Apple nu mai semneaza SHSH-uri pentru iOS 4.0.1/3.2.1

Incepand de aseara, Apple a blocat semnarea SHSH-urilor pentru iOS 4.0.1/3.2.1, deci daca nu ati reusit sa salvati un SHSH pentru aceste 2 versiuni de iOS atunci nu veti mai putea face restore iPad/iPhone/iPod Touch-ului vostru la respectivele versiuni. Daca in Cydia era afisat mesajul “Pending TSS Request” insa ati salvat SHSH-uri cu TinyUmbrella atunci puteti sta linistiti deoarece Cydia are SHSH-ul vostru, insa daca aveati acel mesaj si nu ati salvat SHSH cu TinyUmbrella, atunci e posibil sa ramaneti fara SHSH.

Apple a continuat sa semneze SHSH-uri pentru 4.0.1/3.2.1 o perioada destul de lunga dupa lansarea iOS 4.0.2, ceea ce e putin ciudat, avand in vedere ca de obicei blocheaza semnarea SHSH-urilor pentru iOS-urile vechi imediat dupa lansarea unuia nou.

SHSH-urile sunt niste fisiere unice pentru fiecare telefon, fara de care NU puteti face restore la iOS 4.x indiferent ce iPhone/iPod Touch aveti, si nici  la iOS 3.x pentru iPad/iPhone 3GS/iPod Touch 3G.

23 COMENTARII

  1. Sunt inca pe 3.1.3 dar in cydia imi apare ca am shsh salvat pt 3.1.3, 4.0, 4.0.1.. inseamna ca am shsh salvat in cydia? nu am facut niciodata update la 4.0 sau 4.0.1

  2. Nu stiu daca la iphone 4 imi foloseste salvarea shsh. Il am salvat (4.0.1.), dar cand am facut restore la 4.0.1 , zilele trecute, a trebuit sa scot ip lui saurik din host. Altfel, cu acel ip in host, incarca cat incarca si pe la aprox. 60 % aparea eroarea 1004 (parca 1004)

  3. am un 3g cu 3.1.2 prima oara imi aparea in cydia ca am salvat de la 3.1.2 pana la 4.0.1 dupa aia nu imi mai aparea ca am salvat pt 3.1.2 si de ceva vreme nu mai apare nimik

  4. am incercat cu tinyumbrella 4.01.08 si au mers salvate shsh-uri pentru 4.0 si 4.01, deci grabiti-va (se salveaza si in cydia si in calculator "my documents" )

  5. Din fericire, inca mai functioneaza sa salvezi shsh pentru 4.0.1.

    Am reusit acu cateva momente pentru un prieten ce a primit azi iphone-ul :D.

    Mare norocos

  6. Dacă mie îmi scrie sus in Cydia cu verde " This device has SHSHs on file for iPhone OS / iOS 4.0, 4.0.1", mai trebuie sa fac ceva?

  7. zaone ma ajuti te rog, am un 3gs cu 4.0.1 si vreau downgrade la 3.1.3 (am shsh salvate), am urmarit tutorialul dar la un moment dat mi-a dat eroare 1015 sau ceva de genu si apoi imi zicea sa intru iar in dfu mode sa dau iar restore, ideea e ca a ramas blocat de recovery mode si nu stiu ce sa-i fac, te rog sa ma ajuti, mersi mult

  8. @Yann: Nu, e ok.

    @robert: Daca inveti si tu unde trebuie postat atunci poate vei primi ajutor in loc sa te alegi cu comentariile sterse.

    Cauta pe site despre eroarea aia 1015 si vei gasi un articol care te va ajuta.

  9. Telefonul era deschis normal, nici in recovery mode nici in dfu mod. Oare de asta. Pur si simplu i-am dat Shift + restore la un ispw descarcat de pe felixbruns. POrnea dar undeva pe la trei sferturi aparea error 1004

  10. De ce spun, ca mi e frica. Dupa ce am incercat sa i fac primul restore si mi a dat eorarea 1004 a ramas in recovery mode ( nu mai pornea. I am dat din nou restore si tot la erorarea 1004 am ajuns. Cititnd pe net am gasit si cauza, adik ip lui Surik (iaca ca vorbesc si n versuri 🙂 ). Dupa ce am scos ip-ul cu pricina a mers fara probleme.

  11. @zaone: vezi dc ceream eu mereu id de mess.

    nu mai steteam aici sa scriu incontinuu si mai ales ca prob asta sa discutat de multe ori si tutorialul e f clar.

    daca ceream id de mess. in 15 min era gata. si intelegea mult mai bine.

  12. @ asa este dar tinant cont ca tutorialul este f clar, aici nu le spui nimic nou, pur si simplu le zici mura in gura repetand pasii din tutorial.

    ce faceau daca u nu faceai acest forum?? il vindeau sau il aruncau?

    cred ca inceapeau sa caute si sa se documenteze decat sa le spui ca la copii de 10 ani acelasi lucru de 10 ori.pur si simplu asta arata ca teai cam chinuit si pierdut timpul degeaba daca ei nu stiu sa citeasca si sa faca dupa tutorial.

    nu ca ma dau eu mare si tare, din puncutul meu de vedere asta e parerea mea

    si sper sa nu intrepreteze nimeni gresit sau sa o ia in nume de rau