Video : iPhone 4 pierde semnalul pe Orange

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nzcm7dDBpQ0[/youtube]

In clipul video de mai sus aveti o mica demonstratie a problemei cu semnalul, aici in Romania pe operatorul de telefonie Orange. Daca este acoperita partea din stanga jos, unde e antena telefonului, cu palma atunci semnalul scade pana la o linie, insa in video nu dispare de tot. Din start trebuie sa luam in considerare 2 lucruri : semnalul 3G in zona respectiva era slab, a pierdut o liniuta doar stand pe masa, deci nu era o zona cu acoperire buna; in al doilea rand trebuie luat in considerare faptul ca era decodat cu ultrasn0w, iar ultrasn0w e departe de a fi o solutie de decodare perfecta.

Nu neg ca iPhone 4 are problema atunci cand e acoperita partea respectiva, insa acum telefonul trece de pe 3G pe Edge cand partea respectiva e acoperita si nu ar trebui sa inchida o convirbire deschisa(chiar te rog litchi sa testezi asta). Totodata recomandarea din video e eronata deoarece Apple nu va modifica absolut nimic la design-ul iPhone 4 pana in septembrie, deci nu va asteptati la nu stiu ce minuni pentru ca asteptati degeaba. Apple nu schimba design-ul telefoanelor intr-o luna si e greu de crezu ca va modifica ceva la telefon pentru a nu mai avea probleme.

Rog si alti posesori de iPhone 4, indiferent de retea, sa faca astfel de teste si le voi publica pentru a vedea cum se descurca telefonul in Romania.

UPDATE : Se pare ca, convorbirea se intrerupe atunci cand antena este acoperita :

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gZV4yemrkrQ[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UYu8r_Tb0Mo[/youtube]

Multumiri lui litchi pentru video.

33 COMENTARII

  1. nu inteleg ce vrei sa spui prin “ultrasn0w e departe de a fi o solutie de decodare perfecta” in contextul asta. nu e ca si cum s-ar face decodare de semnal radio / gsm in timp real de procesor prin “aplicatia” ultrasnow. pur si simplu ultrasnow permite baseband-ului register-ul cu anumite IDuri de operatori fata de limitarea de unul singur. ultrasn0w nu are nici un fel de legatura cu puterea semnalului. din momentul in care “terminalul” respectiv chipul de gsm este inregistrat cu operatorul de gsm mecanismele de comunicare sunt neatinse de ultrasnow.

  2. doua lini iau scazunt ca la acoperit….dal incolo ca telefonul e bun…eu am acoperit mai multe telefoane si pierd semnal nokia e71…nu ti un iphone asa in mana in strangi si ii acoperi toata antena…sau daca esti cu capu si il ti asa iati invisible shield si gat ai rezolvat problema

  3. tot nu inteleg cum afecteaza ultrasn0w semnalul. ai ceva informatii tehnice in aceasta directie ? pentru ca solutia "oficiala" prezentata de dev-team acum 2 ani la primul release prezinta un work flow absolut independent de mecanismele de comunicatie GSM.

    iar cu "acoperitul" ca sa lamurim "problema", acoperitul gaurii nu are absolut nici o relevanta. problema intervine atunci cand degetul tau conductor face legatura intre bucata de metal de deasupra gaurii (antena) si bucata de metal de dedesubtul gaurii iar de aici orice antena de unde radio isi modifica proprietatile la modificarea lungimii, impedantei, etc etc. tocmai de aceea lipirea unui plasture nonconductiv in aceea zona rezolva problema, iar "noul design" de telefon este foarte posibil si implica aplicarea unui smac de plastic transparent pe suprafata antenei pentru a impiedica contactul electric si va fi folosit de apple probabil as soon as they can change the production line pentru a integra asta.

  4. Salut eu .. am testat un "aifon" 4 .. intradevar neverlocked pe Orange Romania .. si eram intr`o comuna undeva la aprox 7 km de Timisoara .. am tinut telefonul in fel si chip .. sub masa .. partea stanga acoperita, partea inferioara acoperita total .. probleme semnal 0 .. absolut nici o liniutza NICI una .. si precizez ca nu aveam semnal full . Chiar ma gandeam sa fac un clip sa demonstez ca in Ro nu sunt problemele celor din US ..

