a tabletei iPad va avea unn giroscop, la fel ca terminalul iPhone 4. Afirmatia vine in urma unei analize facute asupra placii de baza a tabletei iPad dar si a celei de pe iPhone 4, analiza sugerant faptul ca Apple ar fi testat tableta iPad cu un giroscop insa l-a scos in versiunea finala dar a lasat un loc gol pe placa de baza pentru el. Pe placa de baza a terminalului iPhone 4 giroscop e plasat langa accelerometru, adica in acelasi loc unde tableta iPad are o portiune vacanta, probabil pentru a fi instalat un giroscop.

In his teardown, Bitton discovered an unpopulated 24-pad spot next to an STMicro STM33DH accelerometer on an iPad circuit board. A circuit board on the iPhone 4 uses the same accelerometer and places next to it an STMicro L3G4200D gyro, but that chip requires just 16 pads.

Multa lume se asteapta ca urmatoarea tableta iPad sa aiba un ecran facut prin tehnologia Retina Display, sa aiba un giroscop si cel putin o camera, dar si o configuratie hardware mai buna. Apple are obiceiul sa dea cate putin clientilor sai asa ca e foarte probabil ca viitoarea tableta iPad sa nu aiba tot ce are iPhone 4 acum, insa cu siguranta unele noutati isi vor gasi un loc in configuratia tabletei.