Orange raspunde la intrebari

Daca ati fost prezenti aseara pe chatul dedicat lansarii terminalului iPhone 4 la Orange Romania atunci stiti deja ca un reprezentant al companiei a fost prezent acolo(si ii multumesc pentru acest lucru) si a raspuns catorva dintre intrebarile voastre. Din pacate astazi nu se poate raspunde la intrebari prin intermediul unui chat, insa va rog sa postati in comentarii intrebarile voastre catre Orange legate de iPhone 4 si ele vor fi inaintate unui reprezentant iar raspunsurile le veti gasi in cadrul acestui articol. Va rog sa puneti intrebari punctuale ale caror raspuns nu se gaseste deja pe site-ul Orange. Va rog deasemenea sa nu puneti intrebari legate de comenzi pentru ca e greu de raspuns offline la cereri de genul asta.

Sper sa avem destule intrebari pentru ca lista sa acopere cam tot ce ati dori sa stiti despre lansarea si disponibilitatea iPhone 4 la Orange. La ora 18:00 voi inainta lista reprezentantului si sper sa avem raspunsurile in cel mai scurt timp posibil. Raspunsurile vor fi date pana luni, totusi eu sper sa fie date astazi sau cel tarziu maine.

UPDATE : Iata si raspunsurile la intrebarile voastre :

salut,

raspundem mai jos la intrebarile la care nu s-a raspuns deja:

@tehmaestro: in mod normal migrarea se poate face daca treci de la un abonament la unul cu o valoare mai mare. insa lucrurile pot diferi de la un abonament/client la altul.
Dupa migrare, ce faci migrarea poti face si o comanda online beneficiind de pretul aferent noului abonament pana la termenul la care se elibereaza urmatoarea factura.
Cel mai bine este sa mergi in shop sau sa sunii la relatii clienti. Deocamdata migrarea nu se poate face online.

@yilmaz: da :)

@el_cid: imi pare rau… comanda ta nu a intrat in sistem. se pare ca o parte din datele din comanda nu erau corecte. inteleg ca ti-ai luat un samsung galaxy. sa-l folosesti cu placere :)

@cashix: da-mi te rog un nr de comanda.

57 COMENTARII

  1. As vrea sa stiu cum pot urmari cand imi soseste iPhone-ul 4 comandat la Orange Shop-ul din Arad. Am fost dimineata la ora 8.30 de am incheiat contractul, dar nu aveau pe stoc, ce sa mai spun de faptul ca nu am nici o hartie, nimic care sa-mi spuna ca l-au comandat, desi am insistat, tot ce am platit e abonamentul in avans pe 2-3 luni. Desi, repet, am insistat sa primesc o hartie, ceva dovada ca mi-a fost comandat si imi va sosi curand iPhone-ul, nu am primit nimic, eu astfel nu pot sti cand soseste si nici daca cumva nu sunt pus la coada in loc sa fiu printre primii. Comanda online nu am putut face fiind client nou, cu portare de numar si alte chestii specifice. Asdar, cum pot afla cand imi vine si cum pot urmari sa imi soseasca in cel mai scurt timp?

  2. 1. Pe mine mă interesează dacă oferta e corectă. În primul rând, de la cât pornește iPhone-ul, de la 169 (cât scria în ofertă) sau de la 189 (cât scria în magazinul online)? Cât costă cu abonament Panteră 12 (+smartphone), 329 de euro sau 349 de euro (cât scria în mag. online)?

    Apoi cât costă opțiunea My smartphone, 11,6 (cât scrie în ofertă) sau 9,37 (cât scrie în mag. online)? Eu presupun că 9,37 euro, pt că prețul include deja TVA și cineva cred că din greșeală a mai calculat odată TVA-ul, de i-a dat 11,6.

    2. Apoi, de ce nu mai e disponibil de cumpărat online?

    3. Vinde Orange iPhone 4 la liber. Dacă da, cât costă, e real prețul de 697,97 de euro?

  3. 1. Cate iphone 4 au fost vandute in primele 12 ore, separat 16 si 32?
    2. Cate bucati exista in stoc, separat 16 si 32?
    3. Cand se va reinnoi stocul si cu cate bucati, separat 16 si 32?
    😀

  4. cum e posibil sa ma duc la shop ca si client platinum si sa mi se spuna ca nu imi poate da un iphone 4 la fidelizare ci doar la abonament nou? atitudinea asta fata de clientii fideli trebuie sa inceteze!