    @zaone: intradevar ultraznãu afecteaza bateria .. dar nu si semnalul .. precizez ca am 3gs atat locked cat si factory unlocked .. nu este nici o diferenta la semnal

  5. problemele in US difera foarte mult fata de "probleme" din Europa si datorita retelei de acolo.

    Sistemul american foloseste frecvente in gama 800 – 870 Mhz (800 / 850 pt GSM si 850-860 pentru 3G respectiv UMTS850). Avantajele sunt ca o singura antena a operatorului poate acoperi o zona mult mai mare geografica si astfel costurile scad foarte mult. Dezavantajele sunt calitatea semnalului (un semnal de frecventa mai joasa are o ratie semnal/zgomot mult mai mica) si supraaglomerarea per antena: fiind mai putine antene numarul de useri maxim se atinge mult mai usor. Mecanismul in cazul gsm este ca atunci cand o antena nu are semnal destul de puternic catre tine sau este "full" sa te arunce pe alta antena (acest mecanism te ajuta sa vorbesti continuu la telefon in timp ce mergi cu 200 km/h pe autostrada si treci de pe o antena pe alta). Insa apare problema unor time-out-uri sau a posibilitatii de astfel de push-uri secventiale ce pot provoca faimoasele "dropped call"-uri de la americani

    Sistemul european foloseste frecvente de 1800 Mhz pt gsm si 2100 mhz pt 3g. de aceea "la noi" semnalul e mult mai bun.

  6. Mie pe Vodafone nu imi face probleme decat daca e semnalul foarte slab, dar si atunci iese de pe reteaua 3G dar nu pierde semnalul. In rest l-am "chinuit" in toate modurile si nu pierde nici macar o liniuta. iPhone 4, neverlocked, OS 4.01

  7. ce taran e ala, / shacuma il luam in mana, cum ai lua un Iphone / care dracu tine telefonul in mana ca pe bata de oina?!? majoritatea acum / shmekerie tati / tin telefonul cu un deget la ureche

    deja testul asta imi face sila / sa sufoci telefonul cu toata palma….

  8. @bogdan: Eu am observat problema semnalului cu ultrasn0w cand navigam pe internet, conectat la reteaua 3G. Semnalul fluctua si bateria scadea vazand cu ochii, nu stiu de la ce o fi dar asa pateam. Nu am testat noul ultrasn0w dar ala vechi era buguit.

    So, as vrea niste clipuri video in care sa demonstrati ca telefonul nu pierde semnal, unul asemanator cu cel de sus daca se poate.

  9. pe vodafon nu cred ca ar fi probleme.

    In casa unui prieten, niciun nokia sau samsung nu are semnal, indiferent de retea, desi vorbim de o zona cu semnal puternic din bucuresti. singurul telefon ce functioneaza in casa respectiva fara probleme este 3gs-ul… e adevarat ca raman cu 3 liniute de semnal dar internetul/ apelurile functioneaza fara probleme.

    nici in feletari, prin periferie unde abia daca poti vorbi la telefon, n-am avut probleme. Din punctul meu de vedere, vodafone e foarte bun la capitolul asta. Curios e faptul ca pe stick-ul de net vodafone n-am semnal insa pe iphone aveam 2 liniute.

  10. Am un iphone 4 si l-am testat de am inebunit. Cu mana apasata pe antena, samd si nu a cazut deloc semnalul. Al meu e deblocat cu ultrasn0w… O fi si din cauza ca abea a ajuns din america si e din lotul nou? Oricum cred ca s-a exagerat enorm cu povestea asta cu antena

  11. Nici eu nu am niciun fel de problema cu semnalul pe iphone4 cu ultrasnow pe orange. Si chiar ma aflu intr-o zona unde nu am avut niciodata mai mult de trei linii de semnal indiferent de model sau firmware.

