Terminalele iOS sunt in fruntea preferintelor pentru gamerii din SUA

La conferinta din 1 septembrie Steve Jobs a spus ca Apple vinde in momentul de fata mai multe terminale iPod Touch decat numarul de terminale mobile pentru gaming vandute de Nintendo si Sony. Desi multi au contrazis vehement cele spuse de Steve Jobs, iara ca s-ar putea sa existe un gram de adevar in relatarile sale pentru ca in momentul de fata americanii care joaca jocuri pe terminale mobile prefera terminalele iOS. In SUA exista aproximativ 77 de milioane de persoane care se joaca pe terminale mobile, iar 41 de milioane dintre acestia prefera sa o faca pe un terminal dotat cu sistem de operare iOS.

By comparison, Sony’s PSP system only has an audience of around 18 million, and Nintendo’s DS audience in the States sits at 41 million. We’ve talked about sales of all of those systems before, but the same survey says that while two-thirds of gamers will pay for games on traditional handhelds, a much smaller percentage will pay for games on the iDevices (only 45% on iPhone and iPod touch, and only 32% on iPad).

Asta nu inseamna neaparat ca Steve Jobs avea dreptate, insa oricum Apple conduce si pe piata gaming-ului pe terminale mobile iar asta se datoreaza faptului ca iPhone/iPad-ul sunt si ele(nu prin definitie) terminale pentru gaming. Aceste date se bazeaza pe un stiudiu facut pe 10.000 de persoane, deci o baza destul de larga pentru a trage o concluzie pertinenta si cat de cat ancorata in realitate.