SHAtter – un exploit ce va face jailbreak \”pe viata\” iDevice-urilor

Privind la informatiile scrise de p0sixninja in iPhone Wiki(un fel de Wikipedia dedicata developerilor de aplicatii/solutii de jailbreak pentru iOS), mi-am adus aminte de niste afirmatii facute de geohot(cu mult timp in urma) legate de Pwn4life. geohot spunea ca Pwn4life ar putea fi un exploit care ar putea sa le permita developerilor sa faca solutii de jailbreak pentru orice alta viitoare versiune a iOS, indiferent care ar fi aceasta. p0sixninja spune in iPhone Wiki ca SHAtter este un exploit ce va putea fi folosit oricand pentru a face jailbreak unui terminal Apple, practic e un exploit similar celui denumit 24kpwn care a fost descoperit de Dev Team si e inca folosit pentru a face jailbeak pe iPhone 3G si 3GS cu bootrom vechi.

Practic Apple a blocat exploit-ul 24kpwn prin inlocuirea bootrom-ului si dupa cum explica p0sixninja SHAtter va fi aproape identic cu 24kpwn, adica pentru a-l bloca Apple va trebui sa schimbe din nou bootrom-ul terminalelor iPhone 4. Apple a facut acest pas anul trecut dupa lansarea redsn0w pentru iPhone 3GS, insa acel exploit era disponibil de multa vreme asa ca daca SHAtter va fi lansat acum, atunci o schimbare de bootrom s-ar putea produce abia la/dupa lansarea iPhone 5.

Deocamdata acestea sunt doar speculatii, insa ar fi foarte frumos daca ar deveni realitate pentru ca vom putea instala orice versiune a iOS 4.x fara frica de imposibilitatea implementarii unei solutii de jailbreak.