    Ce dracu e atata agitatie cu semnalul la iphone4? Mie mi se pare ca e ca-n fabula cu vulpea care nu ajunge la struguri. Daca nu au fost in stare sa produca un telefon competitiv iphone-ului, hai sa inventam ca are o problema… Da-l dracu de iphone4 cumparati de la noi un surogat.

    A, si da! Cine mama dracu da o gramada de bani pe iphone4 si sta pe prepay? Poporul roman care n-are bani de rechizite pt copii da isi ia plasma de 1,20 cu buletinu… Samd

  12. Cartela Preapy era de test, am taiat-o pe aia ca sa nu tai cartela cu abonament ca nu mi-a venit microsim de la orange. Nu inteleg care e problema voastra daca cineva ar da 700 de euro pe un telefon si sta pe prepay, fiecare cu treaba lui! Iar testul este informativ si doar o parere, chiar nu inteleg de ce trebuie sa fie atatea comentarii rautacioase!

  13. Test 2 : http://www.youtube.com/watch?v=UYu8r_Tb0Mo

    Concluzie : 2 zile de folosit iPhone 4 merge beton, se misca super bine, nu am avut probleme cu semnalu (decat in teste), sunt foarte multumit de el! Sincer cred ca toata problema asta cu semnalu a inceput de la cineva rauvoitor concurent al iPhone pentru a scade vanzarile, deorece sunt multe telefoane care daca le strangi in mana se manifesta la fel, desi pentru un telefon de 700 de euro e cam inacceptabil sa se intample asta!

  14. Am uitat sa mentionez ceva: aseara eram cam suparat cand am primit telefonul deoarece direct am incercat problema asta cu semnalu si am vazut ca chiar este reala!

  15. Ce video de rahat …si ce voce de "tzara-tzara" are shaw asta ! Cum a mai spus si Bogdan , pai dak il iei in mana si-l strangi cu putere ii iese sufletul ….in cazul de fatza …semnalu ii iese ..! Si ce mesaj la sfarsit : nu va luati iphone 4 ! Auzi asta , dar tu dc ti-ai luat iphone 4 ! Mars de aici ….a pus mana romanul pe iphone 4 si sa se dea mare si el …!Testul cu antena l-am facut si eu pe un 3Gs si pe recentul iphone 4 …si nu stiu cum reusesc unii sa ramana fara semnal ….ori e zona proasta ….ori nu inteleg ! Ah , k il strangi de ii iese" semnalu" pff asta e part 2 ….!iPhone 4 e bun , dar se cauta nod in papura 😉 ! Iar romanii dupa "turma " si ei 🙂

  16. In cel de-al doilea filmulet convorbirea merge perfect (tanti ia o pauza pentru ca sa poti tu sa te hotarasti ce tasta vrei sa apesi..;))..)
    Nu recomand taranilor care fac comentarii de prost gust sa isi cumpere iPhone 4 si RECOMAND celor care stiu sa aprecieze : Buy iPhone 4 !

  17. Da, am facut mai multe teste, concluzia ar fi ca in zonele cu semnal slab e posibil sa pierzi convorbirea, iar in zonele cu semnal bun nu ai nici o problema !

  18. Iphone 4 din UK necodat, jb facut, nu am pierdut semnalul nicio data si nici nu-i scade in momentul in care il tin in mana. Il folosesc pe Vodafone Romania.

  19. Astazi am testat si eu un iPhone 4. *este telefonul unui prieten* In oras avea semnal foarte bun si pe Vodafone si pe Orange. Am urcat cu telefonul pe un deal unde semnalul este mai slab. A scazut la o liniuta (acelasi semnal il aveam si pe nokia e71 [tot o liniuta]) dar nu s-a intrerupt convorbirea. Eu zic ca este ok.

  20. salut…. o persoana vinde un iphone 4 codat pe orange romania si spune ca trebuie facut semnalul si ma costa 100 de lei..nu stiu ce sa cred (cred ca minte ) vreau sa dau la schimb un htc sensation xe ….va rooog cei care va pricepeti putin ajutor aici…..stiu ca nu prea are legatura cu subiectul dar am nevoie de niste ajutor si mi-e ca imi iau teapa.

    Multimesc!!