Controleaza totul in casa ta de pe tableta iPad

Ieri v-am aratat ca o tableta iPad poate fi foarte usor integrata un design-ul unei limuzine Mercedes S600, iar astazi va prezint cea mai noua creatie a companiei iPort ce o solutie ingenioasa de a integra tableta iPad in casa voastra si de a ii da control asupra multor facilitati ale obiectelor din casa voastra. Produsul lor poarta numele de CM-IW2000 si reprezinta practic o tableta iPad montata pe un perete al casei voastre, insa aceasta solutie va da posibilitatea de a controla sistemul audio, telvizorul, luminile sau chiar aparatul de aer conditionat direct din tableta. Totul se face prin intermediul unor aplicatii special facute pentru a fi compatibile cu electrocasnicele din casa voastra.

Daca doriti sa montati un asemenea sistem in casa voastra atunci ar fi bine sa veti 500$ pregatiti pentru ca atat costa automatizarea casei voastre. Ideea mi se pare destul de buna si cu siguranta va prinde prin SUA, insa doar acolo si nu la prea multi oameni. Fan Apple, fan Apple, dar parca e prea mult.

9 COMENTARII

  1. destul de interesant videoclipu, dar mi se pare o manipullare totala a vietii.
    ok, suna frumos, si interesant, chiar e ok sa poti controla anumite device-uri aflate acasa, dar asta nu inseamna sa fii dependent de apple. sau orice alta companiie.
    ar trebui sa ne faca viata mai usoara , nu ar trebuie sa fim dependenti de ele.

    apple in masina, apple la birou, apple in buzunar, apple si acasa… asta da clientul perfect.

  2. Nu are de a face Apple cu viata noastra. Nu Apple te manipuleaza ci faptul ca ei au reusit primii sa transpuna totul prin super interfata lor foarte fiabila si intuitiva. Din cate ne aducem aminte Apple a urcat cateva trepte la un singur pas de acum 3 ani de cand a zapacit lumea cu ecranul lor de pe iPhone. Ca sincer telefonul in sine era foarte limitat si se vedea de la o posta ca au facut softul pe genunchi. Dar azi Apple are cea mai ieftina solutie 500$ pentru o tableta care poate fi intregata foarte usor intr-o solutie de casa inteligenta. Daca te uiti pe listele de preturi de la producatorii de echipamente pentru Domotica ai sa observi ca toti ofera un panel de control gen iPad dar la un pret de 2500-4000 euro. Azi cei mai inteligenti gen http://www.gira.com si inca cativa si-au dat seama ca se poate adapta foarte usor un iPad si deja au solutii mai ieftine de control domotic prin interfata iPad. Apple nici nu se gandea vreodata ca vor da buful cu iPad-ul si nici ca iPad-ul sau iPhone-ul o sa fie si terminal Domotic. Pacat ca nenea Steve Jobs are cancer. Sa revenim la domotica; azi in romania sunt deja cativa baieti care deja pot adapta si programa iPad-ul sa devina un terminal customizat pentru client asa cum face un croitor pentru clientul lui. Deci iPad-ul sau iPhone-ul sunt cele mai ieftine terminale pentru domotica.

  3. daca in loc de ipad era tableta de la samsung urlati toti ca bravoooo samsung.. apple e de C*c*t.. iar le-a dat-o peste nas.. bla bla bla bla bla bla….

    Conceptul de automatizare a casei e vechi de cel putin 4-5 ani ! Nu e vorba ca a facut apple ipad si acum toti disperatii incearca sa il faca ” zeul nostru “. e vorba ca in loc de telecomenzi, LCD-uri implantate in pereti, au pus baietii un ipad … fiindca are wi fi si poate controla tot… e si estetic si poti sa-l folosesti si la altceva… dar nu.. apple da dependenta restul lucrurilor sunt sfinte…

    NU sunt fan inrait apple insa cand vad ca se pune problema in felul asta, incep sa ma intreb cat gandesc unii sau cate cunostiinte au. Daca vreti sa discutam despre cum o sa indobitoceasca tehnologia, omul.. in timp.. sunt deschis si pentru asta… dar sa ajungi sa spui ca aceste concepte sunt egale cu apple, deja trebuie sa fi putin dus cu pluta.

