Solutie pentru a putea vedea conferinta LIVE si in Windows

Stiti deja ca diseara la ora 20:00 va incepe conferinta Apple(si eu va astept pe pagina dedicata acestui eveniment de pe zaone.ro) insa multi dintre voi probabil nu stiu ca respectiva transmisie LIVE nu poate fi vizionata si din Windows. Apple a limitat posibilitatea de a vedea transmisia doar pe calculatoarele cu minim Mac OSX 10.6 instalat, iPhone, iPod Touch si tableta iPad. Motivul acestei limitari sta in faptul ca Apple va folosi pentru transmisie un nou standard de video streaming numit HTTP Live Streaming care este in momentul de fata 100% compatibil cu Mac OSX si iOS dar nu cu Windows. Apple este printre putinele companii care foloseste acest standard, deci streaming-ul va putea fi vazut la calitate buna doar de pe un iOS device sau un Mac, iar Apple a pus la dispozitia noastra un sample pentru a testa compatibilitatea terminalelor.

Daca totusi aveti Windows instalat si doriti sa vedeti conferinta LIVE, exista o metoda putin cam greu de folosit care va permite sa vedeti conferinta pe bucati. VLC Player poate reda conferinta Apple insa numai pe bucati deoarece nu e 100% compatibil cu tehnologia folosita de Apple. Mai exact player-ul incarca bucati din stream si vi le reda, iar dupa ce incarca respectiva bucata trebuie sa dati refresh pentru a vedea continuarea. Daca aveti VLC Player instalat atunci puteti testa acest link : http://devimages.apple.com/iphone/samples/bipbop/gear1/prog_index.m3u8 si veti vedea sample-ul pus de Apple la dispozitia celor care vor sa testeze compatibilitatea cu noua tehnologie. Pentru a incarca acel link deschideti VLC Player, apoi deschideti : Media>Streaming>Network, dati paste link-ului in casuta, apasati Play apoi Stream, apoi apasati butonul Play din bara de jos si Stream iar. Veti vedea acel sample pus de Apple la dispozitie, sample care practic este un loop de 27 minute cu respectivele imagini.

Nu stiu daca vor exista si versiuni de stream compatibile cu Windows insa daca apar le voi posta in pagina dedicata conferintei.