iPod Touch-urile reprezinta 38% din iDevice-urile vandute de Apple

La conferinta de miercurea trecuta Steve Jobs a anuntat ca Apple a comercializat nu mai putin de 120 de milioane de iDevice-uri pana in prezent. Un numar cu adevarat impresionant avand in vedere ca vorbim despre terminale vandute din 2007 pana in prezent, adica de la lansarea iPhone 2G si pana acum. Din cele 120 de milioane de terminale, peste 50% reprezinta vanzari de iPhones, 38% vanzari de iPod Touch-uri si restul ramane tabletei iPad lansata in primavara acestui an. De la lansarea tabletei vanzariloe de terminale iPod Touch au scazut considerabil, clientii preferand sa opteze pentru tableta iPad(care pentru unii e un iPod Touch ceva mai mare).

O companie din SUA a facut o mica statistica privind vanzarile de terminale iPod Touch de la lansarea tabletei iPad si pana in prezent iar cifrele arata cam asa : in aprilie 2010 terminalele iPod Touch reprezentau 41% din totalul vanzarilor de iOS devices, iar in luna septembrie a acestui an iPod Touch-urile au pierdut 3 procente in favoarea tabletelor iPad. Pentru a face aceste calcule firma a presupus ca : in lunile iulie si august Apple a vandut 8 milioane de terminale iPhone si 4 milioane de tablete iPad, iar numarul terminalelor iPod Touch vandute a urcat pana la doar 45.2 milioane.

We know that there were 59.6 million iPhones sold through June (from SEC filings)

We also know that 3.2 million iPads were sold.

If we assume about 8 million iPhones and 4 million iPads were sold during August and July, the total number of iPod touch sold is 45.2 million.

In concluzie terminalele iPod Touch pierd foarte rapid teren in fata tabletei iPad, iar asta e un lucru bun pentru Apple deoarece tabletele costa mai mult decat dublu fata de terminalele iPod Touch.