Prima Pagina activare Push Notifications : merita sau nu folosit?

Push Notifications : merita sau nu folosit?

Push Notifications este poate unul dintre cele mai folositoare servicii implementate de Apple in iOS deoarece ne da posibilitatea sa fim intotdeauna notificati in legatura cu orice fel de noutati din informatiile oferite de aplicatiile instalate in terminalele noastre. Push Notifications ne notifica atunci cand primim un e-mail pe Yahoo/MobileMe si mai nou Gmail(prin aplicatia Google Mobile App), ne notifica in legatura cu mesajele primite pe conturile retelelor de socializare sau cu noutati din jocurile instalate in telefon. Desi uneori poate fi enervant, serviciul Push Notifications este folositor si la nevoie te tine informat.

Un mare mare minus al acestui serviciu il reprezinta faptul ca in timpul functionarii consuma o buna parte din baterie, practic daca aveti cateva aplicatii deschise si Push Notifications pornit atunci riscati sa va consumati bateria intr-un timp destul de scurt. Push Notifications verifica la fiecare 15/30/60 de minute(pentru aplicatia mail) folosind internetul daca exista actualizari pentru aplicatiile care au acest serviciu pornit, iar aceasta verificare constanta isi lasa amprenta asupra autonomiei bateriei care scade vazand cu ochii. Practic mai multe aplicatii cu Push Notifications deschis inseamna mult mai putina autonomie pentru telefonul vostru.

Un al doilea mare minus, care se aplica doar pentru cei care au jailbreak, il reprezinta imposibilitatea de a folosi acest serviciu daca faci hacktivare. Practic in momentul activarii telefonului cu cartela operatorului, prin iTunes, primesti un cod unic de identificare care este folosit de serviciul Push Notifications pentru a functiona. Hacktivarea nu ofera acest cod deci serviciul Push Notifications NU functioneaza, singura rezolvare 100% functionala reprezinta instalarea aplicatiei Push Doctor din Cydia.

Eu nu folosesc serviciul Push Notifications pentru ca nu trebuie sa fiu mereu la curent cu ceva si aleg sa pot folosi telefonul o perioada mai lunga de timp, in detrimientul folosirii acestui serviciu.

 • fabby

  merita folosita din plin….eu folosesc push notifications pt ebay si mia fost de mare folos pt ca licitam in ultimile secunde 🙂

 • Radu

  Eu am un telefon hacktivat si folosesc pushfix 2.0 si functioneza perfect.

 • fabby

  exact…a fost o vreme cand aveam un 3gs din franta…si am cumparat push fix pt 6 dolari cred…oricum aplicatia sia meritat bani…pe vremea aia nu era nici un fix pt push notifications doar push fix care costa

 • "Push Notifications verifica la fiecare 15/30/60 de minute" – vezi ca nu e chiar asa: http://en.wikipedia.org/wiki/Push_technology

  mie de exemplu pentru facebook imi vin notificarile pe telefon mai repede decat sunt anuntat de aplicatia mail de pe pc ca am new mail…cat despre baterie, nu am simtit sa fie afectata foarte puternic de folosirea push notifications…

 • danadina9

  Eu am un 3Gs IOS 4 jailbreaked si folosesc push notifications…am o problema,d ex. la YMessenger-primesc notificare k mi-a scris cineva,si cand deschid mess-ul nu imi apare mesajul c mi-a fost scris…cum sa resolv problema???

 • @seba18: Da, era vorba de aplicatia mail doar, am corectat. Eu am simtit ca procentajul bateriei merge spre 0 cand foloseam serviciul de aceea l-am folosit doar pentru scurte perioade de timp.

  @danadina9: Presupun ca e hacktivat telefonul nu? Cu one sim sau ceva.

 • catanzaro27

  Daca e sa facem o comparatie intre Push si Fetch e clar ca cel de-al doilea mananca mai multa baterie decat push si asta pt ca verifica mail-ul la intervale prestabilite pe cand push intra in functiune doar daca intra vre-un mail in casuta.

 • @zaone: si la aplicatia mail se aplica exact acelasi principiu, ca de-aia se numeste "Push Mail". Ce zici tu (cu 15/30/60 minute) se intampla doar in Fetch Mode (aka Gmail, din aplicatia de mail), sau cu alte cuvinte atunci cand Push Mail este dezactivat sau nu este suportat/disponibil…

 • catanzaro27

  Cat priveste problema danei o am si eu. Telefonul l-am activat cu cartela de la operatorul pe care e blocat telefonul deci nu e vorba de hackactivare. Foarte ciudat… Cred ca messengeru e de vina.

 • Demi Buraga

  Salut,

  La mailul pe iPhone, 15/30/60 este intervalul de send/receive automat (fetching). Push notification, pentru aplicatiile care au implementata aceasta functie, avertizeaza utilizatorul de evenimentele desfasurate prin intermediul respectivelor aplicatii/servere ale aplicatiilor; iar la mail, Push functioneaza pentru conturi Yahoo si MobileMe (pe iPhone) livreaza mailul instant si pe telefon (odata ce acesta a fost receptionat in serverul Yahoo, MobileMe). Cam asta este ce am inteles eu. Corecteaza-ma daca gresesc.

  Multumesc,

  Demi

  Spor!

 • @danadina9, @catanzaro27: folositi Push Doctor, nu alte solutii, ca sa fiti siguri ca nu impartiti acelasi cod de notifications cu alt/-i useri 🙂 Practic voi primiti prin push mesaje destinate altor utilizatori, mesaje care nu va apartin…si e foarte posibil ca si mesajele voastre sa ajunga la fel de bine pe la altii. Eu cu Push Doctor nu am patit niciodata asta, probabil din cauza ca inregistreaza cate un cod unic pentru fiecare utilizator nou, iar codurile nefolosite nu sunt imediat redistribuite in sistem…tin minte ca imediat dupa ce s-a lansat cu greu puteai sa il instalezi, din cauza ca nu putea genera si inregistra coduri valide cu viteza cu care acestea erau cerute.

 • danadina9

  Nu e hacktivat-am cartela lui originala d activare-orange-in orange il si folosesc…