Prima Pagina aplicatii Plane Finder AR: Urmareste avioanele de pe cer in timp real

Plane Finder AR: Urmareste avioanele de pe cer in timp real

Plane Finder AR este o aplicatie din AppStore cu ajutorul careia puteti urmari in timp real avioanele care zboara deasupra voastra. Aplicatia a fost dezvoltata de o firma britanica, costa doar 2.39€ si va poate oferi informatii in timp real despre avioane ce zboara pe cer datorita unei baze de date ce este constant alimentata cu informatii de la cativa entuziast cu aparate speciale ce pot identifica aeronavele. Aplicatia aceasta a fost catalogata, pe buna dreptate, de ziarul britanic DailyMail drept o amenintare la siguranta zborurilor aeriene deoarece informatiile afsate in aplicatie pot fi folosite si de teroristi pentru a ataca avioane.

Desi aplicatia in sine este o amenintare pentru cei aflati in zbor, totusi firma sustine ca autoritatile britanice nu au avut nimic de obiectat impotriva acestei aplicatii care va arata avioanele care zboara pe deasupra voastra prin simpla indreptare a camerei in catre cer. Parerea mea este ca acest gen de aplicatii ar trebui respinse si interzise din/in AppStore datorita faptului ca oricine oricand se poate folosi de ele pentru a face foarte mult rau.

 • Stefan

  Nu ai nevoie de o aplicatie de iPhone ca sa sti tot ce zboarape cer si unde se afla. sunt sute de pagini on-line cu toate aceste detalii, live-uri cu turnurile de control etc etc.

  Asta nu aduce nimic in plus fata de ceea ce se stie si, in plus, nu o poti folosi ca, de exemplu, ghidaj pt cine stie ce racheta.

  Dar poate nu vad eu unde este marele rau….

 • George

  nu vad cu ce m-ar putea ajuta o asemenea aplicație…am instalat-o,si se pare ca in România nu exista avioane :)) cel puțin asa îmi arata mie ! Raman totusi la ideea ca este inutila ( pt antitero ) 😀

 • Websthim

  Serios? Atunci e mai simplu sa interzica telefoanele de genul iphone. Zaone esti un copil cand faci astfel de afirmatii. Libertatea trebuie respectata ci nu ingradita ideologic. Asa au facut cei de la apple si cu jailbrk pt ca se motiva: securitatea terminalelor e redusa. Asa si tu .

 • Cu afirmatia asta i-ai facut redusi si pe aia de la DailyMail insa sincer sa fiu cred ca doar tu esti redus in ecuatia asta. Sanatate.

 • Dan

  ar fi cool sa existe o aplicatie care sa indice pilotilor unde la sol se afla un iphone care le fac tracking la aeronava. Maine-poimaine o sa ne trezim cu o racheta in cap ca facem tracking/localization la avioane civile. Paranoia e in crestere peste tot, daca o ducem tot asa in cativa ani vor interzice smartphone-ele. Deja citeam pe undeva ca au scos unii un chip care detecteaza substante explozive, daca are chipul vreun bug, tragi un vant si te iau astia de terorist. huh…interesant pana unde se va merge….

 • fabby

  @zaone nu am de gand sa folosesc aplicatia respectiva dar iti imaginezi tu un terorist cu iphone cautand avioanele de pe cer? si cum a zis si stefan sunt atatea pagini cu asfel de informati cum de alea nu sunt o amenintare la siguranta zborurilor aeriene? cei de la DailyMail au ramas fara subiecte si au inventat unu

 • Bogdan Si Atat

  Ar fi interesant sa ne si spuna cati pasageri sunt, sexele lor, eventual profilul de facebook, blabla, dacă mai e cineva acasa, sa putem sa le udam florile cât sunt plecați! Hai ca se poate!