Diferenta dintre un iPhone codat si un iPhone neverlocked in ceea ce priveste conexiunea WiFi

Pentru cei dintre voi care inca nu stiu, eu detin un iPhone 3GS cumparat de la Orange codat si decodat mai apoi tot de catre ei, dar si un iPhone 4 cumparat neverlocked in Italia. Scopul acestui articol este de a evidentia diferenta(experimentata de mine) in ceea ce priveste modul in care functioneaza un iPhone codat si unul neverlocked atunci cand vine vorba de functia WiFi. Incepem cu 3GS-ul care a fost cumparat codat de la Orange in 2009 si timp de un an de zile(pana la decodarea oficiala facuta de Orange) refuza cu desavarsire sa ia setarile de internet corect si sa functioneze cu reteaua ad-hoc de acasa. Defapt povestea se repeta si cand incercam sa ma conectez la unele retele WiFi de prin oras, de prin mall-uri/etc. Odata ce terminalul a fost decodat problema s-a rezolvat de la sine, adica se conecteaza la orice retea acum, ia setarile de unul singur si nu are absolut nici o problema cu vreo retea WiFi.

Terminalul iPhone 4 neverlocked luat din Italia are o alta poveste: cand l-am activat prima oara a refuzat sa ia setarile de internet cand ma conectam la reteaua de acasa si spre deosebire de 3GS nu functiona nici daca le introduceam manual. Dupa vreo 10 minute de nervi l-am conectat la PC si surpriza, mi-a cerut sa il inregistrez in contul meu Apple. L-am inregistrat fara nici o problema si dupa asta WiFi-ul a inceput sa functioneze normal ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Deci inregistrarea telefonului a deblocat functia WiFi, altfel nu-mi imaginez de ce dupa inregistrare totul a inceput sa mearga.

Presupun ca 3GS-ul a inceput sa functioneze fara probleme dupa decodarea de la Orange pentru ca a fost inregistrat probabil undeva si s-a “deblocat” 100% functia WiFi. Alta explicatie nu am pentru ca telefonul nu a cerut vreodata inregistrat cu un cont Apple asa cum a cerut iPhone 4.

Stiu ca intreaga experienta e ciudata si probabil greu de crezut pentru unii dintre voi care nu au experimentat asemenea probleme, insa asta e experienta mea 100% reala.