Push Notifications : merita sau nu folosit?

Push Notifications este poate unul dintre cele mai folositoare servicii implementate de Apple in iOS deoarece ne da posibilitatea sa fim intotdeauna notificati in legatura cu orice fel de noutati din informatiile oferite de aplicatiile instalate in terminalele noastre. Push Notifications ne notifica atunci cand primim un e-mail pe Yahoo/MobileMe si mai nou Gmail(prin aplicatia Google Mobile App), ne notifica in legatura cu mesajele primite pe conturile retelelor de socializare sau cu noutati din jocurile instalate in telefon. Desi uneori poate fi enervant, serviciul Push Notifications este folositor si la nevoie te tine informat.

Un mare mare minus al acestui serviciu il reprezinta faptul ca in timpul functionarii consuma o buna parte din baterie, practic daca aveti cateva aplicatii deschise si Push Notifications pornit atunci riscati sa va consumati bateria intr-un timp destul de scurt. Push Notifications verifica la fiecare 15/30/60 de minute(pentru aplicatia mail) folosind internetul daca exista actualizari pentru aplicatiile care au acest serviciu pornit, iar aceasta verificare constanta isi lasa amprenta asupra autonomiei bateriei care scade vazand cu ochii. Practic mai multe aplicatii cu Push Notifications deschis inseamna mult mai putina autonomie pentru telefonul vostru.

Un al doilea mare minus, care se aplica doar pentru cei care au jailbreak, il reprezinta imposibilitatea de a folosi acest serviciu daca faci hacktivare. Practic in momentul activarii telefonului cu cartela operatorului, prin iTunes, primesti un cod unic de identificare care este folosit de serviciul Push Notifications pentru a functiona. Hacktivarea nu ofera acest cod deci serviciul Push Notifications NU functioneaza, singura rezolvare 100% functionala reprezinta instalarea aplicatiei Push Doctor din Cydia.

Eu nu folosesc serviciul Push Notifications pentru ca nu trebuie sa fiu mereu la curent cu ceva si aleg sa pot folosi telefonul o perioada mai lunga de timp, in detrimientul folosirii acestui serviciu.