Video: Functia HDR pentru iPhone 4

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iKZGS-k9O5w[/youtube]

Functia HDR din noul iOS 4.1 este destinata exclusiv terminalului iPhone 4(nu se stie inca daca va functiona si pe iPod Touch 4G) si ar trebui sa permita captarea unor poze de o calitate considerabil mai buna decat cele facute pana acum cu aplicatia camera. In clipul de mai sus aveti o prezentare a acestei noi functii si a modului in care face pozele atat in conditii de luminozitate scazuta cat si in conditii cu lumina naturala.

Parerea mea este ca pozele rezultate din folosirea acestei functii nu sunt chiar atat de grozave, cel putin nu sunt chiar atat de bune pe cat m-as fi asteptat eu sa fie. Am observat ca in toate pozele functia HDR a marit luminozitatea imaginii insa doar atat, calitatea avand de suferit dupa parerea mea. HDR pare a fi un FAIL deocamdata, insa dupa ce il voi testa personal imi voi putea face o imagine completa.

10 COMENTARII

  1. Ca sa faci poze folosind HDR trebuie sa faci la ceva ce are dinamism in incadrare, nu la fructe,pisici,etc.
    Testul nu este concludent

    Zaone – incearca sa stai de vorba daca ai posibilitatea cu un fotograf pasionat si iti va arata/explica exact ce face si nu face HDR-ul.

  2. salut zaone…stiu ca nu postez unde trebuie…dar am gasit o oferta: eu ii dau cuiva iphoneul meu 3gs 32 gb plus 12 milioane si o camera foto fujifilm finepix 5700 pe un iphone 4 16 gb codat….tu ce zici…se merita ??? mulumesc.Orice raspuns este bine-venit!

  3. @andy eu zic ca trebuie sa ii mai dai si o dacie ca sa fie echitabil 😀
    3gs + 12 mil e mai mult decat suficient… as spune chiar ca iti iei teapa tinand cont ca e codat

  4. @Alex: Eu vorbeam strict despre functia de pe iPhone nu de HDR in general. Stiu ca HDR-ul la aparatele profesioniste functioneaza cum ar trebui, insa functia asta din iOS 4.1 e doar “de ochii lumii”.

  5. in general hdr se foloseste pt a vedea detaliile din umbra pt poze de perspectiva, ce a testat asta e anapoda el dand focus doar pe maru ala inchis la culoare…… normal ca a iesit bine partea de umbra a marului colorat si restu pozei overexposed sunt reguli elementare….. dupa parerea mea un test concludent vedeti in filmuletu cu noile features ale ios 4.1