Primele aplicatii flash acceptate in AppStore

Zilele trecute Adobe a prezentat cateva informatii oficiale privind situatia financiara a firmei pentru semestru 3 al anului 2010 si compania a inregistrat o crestere de 42% a veniturilor,  ajungand la incasari de aproape 1 miliard de dolari. Printre altele presedintele Adobe, prezent la conferinta, a discutat si situatia flash player-ului pentru terminale mobile, afirmand ca in momentul de fata compania sa lucreaza la imbunatatirea performantei pentru majoritatea sistemelor de operare de pe terminalele mobile. Desigur ca printre acestea nu se numara si iOS deoarece Apple are o politica stricta impotriva implementarii flash-ului in sistemul sau de operare.

Acum 2 saptamani Apple a dat un comunicat de presa prin care anunta ca schimba regulile de acceptare a aplicatiilor in AppStore si permite developerilor sa faca aplicatii in alte limbaje de programare si sa le porteze in cel folosit de Apple. Adobe a facut o suita de programe exact pentru acest lucru si existau destui developeri cu aplicatii facute dar care nu puteau fi trimise la AppStore datorita regulilor impuse de Apple la lansarea iOS 4. Odata cu schimbarea acestor reguli acei developeri au trimis aplicatiile la AppStore si Apple le-a acceptat, astfel ca acum avem in AppStore aplicatii facute in flash si transformate in limbajul acceptat de Apple.

Din pacate nu stiu care sunt aceste aplicatii, insa daca voi afla va voi anunta, oricum e un mare pas inainte facut de Apple si poate intr-o buna zi se va gasi o metoda de a rula flash nativ in iOS.