  5. Salut. Eu mi-asi dori sa stiu daca isi ia nevasta-mea de ex la fidelizare + upgrade la pantera 20 + optiunea smartphone de 9 si eu voi folosi iphone-ul ea va putea in continuare sa foloseasca pe alt telefon traficul de date? Intreb asta pentru ca la termeni si conditii scrie ca nu se poate folosi traficul decat pe iphone dar da de inteles ca ar fi vorba de traficul abonamentelor speciale si optiunilor pentru iphone. Multumesc

  6. @andrei : nu există client platinum, business, whatever, pentru ei toţi sunt la fel, sau cel puţin în cazul meu aşa a fost deşi sunt client business încă de pe vremea răposatului Dialog. 🙂

  7. 1. Tocmai am primit confirmarea de la orange si miau zis ca doar după data de 30 pot sa îl ridic de la orange shop. Poți sa îmi confirmi te rog, intelesesem ca tot ce se face azi pana la 17 vine mâine. Nr comanda 1344806
    2. Se mai poate modifica titularul contractului fata de cel pe care a fost facuta comanda (amandoi sa fim de fata la ridicarea telefonului).

  8. 219 euro la Pantera de 29 euro lunar.

    La acest abonament sunt obligat sa mai adaug o extraoptiune sau 29 e pe luna e costul final?

  9. poti sa-mi spui daca mai revine cash_and_shop? M-a intrebat de numarul comenzii si ma gandeam ca poate sa ma ajute.
    Numarul comenzii e: 1343936

  10. Nu stiu, e ocupat omul, doar lucreaza la Orange si ei acum se ocupa de lansare. Oricum e posibil sa nu iti ajunga maine daca nu e aprobata. Daca ai reprezentanta Cargus in orasul tau poti suna maine la ei sa vezi daca au ceva pentru tine. Aseara ti-a spus ca totul e ok, din cate imi aduc eu aminte.

  11. @El_Cid: ce status are comanda ta?
    Eu am 2 comenzi,prima esuata si a 2-a aprobata.
    Suna la 202 si ei iti spun clar daca comanda ta este ok sau nu.

  12. am sunat si au zis ca nu s-a inregistrat de aia incerc sa iau legatura cu reprezentantul orange, azi-noapte a verificat-o el personal si a zis ca e totul ok, ca se va livra…

  13. La mine scrie in procesare si a spus cei de 202 ca in 3-4 zile se face livrarea, chiar acum am vorbit cu ei. Sper ca cash_and_shop sa aiba dreptate si sa vina maine. Problema e ca Duminica as vrea sa plec la Bucuresti si de aia ma grabesc sa il am Sambata.

  14. @litchi: La mine scrie aprobata,am sunat la cargus la bucuresti si nu au ridicat nici un colent pentru firma mea,le-am dat numele firmei si adresa de livrare.
    Daca ei au confirmat ca este ok comanda atunci e bine,dar,livrarea nu cred ca se va face maine.
    Si eu as vrea tot maine dar slabe sperante.

  15. Am fost astazi sa-mi cumpar iPhone 4 si … surpriza, nu am putut!- avand in vadere ca sunt abonat orange de la inceputuri (15 ani cred + client platinum +6-7 abonamente) . Cum este posibil? am impresia ca orange vrea sa scape de noi, abonatii fideli, care platim ca prostii abonamente si nu putem sa cumparam 1 telefon.

  16. Sa imi spuneti si mie daca va ajung telefoanele. E posibil ca Orange sa nu fi colaborat cu Cargus pentru toate orasele asa ca aveti rabdare pana maine seara.

  17. @just me: Si eu sunt abonat de 7-8 ani,pachetul gold pe societate,am reusit sa comand la prelungire iphone 4,dar asta se putea numai pe site dar nu inteleg de ce nu se poate si in shop-uri.
    Cu faza asta orange greseste foarte mult si cred ca in momentul in care abonatii gold,platinum se vor satura de aceasta politica mizerabila si vor renunta la serviciile lor in numar mare atunci isi vor mai schimba atutudinea.
    Pacat ca nu stiu sa isi respecte clientii care le platesc facturi destul de mari pentru timpurile noastre.
    Nu inteleg de ce ar avantaja un nou abonat ce face un abonament de 6-10 euro si risca sa piarda abonati ce platesc lunar peste 50euro.

  18. cred ca ar mai trebui sa ma sune acum sa imi spuna ca a fost o eroare si nu mai au pe stoc nici iphone-ul ce trebuie sa mi-l trimita 🙂

  19. ma intereseaza cum pot muta contactele si mesajele din iphone 3gs in iphone 4? e de ajuns sa sincronizez iphone 3gs cu calculatorul sua se face un fel de backup?

