Prima Pagina Apple Bateriile din Apple Battery Charger nu sunt facute de Apple?

Bateriile din Apple Battery Charger nu sunt facute de Apple?

Luna trecuta Apple a lansat cateva produse noi, printre care si un incarcator de baterii(Apple Batery Charger), plus niste baterii cu capacitati de stocare de-a dreptul impresionante. Desi Apple se lauda ca respectivele baterii sunt facute de ei, in realitate ele ar putea fi un alt model de baterii vandute sub brandul Apple, si ca sa fim sinceri, ati auzit vreodata despre vreo fabrica Apple care face baterii? Se pare ca aceste baterii ar fi defapt modelul Sanyo Eneloop, insa singura dovada ale asemanarii dintre aceste doua tipuri de baterii este performanta in a mentine un ciclu de incarcare pentru o perioada lunga de timp. Un site din Cehia a dezmembrat noile baterii vandute de Apple si le-a comparat cu cele de la Sanyo insa nu a descoperit vreo similitudine intre cele 2 modele.

Comparand performantele, acelasi site din Cehia a observat ca bateriile Apple si modelul Sanyo Eneloop HR-3UTG de 1.2V au performante identice, deci au concluzionat ca noile bateriile Apple sunt defapt acest model al Sanyo insa vandut sub brandul Apple. Desigur ca Apple nu va recunoaste vreodata ca vinde bateriile altui producator sub brandul propriu, insa daca nu vreti sa dati 29$ pe bateriile celor de la Apple, atunci puteti cumpara oricare dintre aceste seturi de Sanyo Eneloop de le Amazon.

 • DPiPad

  Nu cumva si iPhone 4 e facut de Sanyo, poate si iPadul.

  Din nou o stire de doi bani exclusiv pentru rating… asta ca sa nu zic ca e de kkt.

 • joe

  merci de pont.nu cred ca e o stire "de kkt", ca te ajuta sa iti faci o impresie despre Apple. Una buna si una rea. Aia rea ca te duc de nas si vand produse la suprapret facute de alt producator si cealalta buna ca au marketing bun si fraierii cumpara. si totusi produsele lor, dau tonul in materie de tehnologie, indiferent daca au baterii de la sannyo, display de iphone facut de LG si etc. Ati vazut vre-un LG cu display de iphone?

 • Well DPiPad e expert in produse Apple, participa personal la asamblarea acestora, he knows best. Right…

 • glm

  folosesc de ani buni acumulatori (sanyo eneloop si panasonic infinium – excelenti astia din urma) cu "inovativa descoperire" apple, dar se pare ca lor le place intotdeauna sa "reinventeze" ceva ce altii produc si vand demult. Astfel, gasesc intotdeauna naivi (ca DPiPad ) sa puna botul si sa exclame in extaz: "mama ce tari sunt astia de la apple, nu mai e nimeni ca ei, le cant ode pan' la capat".

 • glm

  Dincolo de patima unora pentru compania apple, viata nu incepe si nu se termina cu aceasta firma, iar aia cu "dau tonul in materie de tehnologie" e exagerata rau, poate: "isi aduc aportul consistent in tehnologie" este o exprimare mai realista si obiectiva.