Atentie la activarea functiei FaceTime

Stiti cu totii ce face functia FaceTime a noului iPhone 4 asa ca nu voi intra in detalii legate de aceasta, totusi voi detalia experienta mea legata de activarea acestei functii. Despre activarea functiei FaceTime s-a vorbit foarte putin, insa si mai putin s-a vorbit despre costurile pe care le implica aceasta activare. Atunci cand functia FaceTime este activata, telefonul vostru trimite un SMS international catre un server Apple cu UDID-ul telefonului vostru pentru a cere activarea functiei. Acest SMS este taxata de Orange cu 12 centi, insa probabil alti operatori de telefonie nu taxeaza aceasta activare si SMS-ul este trimis gratuit.

Acum cateva zile am introdus in telefon o cartela fara credit de la 3 Italia care in Romania functiona pe Cosmote. Desigur ca nu am putut activa functia FaceTime a telefonului de pe Cosmote cu acea cartela, insa cand am reintrodus cartela mea telefonul m-a intrebat daca doresc sa activez functia. Am apasat “Ok” si pe ecran era afisat mesajul care spune ca telefonul asteapta activarea. Vazand ca telefonul nu se activeaza am dat On/Off functie FaceTime inca de 2 ori, dar fara rezultat asa ca m-am decis sa resetez telefonul. Dupa ce telefonul a pornit am constatat ca functia era activata, iar la 2 zile dupa activare am constat ca am 36 de centi in plus la costul suplimentar desi nu am trimis nici un mesaj internationa, nu am sunat in strainatate/etc. Pun costul pe seama celor 3 tentative de activare a functiei FaceTime pentru ca de fiecare data cand am incercat sa activez optiunea primeam un mesaj care ma atentiona ca exista posibilitatea ca operatorul de telefonie sa taxeze activarea, si am experienta primei activari care a costat exact la fel.

Nu stiu daca pe voi v-a taxat operatorul de telefonie pentru aceasta activare, insa eu la Orange am platit cate 12 centi(costul unui SMS international) la fiecare activare.