Activeaza optiunea Cellular Data Network si rezolva problema cu internetul la Orange

Acum 2 zile am scris un articol in care va explicam metodele prin care puteti rezolva problemele cu internetul la Orange dupa update-ul la carrier bundle-ul 8.1. Astazi am descoperit o metoda mult mai simpla de a rezolva aceasta problema, daca aveti jailbreak, si odata cu ea rezolvati o alta, adica activarea internet tethering-ului(pentru cei care au nevoie). Aplicatia TetherMe 1.3-4 activeaza optiunea Cellular Data Network imediat dupa instalare si va da acces la setarile de internet/mms ale carrier bundle-ului Orange/al operatorului vostru de telefonie. Acum la Orange apare setarea “net” insa daca o schimbati in “internet” ar trebui sa va mearga internetul fara probleme, deci o rezolvare simpla si fara batai de cap.

Pe langa rezolvarea problemei cu update-ul de carrier bundle activati si optiunea internet tethering pentru operatorul vostru de telefonie mobila. Pentru Orange aveti optiunea “modem” de 4€/luna care va activeaza functia “internet tethering” pentru telefonul vostru, insa ceilalti operatori de telefonie mobila nu ofera aceasta optiune deocamdata, asa ca aplicatia aceasta ar fi singura solutie pentru a folosi telefonul pe post de modem.

Tot ce trebuie sa faceti este sa instalati din Cydia aplicatia TetherMe si ea va face toate modificarile. Aplicatia costa doar 2$ si parerea mea este ca si-i merita pe deplin.

12 COMENTARII

  1. ok …. dar daca nu imi trebuie aplicatia respectiva un telefon la orange rezolva problema nu ?

    A reusit cineva sa remedieze problema cu un telefon la orange asa cum ne sfatuia zaone in articolul anterior?

  2. la mine a fost simpla problema …. am bagat TetherMe free dar nu ultima versiune am schimbat net in internet im incercat sa vad daca merge dupa am sters aplicatia si acum nu mai am nici o problema….

  3. la 408 …. vreo trei sau patru de 1 si apoi 0 si apoi ceva rabdare s-a rezolvat foarte frumos 🙂 …. si da merge wap.orange.ro 🙂 …. eu unul recomand metoda asta dar e doar o sugestie personala – prea multe tweak-uri si mânării parca strica 🙂

  4. Am cumparat tether me dar se pare ca nu mi-a activat Cellular data network. Exista in settings la network dar cand vreau sa intru tot iese in homescreen.

  5. Inca o completare. Setarile pentru net le-am facut de pe calculator adaugand un profil cu iphone configuration utility. Oare ar trebui sa sterg profilul respectiv pentru a putea sa editez? As dori sa fac setarile si pentru mms de aceea as avea nevoie de acest meniu. Sunt pe vodafone.

  6. @zaone: am dat reset si tot asa e. O sa sterg dupamasa profilul facut cu iphone configuration utility sa vad daca o sa functioneze. deocamdata sunt la munca si daca il sterg raman fara net.