Samsung Galaxy Tab – prima internet tablet de la Samsung

Samsung Galaxy Tab este o noua internet tablet ce va fi lansata de Samsung in cateva luni si va concura cu tableta iPad a celor de la Apple. Noua tableta de la Samsung va rula Android 2.2 Froyo, va avea cel mai probabil un ecran AMOLED si va arata exact ca in imaginea de mai sus, adica destul de neobisnuit. Astazi au aparut si primele informatii privind specificatiile hardware ale tabletei, informatiile au fost “culese” din primul firmware pentru tableta Samsung P1000 Galaxy Tab si arata cam asa :

  • Screen resolution 480×800;
  • Camera Max resolution 2048×1536;
  • Camcorder Max resolution 2048×1536. (Not sure about this info);
  • Front cam Max resolution 240×320;
  • CPU Profile ARM11;
  • CPU Core S5PC110;
  • CPU speed 1.0GHz;
  • Flashplayer;
  • GPS. (Google Maps);
  • WIFI;
  • SyncML support;
  • Swype;
  • JavaScript 1.5;
  • Bleutooth (Don’t know the version yet).

Eu unul nu o numesc o iPad killer inca pentru ca e la luni distanta de lansare si se pot inca schimba multe, insa numai pe partea de hardware. Forma dreptunghiulara ar fi reprezentat un mare mare avantaj daca avea alte dimensiuni, mai exact daca era mai lata ar fi fost perfecta pentru navigare pe internet,vizionat filme, jucat, insa in forma actuala mi se pare a fi mai mult o tentativa de internet tablet decat altceva. Eu nu cred ca vor exista foarte multi cumparatori pentru aceasta tableta, dar asta e doar parerea mea.

10 COMENTARII

  1. E un fel de strutocamila. Care forma se preteaza la filme ? la ce filme, "stan si bran" sau diapozitive ? Nu e nici 4/3, nici 16/9. O mizerie de rezolutie oricum. Si "flashplayer" la 1GHz sa se uite ei in Coreea, daca au rabdare.

  2. Bai sun multe chestii care face dintr-un produs un real succes sau un dezastru. Pe langa configurative hardware si os are mi se par de departe cele mai bune la idevices, sun anumite detalii care te face sa crezi ca oamenii care au dezvoltat ace produs isi terminasera de multiple treaba si au mai abut timpani sa faca si ceva in plus.

    Am stat 2 ore intro-un magazin orange cu un samsung galaxy s in mana si l-am tot butonat si nu m-a convins sa renunt la actualul meu 3Gs cu ios 4.01. In afara de desktop nu am mai gasit nici o animatie de trecere de la un ecran la altul, zici ca e din topor, iar ca jocuri cel mai mare joc( real racing) are 27 de mega. Ce texturi sun in jocul ala, cum e optimizat avand in vedere ca acelasi joc pentru iPhone are 250 de mega…

    Ca tableet nimic nu o sa se compare cu iPad. Iar dada esti putin descurcaret iti iei un camera connection kit, impreuna cu cateva linii de cod, ti l-ai facut de 32, 48, 64 de Gb.

  3. un dvd ntsc (wide) are rezolutia 720×480 rap e 1,50

    un hd (ready) are1280x720 raportul e 1,77

    tableta asta are 800×480 cu raportul 1,66 de aia ziceam ca e buna la filme, impaca toate rapoartele de rezolutie, mai putin 640×480 (rezolutie standard 4:3), adica tocmai la stan si bran nu e buna…

  4. si eu m-am jucat pe un galaxy s cateva zile, l-am cumparat pt un prieten si l-am tot butonat, este inferior 3gs la timpul de raspuns si touchscreen, pt a deschide o aplicatie dureaza destul de mult, poate chiar diferenta intre 3G si 3GS (sper sa nu fi exagerat, dar ati inteles ideea), ecranul este intr-adevar misto, peste 3GS dar exact ca si marius am impresia ca nu au scos aplicatii pentru a il folosi la maxim.

    cum specificatiile tabletei sunt asemanatoare cu alte telefonului si avand oarecare experienta si cu sistemul de operare, sincer ma indoiesc ca va fi aproape de ipad killer. e greu sa faci ceva simplu si util.

    ca sa nu mai zic, layoutul aplicatiilor si multe alte lucruri sunt izbitor de asemanatoare cu cele apple (in speta iphone)