Tutorial: Jailbreak iPhone 3GS pe iOS 4.2

Acest tutorial de jailbreak li se adreseaza doar posesorilor de iPhone 3GS cu bootrom vechi care au SHSH salvat pentru iOS 3.1.2. Aceasta metoda nu functioneaza pentru iPhone 3GS cu bootrom nou sau pe orice alte terminale/versiuni de firmware. Acest tutorial NU face activare, deci daca aveti nevoie de activare va trebui sa folositi cartela operatorului de telefonie pe care e blocat telefonul sau o cartela universala.

PwnageTool poate fi folosita doar pe Mac OSX, nu exista nici o versiune pentru Windows.

Pe iOS 4.2 jailbroken nu functioneaza Cydia deci ar fi bine sa instalati OpenSSH si OpenSSL cand faceti acest custom firmware. Toate fisierele .deb trebuie sa le instalati manual prin SSH.

iOS 4.2 face update de baseband deci daca aveti nevoie de decodare NU faceti update! NU recomand acest tutorial decat persoanelor care au cunostinte avansate in legatura cu jailbreak-ul/instalarea de fisiere prin SSH si lucrul cu PwnageTool/Mac OS X.

Inainte sa incepeti acest tutorial asigurati-va ca aveti instalat in telefon iOS 3.1.2 jailbroken cu redsn0w/blackra1n.

Pasul 1

Descarcati PwnageTool 4.01 de aici : [download id=”59″]

Descarcati acest custom firmware bundle de aici.

Descarcati iOS 4.2 de pe site-ul Apple, din sectiunea dedicata developerilor.

Pasul 2

Dezarhivati PwnageTool si arhiva cu acel custom firmware bundle pe desktop. Dati click dreapta pe PwnageTool, selectati “Show Package Contents” si navigati catre : Contents/Resources/FirmwareBundles/ apoi copiati acolo firmware bundle-ul din arhiva descarcata la pasul 1.

Pasul 3

Deschideti Pwnagetool, selectati Advanced mode, selectati iOS 4.2 descarcat la pasul 1 si urmati pasii de aici pentru a face un custom ipsw cu PwnageTool. Aceasta versiune modificata a PwnageTool nu face activarea telefonului si nici nu pastreaza baseband-ul deci nu veti avea telefonul gata activat dupa instalarea lui si nici nu veti putea instala vreun program de decodare prin intermediul ei.

Pasul 4

Dupa ce ati facut acel custom ipsw, tineti apasatata tasta Option in timp ce dati click pe restore pentru a selecta custom firmware-ul facut.

Dupa ce iTunes termina de facut restore veti avea iOS 4.2 instalat pentru iPhone 3GS.