Android ar putea fi portat pe iPhone 4 in curand

cpich3g este unul dintre membrii Dev Team care de obicei se ocupa de dezvoltarea solutiilor de decodare, insa iasa ca de data aceasta a reusit sa faca o modificare foarte importanta in kernel-ul iDevice-urilor care va permite incarcarea unor imagini(a se intelege firmware) mai mari decat cele impuse de Apple. Aceasta modificare ar putea permite chiar si instalarea unei versiuni portate a Android daca solutia de jailbreak va exploata bootrom-ul terminalelor, deci va oferi hackerilor posibilitatea de a instala Android-ul fara nici o restrictie. In momentul de fata exista versiuni de Android portate pentru iPhone 2G/3G insa doar atat, dar poate in viitor vom avea si altele pentru iPhone 3GS/4.

Unii lucreaza la dezvoltarea solutiilor de jailbreak in timp ce altii incearca sa exploateze diverse alte functii ale terminalelor, oricum ar fi tot noi utilizatorii vom avea de castigat.

10 COMENTARII

  1. Din punctul meu de vedere, marea diferenta dintre iPhone si Galaxy S sau ceilalti cativa competitori, este softul, nu hardwareul. Ma rog, asta lasand de o parte designul si concentrandu-ne strict pe functionalitate.
    Ar fi interesant de testat Android pe iPhone, dar doar ca proof of concept.
    Din experienta de pana acum, iOS face diferenta intre iDevices si competitie, atat ca performanta cat si ca interfata.

  2. Eu cred ca si hardware-ul.
    Galaxy e facut dintr-un plastic ieftin,iphone e foarte bine construit,imbinat,nu se aude nici un sunet oricum l-ai tine in masa sau l-ai strange.

  3. IN loc sa se ocupe de decodare basebandului din 4.1 , se ocupa de portarea android , de parca ma intereseaza. Daca vrei android nu iti iei iphone.

  4. La partea cu decodarea basebandului sunt de acord cu tine. Dar poate pe unii ii intereseaza si Android. Poate vrei doar sa-l incerci pentru o saptamana. N-are rost sa cumperi un telefon doar pentru asta daca ai deja un iPhone.
    In primul rand cred ca e util pentru developeri. Daca se face un port functional vor putea coda mai usor pentru 2 platforme daca le au pe acelasi device(din punct de vedere al costului).

  5. Eu cred ca ei sunt satui de decodari de baseband, jailbreak, unlock…Si isi mai incearca si ei limitele cu lucruri noi. Asta a fost intotdeauna tendinta unui hacker: de a explora lucruri noi si poate imposibile la o prima vedere.

  6. Eu de exemplu as vrea sa pot testa Android pe iPhone 4 pentru ca sincer sa fiu e cel mai potent model de iPhone(din punct de vedere hardware) si probabil va oferi cea mai buna experienta.
    Decodarea va veni insa aici nu e voba de lenea lor ci de exploit-urile pentru baseband care sunt foarte greu de gasit si nu merita “aruncate” pentru un firmware de o luna.

  7. Mda, frumos ca cineva isi da interesu……..dar portarea ios-ului pe alte terminale de ce oare nu prezinta interes?