Video: Ce \”bucurie\” va poate aduce un SMS trimis de pe iPhone

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=p8txsZVeSgA[/youtube]

In seara aceasta la Stirile ProTV a fost prezentat un caz destul de interesant al unui om care a trimi un SMS la 340 de persoane si s-a trezit ca are de platit contraechivalentul a peste 4500 de mesaje expediate. In reportaj persoana respectiva tine in mana un iPhone si reportajul induce ideea ca acest model de telefon a fost folosit pentru a trimite respectivele SMS-uri. Este cunoscut faptul ca un mesaj text are doar 160 de caractere si tot ce depaseste aceasta valoare duce la impartirea mesajului in 2, insa respectiva persoana probabil nu stia acest lucru si a compus un mesaj din 1280 de caractere care au fost impartite in 30 de mesaje diferite. Problema nu a stat doar in textul lung ci probabil in folosirea unor diacritice care au dus la o reimpartire a mesajelor si de aici a rezultat cifra de 30 de mesaje pentru 1280 de caractere.

“Daca un utilizator scrie un text cu 160 de caractere si foloseste un singur caracter special, textul initial va fi automat fragmentat in trei mesaje diferite, cu maxim 70 de caractere fiecare.”

Stiti probabil ca iPhone-ul are inclusa o optiune care va afiseaza numarul de caractere introduse intr-un mesaj text, insa ea este dezactivata nativ si trebuie activata din Settings>Messages>Character Count. Grija mare cand trimiteti mesaje lungi pentru ca s-ar putea sa va treziti cu o surpriza din partea operatorului de telefonie.