Tutorial: Jailbreak iPhone 3GS pe iOS 4.1

Acest tutorial de jailbreak li se adreseaza doar posesorilor de iPhone 3GS cu bootrom vechi care au SHSH salvat pentru iOS 3.1.2 sau iOS 3.1.3. Aceasta metoda nu functioneaza pentru iPhone 3GS cu bootrom nou sau pe orice alte terminale/versiuni de firmware. Acest tutorial NU face activare, deci daca aveti nevoie de activare va trebui sa folositi cartela operatorului de telefonie pe care e blocat telefonul sau o cartela universala.

Acest tutorial nu a fost testat de mine deci il faceti pe propria raspundere. PwnageTool poate fi folosita doar pe Mac OSX, nu exista nici o versiune pentru Windows.

Pasul 1

Descarcati o versiune de modificata a PwnageTool de aici.

Descarcati iOS 4.1 pentru iPhone 3GS de aici.

Pasul 2

Telefonul trebuie sa fie jailbroken pe iOS 3.1.2 cu blackra1n sau trebuie sa aiba instalat un custom ipsw pentru iOS 3.1.x facut cu sn0wbreeze/PwnageTool. Daca aveti iOS 3.1.3 instalat si jailbreak cu Spirit atunci instalati din Cydia Spirit2pwn.

Pasul 3

Instalati iTunes 10 pe Mac-ul vostru daca nu ati facut inca acest lucru.

Pasul 4

Deschideti Pwnagetool, selectati Advanced mode, selectati iOS 4.1 descarcata la pasul 1 si urmati pasii de aici pentru a face un custom ipsw cu PwnageTool. Aceasta versiune modificata a PwnageTool nu face activarea telefonului si nu puteti instala vreun program de decodare prin intermediul ei.

Pasul 5

Dupa ce ati facut acel custom ipsw, tineti apasatata tasta Option in timp ce dati click pe restore pentru a selecta custom firmware-ul facut.

Dupa ce iTunes termina de facut restore veti avea iOS 4.1 instalat pentru iPhone 3GS.

Daca aveti probleme cu deschiderea Safari atunci instalati SafariFix din Cydia prin repo-ul http://repo.wowiz.net.

36 COMENTARII

  1. Unlock iese doar daca iese jailbreak, si daca ejti neverlocked tot ai nevoie de jailbreak…deci nu conteaza ca ejti unlocked sau neverlocked, tot ai nevoie de jailbreak…

  2. @zaone: nu stiu daca e adevarata sau nu informatia insa @GeohotUS a postat pe twitter acum o ora faptul ca 3GS-ul cu iOS 4.1 se poate debloca cu Ultrasn0w. Asta chiar e contul de twitter a lui geohot sau e un fake?

  3. da, am itunes 10.

    prima chestie e ca in zipul cu pwnge tool modificat e inca un fisier. acel fisier trebuie instalat dupa ce pwnge tool iti cere parola de admin.

    acum fac al doilea custom ipsw. va tin la curent