    Incercati sa scoatei din calcul banii sau frustrariile personale cand vorbiti despre concepte fiindca pareti penibili si aveti o logica total gresita.

    On topic : Daca ai bani, iti poti face viata mai frumoasa si exact asta se arata in acest material. Desigur, multi zic ca esti disperat dupa apple daca faci asta. Da, esti disperat dupa apple daca schimbi toata aparatura din casa, schimbi tot sistemul electric din casa ca sa poti sa-ti bagi muzica de pe ipad si o faci pe banii de inmormatare a bunicii sau cu bani din banca. Dar in rest.. e bine ca se poate face asta, pana acum aveai nevoie de 10 telecomenzi daca erai fan multimedia.. acum e mai usor cu un ipad sau un samsung galaxy tab ( pt hateri ).

  4. Valeuuuu bOse chiar nu ai inteles ca tocmai pe perete este docking station-ul (adik tocmai acolo sta la inacrcat).

    Si inca o chestie; am multi prieteni carcotasi la adresa Apple. Cand mi-am luat iPhone si eram primul din zona, mai toti o dadeau ca nu e mishto si e un telefon eronat. Dupa ce au facut si ei cate o combinatie(parale) si-au luat imediat iPhone. Unii chiar au cate 2 bucati. La fel am patit si cu iPad-ul. Tot carcotasii spuneau ca nu e mare chestie si ca e total inutil. La cateva saptamani si-au luat si ei. Deci, atunci cand cineva a reusit sa-si cumpere o chestie de genul iBlabla de la apple, cei care nu-si permit sau nici nu au apucat sa citeasca ca acel aparat exista, o ard total eronat. Unii gasesc tot felul de motive sau nici macar nu reusesc sa inteleaga conceptul insusi si refuza sa te accepte pe tine si jucaria ta iNteligenta.
    Ar fi corect sa intri in dialog atunci cand ai cu ce 😉

  5. @jder –
    ‘NU sunt fan inrait apple insa cand vad ca se pune problema in felul asta, incep sa ma intreb cat gandesc unii sau cate cunostiinte au.’
    ‘Incercati sa scoatei din calcul banii sau frustrariile personale cand vorbiti despre concepte fiindca pareti penibili si aveti o logica total gresita..’

    stimate forumist, fiecare are dreptul de a crede ce vrea si te rog sa respecti asta.
    daca eu sunt un idiot si cred ca tehnologizarea asta nu te face decat un sclav al epocii, este problema mea.
    nu am nimic impotriva cu asta, sa nu intelegi gresit.
    toate astea in mod normal sunt facute pentru a iti usura tie .
    dar eu prefer 15 telecomenzi in casa. fiecare pentru treaba ei.
    nu am nevoie de un all in one.
    cum spune si bOse, daca ramane fara baterie si nu ai incarcatorul la tine s-ar putea sa … iti para rau.

    cat tine de frustrari se pare ca tu esti acela, pentru ca nu s-a adus discutia ce inseamna neaparat in domeniul financiar. daca poti sa iti pui un astfel de sistem felicitari si bravo tie. sa nu ai impresia ca toti o sa murim de ciuda ca nu avem si noi.
    iar eu am explicat foarte clar din ce punct de vedere am gandit : ”apple in masina, apple la birou, apple in buzunar, apple si acasa… asta da clientul perfect.”
    ca nu stiu ce companie a implementat in sistemul lor de automatizare apple pe post de telecomanda nu imi pasa.
    era ca idee.

  6. problema este ca nu are nimeni nimic cu apple.
    pe mine chiar nu ma intereseaza prea tare ca voi aveti ipad si ca totul automatizat in casa prin el.
    bucurati-va de asta. eu m-am referit la altceva, nu ca nu este functional si exceptional sistemul.
    va place sa sariti de cur in sus imediat ce apare o un coment fie el si idiot.
    vedeti-va de ipad-ul vostru acolo si respectati ce este in jurul vostru.
    nu reinventati voi pendenta pentru toaleta.