Vimeo trece pe suport HTML5

Vimeo, unul dintre cele mai mari site-uri de video sharing din lume,  a anuntat astazi ca si-a refacut player-ul video pentru a functiona exclusiv in HTML5, renuntand astfel la vechiul flash care din pacate nu functioneaza pe iOS. Noul video player va functiona fara probleme pe iOS, dar si pe celelalte platforme pentru smartphones, avand totodata capacitatea de a detecta fiecare device in parte si de a ajusta calitatea clipului video in functie de capacitatea fiecarui terminal.

„With the latest generation of browsers and devices, we’ve had huge demand for an embeddable player that works with HTML5 and on devices like iPad and iPhone.”

Acesta este primul mare pas facut spre eliminarea flash-ului de pe site-urile de video sharing, insa o lovitura si mai mare va fi data in momentul in care YouTube va renunta de tot la flash in favoarea HTML5. YouTube lucreaza de ceva vreme la modificarea player-ului video pentru a fi 100% compatibil cu standardul HTML5, insa avand in vedere dimensiunile site-ului YouTube e cam greu sa faci schimbari radicale asa repede. Daca nu se da Apple dupa flash, iata ca se dau site-urile dupa HTML5, iar asta e un lucru bun pentru ca vom avea din e in ce mai mult continut pe ecranele terminalelor noastre.

Articolul precedentVideo : Cum arata jocurile pe Windows Phone 7
Articolul următorVideo : Cum va arata Web AppStore-ul celor de la Google
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.