Prima Pagina iPhone Video: Ce ”bucurie” va poate aduce un SMS trimis de pe iPhone

Video: Ce \”bucurie\” va poate aduce un SMS trimis de pe iPhone

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=p8txsZVeSgA[/youtube]

In seara aceasta la Stirile ProTV a fost prezentat un caz destul de interesant al unui om care a trimi un SMS la 340 de persoane si s-a trezit ca are de platit contraechivalentul a peste 4500 de mesaje expediate. In reportaj persoana respectiva tine in mana un iPhone si reportajul induce ideea ca acest model de telefon a fost folosit pentru a trimite respectivele SMS-uri. Este cunoscut faptul ca un mesaj text are doar 160 de caractere si tot ce depaseste aceasta valoare duce la impartirea mesajului in 2, insa respectiva persoana probabil nu stia acest lucru si a compus un mesaj din 1280 de caractere care au fost impartite in 30 de mesaje diferite. Problema nu a stat doar in textul lung ci probabil in folosirea unor diacritice care au dus la o reimpartire a mesajelor si de aici a rezultat cifra de 30 de mesaje pentru 1280 de caractere.

“Daca un utilizator scrie un text cu 160 de caractere si foloseste un singur caracter special, textul initial va fi automat fragmentat in trei mesaje diferite, cu maxim 70 de caractere fiecare.”

Stiti probabil ca iPhone-ul are inclusa o optiune care va afiseaza numarul de caractere introduse intr-un mesaj text, insa ea este dezactivata nativ si trebuie activata din Settings>Messages>Character Count. Grija mare cand trimiteti mesaje lungi pentru ca s-ar putea sa va treziti cu o surpriza din partea operatorului de telefonie.

 • acidfr3ak

  Hahahaha el vroia sa iasa mai ieftin da ditai sms-u si se astepta sa fie doar unu singur. “Short message sistem” trebuia sa ii spuna ceva. OPC? Instanta? Prostia sau mai bine zis ignoranta e vina operatorului? E foarte cunoscut lucrul acela cu 160 de caractere/sms si pentru iPhone exista un tweak in cydia sa iti arate caracterele din sms. Este adevarat ca nativ nu arata numarul de caractere dintr-un mesaj… Dar la 1280 de caractere nu cred ca mai e cazul de “nu am stiut cate caractere au fost”. Foarte amuzanta intamplarea :)))

 • bOse

  Nu am cuvinte, ma abtin .

  Persoana din imagine e genul de roman sau taran prost cu iphone .

 • acidfr3ak

  Ce pornit e pe Orange (probabil) omu’ ca l-a “furat” si i-a dat un mesaj de 30 de ori :)))) hahaha

 • mctano

  Genial!
  la 1280 de caractere trimitea mail, si iesea mai ieftin :)))
  genial frate…
  la urma urmei 1280 caractere / 160 de mesaj sunt doar 8 mesaje.
  Iar 1280 / 70 erau 18.. de unde cifrele alea asa mari?

 • cashix4

  cum sa trimiti mesaj cu 1280 caractere? :)))

 • TheDog

  hahahahah what a FAIL =)))
  asta e prost cu diploma

 • @mctano: Citeste ce e citat acolo, diacriticile sunt de vina.

 • bogdans22

  @cashix4: n-ai idee cat de repede se poate scrie un asemenea mesaj, mai ales de pe iphone 🙂

 • cashix4

  @bogdans22: si eu sunt utilizator de iphone si stiu exact,crede-ma omul e dobitoc 🙂

 • C-o fi greu sa dai copy/paste.

 • Eu nu am optiunea Character Count in settings. Mentionez ca am iPhone 3 GS.

 • Claudiu

  pe 3g nu e optiunea Settings>Messages>Character Count. cum se numeste tweaku din cydia care zicea cineva mai sus?

 • Ce versiuni de iOS aveti? Optiunea e disponibila incepand cu iOS 4.0.

 • bodoo69

  @mctano esti foarte bun la matematica, daca ai citi si postul lui zaone ai adauga la impartirea ta si 340 de persoane catre care s-a trimis sms-ul.

 • mctano

  multumesc bodoo68 pentru corectie, dar data viitoare cauta-ti cuvintele cu atentie, pentru ca eu ma refeam la o alta parte a textului:
  -” Este cunoscut faptul ca un mesaj text are doar 160 de caractere si tot ce depaseste aceasta valoare duce la impartirea mesajului in 2, insa respectiva persoana probabil nu stia acest lucru si a compus un mesaj din 1280 de caractere care au fost impartite in 30 de mesaje diferite”
  si acum logica mea poate are dreptate!

 • La persoana respectiva diacriticile au fost problema, uitati-va la textul pus in quote.