  20. @Robert – faci back-up in itunes la tine si apoi conectezi noul iPhone 4. dupa aceea click dreapta pe numele telefonului restore from back-up si apoi selectezi (daca este cazul) ultimul back-up pe care l-ai facut.

    pana nu esti sigur ca s-au sincronizat corect nu sterge date de pe cel vechi.

    daca nu esti sigur ca stii ce faci mergi la un Orange Shop si pentru 5 euro iti fac ei cu un device transferul de pe un tel pe altul

  21. Cand folosesc internetul de la Orange pe telefon, nu mai am “semnal” (cand incearca cineva sa ma sune, primeste mesajul vocal “in afara ariei retelei”) si viceversa… Cand sunt intr-un apel telefonic nu pot folosi internetul.

    Este de vina iPhone 4, sau Orange?

    Multumesc!

  22. @Dani: Este din cauza ca folosesti telefonul pe EDGE si nu pe 3G.Tehnologia EDGE foloseste reteaua GSM si din cauza asta cand esti sunat si esti conectat in acelasi timp la net , celui care te va suna ii va fii comunicat ca esti in afara ariei de acoperire/telefon inchis sau ii va intra mesageria vocala , daca este activa.

  23. Am urmatoarea intrebare :
    Am abonament iPhone 59, special facut pentru achizitionarea iPhone 3G de la orange. Acest contract de 2 ani se incheie in ianuarie .
    Acum intentionez sa achizitionez iPhone 4, si sunt de acord sa inchei contract de 2 ani pe cel mai mare abonament special disponibil pentru acest device, si anume Pantera 49.

    Intrebarea este : Pot efectua aceasta trecere FARA sa imi schimb numarul ? Si daca da, trebuie sa astept pana in Ianuarie sau se poate si acuma, primesc vreo penalizare pentru cele 3 luni ramase in contract ?
    Am inteles ca inca nu se ofera la fidelizare telefonul, si din cate mi s-a explicat, aceasta trecere intre cele 2 abonamente este tot o “fidelizare”, din pretul special al iphoneului de 169E, avand posibilitatea sa imi scad punctele Thank You. Daca acesta este cazul, cand va fi disponibil la fidelizare ?
    Multumesc.

  24. thanks – mi-am luat un SGS sa vad si eu care e treaba cu androidul
    si astept white iphone 4 – poate “lucreaza” si la antena 🙂

  25. salut,

    raspundem mai jos la intrebarile la care nu s-a raspuns deja:

    @tehmaestro: in mod normal migrarea se poate face daca treci de la un abonament la unul cu o valoare mai mare. insa lucrurile pot diferi de la un abonament/client la altul.
    Dupa migrare, ce faci migrarea poti face si o comanda online beneficiind de pretul aferent noului abonament pana la termenul la care se elibereaza urmatoarea factura.
    Cel mai bine este sa mergi in shop sau sa sunii la relatii clienti. Deocamdata migrarea nu se poate face online.

    @yilmaz: da 🙂

    @el_cid: imi pare rau… comanda ta nu a intrat in sistem. se pare ca o parte din datele din comanda nu erau corecte. inteleg ca ti-ai luat un samsung galaxy. sa-l folosesti cu placere 🙂

    @cashix: da-mi te rog un nr de comanda.

    @zaone: multumim pentru updateturi si notificari.

  26. @click_and_shop: nr comanda 1343873.banuiesc ca maine ajunge,cred ca a fost trimis doar azi.
    Ca idee,Fan Curier e mult mai rapid.

  27. zaone am incercat si la call center, am sunat la 202 si au zis ca mai mult decat ce imi scrie in contul orange nu pot sa imi zica sa sun la 401 suport clienti si o sa imi zica ei (apel taxabil), sun acolo si imi zic sa sun la 202 ca ei nu au nici o treaba si isi cer scuze pentru situatie…la orange shop-ul unde am cerut expedierea tiam mai zis ca au zis ca au iphone 4 pe stoc da pana nu ma suna ei nu au cum sa mil dea (erau pusi pe misto baietii) nici nu stiu ce sa mai cred…deaia incerc sa imi spuna reprezentantul orange de aici daca poate ceva despre comanda mea…

  28. In mail mi sa spus ca cel mai devreme in data de 30 o sa fie la orange shop…atata vreau sa stiu…sa ma bazez pe informatia asta sau este un formular standard? multumesc mult pentru raspuns

  29. Salut!vreau si eu o informatie in privinta abonamentului meu de 3mb doar internet..se poate activa roomingul ptr al folosi si in afara?si daca da ce trebuie sa fac?multumesc anticipat!