Cati bani ati da pe un iPhone 4?

Stiu ca e duminica dimineata si probabil unii dintre voi citesc cu ochii intredeschisi acest articol, insa sunt curios ce suma de bani ati fi dispusi sa dati pe un iPhone 4 nou. Se apropie luna septembrie si Orange nu a anuntat inca disponibilitatea terminalului iPhone 4 in Romania, insa problema vine de la Apple nu de la Orange pentru ca intai trebuie sa anunte Apple lansarea in urmatorul val de tari.

Eu presupun ca Orange va comercializa iPhone 4 la preturi cuprinse intre 600 – 680€ pentru modelul de 16GB si cu 100/120€ mai mult pentru cel de 32GB. Aria de preturi este corecta pentru ca in momentul de fata acestea sunt preturile pentru iPhone 4 in cam orice tara din Europa, plus ca recent Optimus Portugalia(operator portughez detinut de Orange) a anuntat ca va comercializa iPhone 4 la preturi de 679/769€ pentru modelele de 16/32GB. Optimus Portugalia nu ar fi trebuit sa lanseze iPhone 4 insa sursele sustin ca saptamana aceasta o va face.

In ceea ce priveste abonamentele… nu stiu ce optiuni ne va oferi Orange insa pentru inceput e foarte posibil sa vanda iPhone 4 la abonamentele de 19/39/59€ pe luna si exista o sansa destul de mare sa nu poata fi achizitionat decat cu abonament sau la fidelizare, cel putin pentru inceput.

So, tu cat ai da pe un iPhone 4 nou? Chiar si cu abonament.

54 COMENTARII

  1. Neata!:) mai mult de 600 euro eu nu as da. este un super telefon dar preturile vehiculate recent sunt exorbitante. asa ca o sa mi-l cumpar cand il gasesc la pretul asta

  2. Eu il voi lua cu abonament. Abonamentul curent pentru iPhone-ul meu este de 39E(fara TVA).Il am din 2008 si in septembrie trebuie ori reziliat ori reinnoit, asa ca sper sa-l aduca iPhone 4 cat mai curand. Ma astept la aceleasi preturi ale 3GS de anul trecut la acelasi abonament iPhone 39, respectiv 16Gb-299E si 32Gb-399E. Aleg abonament deoarece am nevoie de internet mobil (la acest tip de abonament am 1Gb trafic care este aproape suficient)

  3. 299 E cu abo de 27 E. asa merge. mai mult nici de iau pielea de pe mine nu pot.

    Din cate am vazut in 12 septembrie se schimba oferta la abonamente si e posibil atunci sa bage si un alt pret pt 3gs.. undeva la 79 E cu abo de peste 20E+ si sa intre si iphone 4.

    E doar o parere.

  4. Am dat 600 de euro, mi l-a adus cineva de l-a luat de la orange Anglia care a dat acolo 400 de euro la abonament + plata abonamentului pe 2 luni !

  5. Nu prea mai am rabdare sa astept pana se va aduce la orange(daca e asa eu sunt de parere ca in octombrie va ajunge) si nici nu ma lasa sufletul sa dau atata amar de ban, cred ca o sa ma indrept spre 3gs.. dar totusi astept sa vad de se schimba oferta de abonamente, poa vor include mai multi MB in loc de cei 500MB. avand in vedere ca ma bag la un abo de 27E.

  6. Decat sa dau 700 E in Romania la Orange unde am vazut ca sunt diferente de design fata de unul de afara, mai bine il cumpar din Italia.

  7. 2450 Ron + 50 Ron transportu de 16Gb black full box de pe okazii…Folosit 2 sapt…mai ieftin nu am gasit… 😀

    Apropo: cand este estimat sa apara la Orange?

  8. @alexpure de unde stii ca sunt diferente? nici nu a aparut la noi…si telefonu o sa vina tot din afara de unde se fabrica..sau se fabrica special pt fiecare tara?

  9. 400 – 450Euro pe unu alb de 32G ( 64G e overkill ) de la Orange (in ideea ca vand 3gs-u 32g actual cu vreo 350E ) . Imo mai mult de 20 mil nu merita un telefon ( oricat de smecher ar fi )

  10. Toata lumea-si ia iPhone 4 de 64gb, si alb pe deasupra. Nu exista! de 64 nu va aparea, iar alb abia la primavara, asta Daca va ajunge si pe la noi, pt ca sunt multe alte tari care vor alb inaintea noastra.
    Inca functioneaza principiul "Eu votez cu Iliescu, ca pe el il stiu".

  11. zaone ce sa fac? Eu pe 3 septembrie plec in anglia…as da comanda de el pe net ca in timpul care il voie petrece acolo sa`l primesc…dar as astepta si de la orange….eu am calculat daca il iau la 199 euro la orange cu abonament de 25 euro pe 24 luni mi`ar conveni…dar o sa fie la pretul asta…sa astept sau sa`mi iau din anglia?

  12. desi nu sunt asa ahtiat dupa iphone4, inevitabil am sa-mi cumpar unul spre sfarsitul anului, pana atunci trag de 3g -ul din dotare ca-si face treaba. Iar pretul pe care l-as plati, exclusiv neverlocked, sa nu depaseasca 600E, 3g-ul nu-l vand, il dau lui fiu-meu.

  13. Maxim 2000 RON daca ar fi sa-l iau de la baietii de pe forumul CG de exemplu (codat orange, sigilat) sau 1000 RON daca ar fi sa il iau la fidelizare.

  14. nu dau mai mult de 700 euro pt cel de 16 Gb. Iar la abonament nici nu ma gandesc sa-l iau, sa platesc la el cat nu face timp de doi ani.

