Prima Pagina Apple Foxconn produce 137,000 terminale iPhone 4 pe zi

Foxconn produce 137,000 terminale iPhone 4 pe zi

Cei de la Businessweek au facut un reportaj destul de interesant despre presedintele Foxconn Terry Gou, reportaj care i-a purtat prin dedesubturile afacerii numite Foxconn. Conform reportajului Foxconn produce in momentul de fata 90 de terminale iPhone 4 pe minut, adica 137,000 terminale pe zi, dar cu siguranta mult prea putine fata de cat are nevoie Apple in momentul de fata. Foxconn produce cele mai multe terminale iPhone dintre toti asociatii Apple si anul viitor compania va deschide o noua fabrica ce va produce si mai multe terminale pentru cei de la Apple.

Reportajul dezvaluie o informatie foarte interesata in legatura cu terminalul iPhone 4, astfel ca structura exterioara a telefonului, ce serveste drept antena, poate fi produsa de o masina speciala care face in general doar prototipuri. Aceasta masina are un volum de lucru foarte mic, insa datorita faptului ca Apple a insistat pe pastrarea design-ului cei de la Foxconn s-au vazut nevoiti sa comande 1000 astfel de masini la pretul de 20,000$ bucata. In general fabricantii de componente au doar o singura astlfel de masina in fabricile lor, insa Foxconn are 1000.

When Apple’s iPhone4 was nearing production, Foxconn and Apple discovered that the metal frame was so specialized that it could be made only by an expensive, low-volume machine usually reserved for prototypes. Apple’s designers wouldn’t budge on their specs, so Gou ordered more than 1,000 of the $20,000 machines from Tokyo-based Fanuc. Most companies have just one.

Acum stim de ce iPhone 4 este produs atat de greu si sincer sa fiu probabil ar fi fost mai bine pentru cei de la Apple sa renunte la design pentru ca ar fi evitat toate problemele cu semnalul.

 • Jder

  137.000 pe zi… asta ar insemna 1.370.000 de telefoane in 10 zile numai de la foxconn. Sa zicem ca sunt 2.000.000 de telefoane produse odata la 10 zile adunate de la toate fabricile. Vreti sa spuneti ca 2 milioane de telefoane se vand in mai putin de 10 zile ? Eu nu cred ca odata la 10 zile, peste 2 milioane de oameni se trezesc si zic : ” vreau iphone 4 ”

  cifrele ar fi ireal de frumoase, daca ar fi asa… nu spun ca este imposibil ci doar greu de crezut

 • @ Jder, mai tii minte ca in primele 3 zile de la lansare s-au vandut 1,8 milioane (daca nu ma insel) exemplare de iPhone 4? Normal ca “viteza” de cumparare a scazut treptat ulterior, dar 2 mln in 10 zile nu e mare lucru cand vine vorba de vreo 3 miliarde de oameni care au auzit de iPhone 4, din care vreun miliard care s-ar fi gandit sa si-l cumpere.

 • A scazut? Cred ca glumesti.. zilnic stau sute de oameni la cozi pentru a cumpara un iPhone 4 si pleaca acasa cu mana goala.

 • Eu cred ca a scazut, totusi daca ar fi cel putin constant, ar insemna ca doar un model (iPhone 4) se vinde in cantitate de 200mln pe an, in timp ce Nokia vinde “doar” putin peste 400 mln in acelasi an, in schimb e suma tuturor modelelor Nokia! Ar fi foarte bine ca Foxconn sa faca cel putin la anu’ fata cererii, cred ca tot mai multi se vor orienta spre iDevice-uri si deci ar concura mai aprins cu alti producatori, ce ar duce la scaderea preturilor si am avea de castigat!

 • anonimous

  probabil deja fac iphone4 alb 🙂

 • Posibil si asta. Oricum iPhone 4 e greu de gasit in afara SUA.