Video: Traiesti in New York? Acum poti calatori cu metroul si plati cu iPhone-ul

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=of2GBIqP9eA[/youtube]

Compania VISA a initiat un proiect impreuna cu autoritatile din New Jersey care le va permite posesorilor de iPhone sa plateasca orice calatorie cu metroul intre anumite rute folosind propriul terminal Apple. Terminalele iPhone compatibile au un emitator special montat(probabil cu ajutorul unei carcase speciale) si transmit informatiile necesare platii catre un aparat de taxat folosind o aplicatie facuta de VISA. Practic totul se pretrece precum un clipul video de mai sus, ajungeti la o intrare in metrou, porniti aplicatia si treceti telefonul prin fata cititorului si efectuati automat plata. Simplu, usor, fara batai de cap si cautat maruntis prin buzunar.

Acesta este doar unul dintre proiectele pentru smartphones pe care VISA le va initia in perioada urmatoare. Sunt asteptate altele care vor permite plata bunurilor direct cu telefonul si probabil in cativa ani acesta va deveni un standard in SUA si cartile de credit vor fi depasite.

4 COMENTARII

  1. si in bucuresti exista un sistem asemanator implementat de Orange si Metrorex, dai sms la nush ce numar si aia iti trimit un cod de bare si un numar (parca, sa ma contraziceti daca nu-i asa) si ori arati poza la aparatul amplasat la portile de intrare in statie ori scrii codul. Mie mi se pare chiar mai destept asta Bucurestean.

  2. Da, e si la noi in cateva statii. Mai misto la noi e ca eu, de exemplu, am putut trimite codul meu de bare unui prieten care nu avea cartela sau bani la el, si astfel a putut intra la metrou.

  3. super tare vad ca tehnologia avanseaza din ce in ce mai repede…..sunt curios ce functii o mai avea iphone 5 sau cum va arata iphone 6…dar 7?? va dati seama ???….

  4. foarte entuziast :)), dar nu cred ca va fii cinestie ce (gen conceptul celor de le Mozilla). Probabil ca se va cauta subtierea terminalului si updatarea continua si extinderea specificatiilor existente in terminalul actual..