Awareness: O aplicatie foarte utila pentru iPhone

Awareness este una dintre acele aplicatii inteligente care odata instalate iti readuc aminte ca ai procedat bine atunci cand ti-ai cumparat un iPhone. Aplicatia li se adreseaza persoanelor care au obiceiul sa asculte muzica sau sa vizioneze un film atunci cand circula prin oras, dar mai ales celor care folosesc casti profesioniste atunci cand intreprind unul dintre aceste lucruri. Stiti ca atunci cand puneti pe urechi o pereche de casti care acopera intreaga ureche si dati drumul la muzica nu mai auziti aproape nimic din ce se intampla in jurul vostri. Ei bine Awareness vine sa rezolve aceasta problema prin selectarea sunetelor care vor fi transmise prin intermediul castilor catre timpanele voastre.

Awareness foloseste algoritmi speciali plus cateva setari puse de utilizatori pentru a selecta care sunete din exterior sunt transmise prin casti. Spre exemplu daca ascultati muzica si treceti pe langa o masina care claxoneaza, aplicatia va transmite sau nu acel sunet in casti pe baza informatiilor selectate de voi. Aplicatia are o setare care permite specificarea unui anumit nivel de zgomot ce trebuie atins de un sunet pentru a fi transmis de casti, iar tot ce e sub acel nivel nu va ajunge la urechile voastre. Personal o consider a fi una dintre aplicatiile inteligente din AppStore si reprezinta implementarea unei idei foarte bune.

Awareness este disponibila in Ro AppStore pentru 3.99€, un pret destul de mare dar care poate merita platit avand in vedere functionalitatea aplicatiei.