  15. @fabby: Nu se stie nimic despre lansare.

    In rest, sper sa vada cei de la Orange articolul si poate isi fac o idee in legatura cu ce vrea lumea de la ei.

  16. o sa vad in iarna, ca trebuie sa imi prelungesc contractul cu cei de la orange, si pot negocia cu ei, ii amenint ca in fiecare an aproape, ca daca nu fac cum vreau eu, rup contractul (din '98 – dialog :))) dar oricum, mai mult de 2400 de ron, nu as da

  17. Cand ma pregateam sa-l sau pe GizusPhone 4 ghici ce s-a intamplat…. Am dat 25£ pe un nokia si am luat un iPod touch si gata. Am si telefon de uit sa-l incarc, am si muzica, web, bla bla bla …. Deci 600€ pe un telefon care costa maxim 200$ sa fie fabricat, nu credeti ca e cam mult????

    Sau in Romania se mai practica credit cu buletinul pentru un telefon "zmecher"?

  18. @JusttMe Sa stapanesti sanatos si nokia si ipod touch…Ce model de nokia ti-ai luat? Ai alta viziune tu… ai iesit mult mai castigat cu acel nokia…

  19. @JusttMe Ai dreptate: cu un nokia 1100 care te tine bateria o sapt, un mp3 player de 2-3 gb cu care sa asculti muzica in timp ce stai pe net pe un mini laptop atom, si apoi sa filmezi cu o camera hd la 4-5 milioane iesi mult mai ieftin decat daca ti-ai lua un iphone 4…

    Ai alta viziune tu….

  20. @JusttMe ai avut in mana acel GizusPhone 4 si cand sa platesti ai vazut pe raftul de sus acel nokia? Bine ca nu ai cumparat iphone-ul ca iti luai o tzeapa….

  21. ce-aveti cu omul, daca are mai multe buzunare si vrea sa le tina ocupate… intr-unul baga nokia, altul e pt ipod si tot asa…

  22. Am vorbit de cele care au fost acum. 3G si 3GS ! Sunt diferente de design intre unul de Orange RO si unul din afara. Am avut un 3GS din Franta si unul din Orange(nou) in mana. Partea cromata nu era bine asezata, ecranul era iesit in relief in partea dreapta si in partea stanga mai jos. Plus alte probeleme. Ramana tot la parerea mea! Ce e pentru Romania e diferit!

  23. Hai sa nu ducem discutia in derizoriu, sunt o gramada de prosti in tara (recte mistocarii astia ce se iau de om) care isi iau iphone 4 doar pentru ca se simt mai putin virili (oricum, intre noi fie vorba, virgini toti) decat daca ar fi pastrat 3gs-ul pe care si l-au cumparat exact la fel. Alti oameni, aia normali, se orienteaza in principal dupa propriul buzunar si dupa nevoia de a avea un asemenea smartphone, ca de aceea se si numeste asa ;). In momentul de fata eu nu consider investitia intr-un iphone 4 ca fiind viabila avand in vedere faptul ca nu este cu mult mai rapid (sau "nu rupe", ca sa inteleaga si dobitocii) ca 3gs si nici nu vreau sa ma inghesui la tot felul de cozi ca sa-mi dau seama dup-aia ca n-am facut nici o branza. Mai ales ca 3gs iti poti cumpara nou, de pe piata neagra intre 300 si 400 euro..

  24. As da 750 euro pentru necodat, totusi pana la 900 euro in caz ca nu gasesc (normal ca pt cel de 32GB, 16 e deja cam putin), la abonament e o prostie, zic eu, iti iese mult mai scump si cand stai sa te gandesti cum va fi iPhone 2012… poate sa-ti para rau ca ai dat atata. Totusi, consider ca e primul iPhone care merita luat fara indoiala, avand, in sfarsit, un display onorabil, e slim-izat la maxim pt ceea ce poate, inregistrare video HD etc, adica e in sfarsit in pas cu lumea, so give it a try, no matter of price!

  25. @bobotz Dc sa-ti iei un audi cand poti sa-ti iei 6 loganuri? Fiecare dupa posibilitati…acu daca omu nu-si permite asta e…daca isi permite nu inseamna ca e dobitoc sau prost…asta ar insemna ca milioane de oameni sunt asa ca si-au luat iphone 4 la preturile astea, numai aia ca tine sunt destepti…dar nu poti compara un nokia si un ipod touch cu un iphone 4…asa sunt multe combinatii in care iesi mult mai ieftin…un iphone 4 nu-ti iei ca sa ai telefon…il iei pur si simplu pentru ce poate sa faca el si cum se prezinta si ca ne place…asa daca vreau sa am doar telefon sunt n nokia, htc, samsung etc posibilitati..

  26. @Zaone: Ti-ai comandat Iphone? Am fost un plecat in concediu si nu am apucat sa citesc toate posturile tale. De unde si cu cat? 🙂 Ce zici de pretul de 950$ pentru unul blocat pe At&t? Merita sau nu?

  27. 660 euro din Italia, livrat la cineva in Italia. Scump daca e blocat pe AT&T. Vezi ca este pe forum cineva care vinde iPhone 4 decodat, vorbeste cu el poate va intelegeti la pret. Tot din SUA sunt aduse.

  28. Am posibilitatea sa iau acum unul de 16gb blocat pe at&t cu 4.01 pe el dar nu are shsh salvat nici pt 4.0 nici pt 4.01. Un altul s-a blocat ieri si trebuie sa ii dau restore la 4.02 si sa astept o alta varianta de jb. Parca totusi as opta pt unul neverlocked sau sa mai astept pana apara la orange.

    Ce-i drept de placut imi place foarte mult.