Installous blocat in noua solutie de jailbreak?

Aseara pe contul echipei Chronic Dev s-a spus ceva foarte interesant in legatura cu fenomenul piratarii aplicatiilor dar si aplicatia Installous din Cydia. Mai exact cei de la Chronic Dev au spus ca s-au gandit la blocarea posibilitatii de a instala aplicatii cracked prin orice metoda deoarece unii developeri au foarte mult de suferit de pe urma acestui fenomen. Mai mult decat atat,  se pare ca si cei de la Dev Team s-au gandit la acest lucru insa nu au actionat vreodata in acest sens deoarece orice limitar ar fi fost usor depasita de hackeri.

Motivul punerii in discutie a unei asemenea decizii a fost faptul ca unii developeri pierd foarte multi bani din cauza piratarii, bani care lor le sunt necesari pentru a se intretine. Din cate stiu eu aproximativ 10% din totalul iDevice-urilor sunt jailbroken si din acesti 10% probabil jumatate folosesc aplicatii piratate. Sfatul meu este sa cumparati aplicatiile care le folositi pentru ca banii vostri ajung in buzunarul celui care s-a chinuit sa le faca si care le va imbunatati pe parcurs.

28 COMENTARII

  1. Mda si eu am cumparat aplicatii dar ieftine , intr-adevar igo si alt gen de aplicatii sunt scumpe dar nici aplicatii crackuite nu am instalat , de exemplu ca alternativa la igo am cumparat skobbler care isi face bine treaba pentru cei 79 € pe care i-am cheltuit

  2. Mi se pare o idee buna avand in vedere ca in appstore au aparut multe aplicatii in varianta lite…trebuie sa ne amintim ca singurul motiv pentru care apple blocheaza jailbreakul este piratarea aplicatiilor..asa ca daca s ar bloca installous poate cn stie…si inca un motiv pt care sunt de acord cu asta este ca sunt anunturi care cer bani pt igo sau aplicatii de ex anunt p net: instalez igo pt iphone 80 ron…

  3. Pai si daca nu am instalouss si posibilitatea de a pune aplicatii “gratuite” la ce imi mai trebuie jailbreak? Sincer cand am sa pot sa imi fac cont de itunes ,in Romania ,am sa renunt la piraterie, in rest ma comport exact cum ma trateaza cei de la Apple. Imi plac telefoanele lor , le folosesc de 3 ani le platesc mai scump ca in oricare alta tara din lume si vor sa mai fiu si corect.NU SE POATE ASA CEVA.Sincer.

  4. cand apple o sa dea posibilitatea si romanilor sa foloseasca iphoneul la maxim atunci chiar am sa cumpar toate aplicatile, pana atunci am sa le cumpar pe alea care mi le permit….astia de la Chronic Dev sufera? ei de ce fac jailbreak? sa cumpar aplicatii din cydia? si asa ca saurik face bani grei cu cydia…a mai cumparat si rock

  5. mai bine zis cand iphone o sa fie la un pret decent, nu unul astronomic ca acum, atunci o sa incepem si noi sa cumparam aplicatii. Pana atunci fuck them and go piracy.

  6. Zaone, se ofera urmatorul exemplu :

    Tu, mergi pe strada, dimineata in jurul orei 7, pe trotuar gasesti o bancnota de 50 ron, ce faci ?

    Te apleci pentru a o ridica, sau treci peste ea ?

    Exemplu asta se potriveste si in cazul aplicatiilor cracked, de ce sa platesc, cand cu un singur click pe motorul de cautare am aplicatia in fata, si sunt doar la 1 click distanta de a o avea in telefon ?

    Astept explicatie .

  7. Vezi tu b0se exemplu tau e total eroanat. Vorbim despre gasirea unei bancnote de 50 ron pierduta de cineva si despre piratarea/furtul unei creatii intelectuale. Banii aia gasiti de tine pot fi pastrati sau dusi la politie, e o chestie de moralitate la mijloc. Atunci cand piratezi o aplicatie practic furi, deci compari mere cu pere.
    Daca Apple ar introduce posibilitatea de returnare a banilor in cazul in care nu iti place o aplicatie atunci sunt sigur ca pirateria ar scade pana la un nivel nesemnificativ.

  8. Nu mi mai merge installous zice api unavailable …un prieten zice k i a disparut si din cydia dar la mn nu a disparut…oare ce se intampla?

  9. presupun ca se fac update-uri. Nu o sa se inchida niciodata apptrackr pt ca ei scot foarte multi bani din accesarea site-ului

  10. careva un link catre un tutorial de cum sa instalezi aplciatii piratate, sau un id de mess sa vorbesc cu cineva va rog ?

    sunt contra piratarii aplicatiilor, cele care isi fac treaba, chiar merita 2-10-15 euro. Dar sa stai sa dai banii pe jocuri ( de la firme mari) sau pe Igo ( care e cel putin 60$ ) e o injuratura la nivelul nostru de trai. Ma puteti blama , insa uitati-va in propria ograda.. inafara de calculatoarele de servici, ati ” furat ” cel putin de 5000 de euro… de la MS office pana la melodia cu guta… daca e sa o luam asa… 99% din astia de sar in sus .. inafara de pozele cu pitipoanca si contul de steam, nimic nu aveti original 🙂 cand nu o mai trage google tepe cu cec-ul obtinut din reclame, atuncea o sa moara pirateria.

  11. Revin cu inca un incident neplacut , vreau sa joc Guitar Hero si vad ca nu o pot din cauza ca sunt “discriminat ” pe itunes(am incercat sa imi fac cont in fel si chip dar faptul ca am o carte de credit din Romania nu imi da posibilitatea sa fiu si eu in rind cu ceilalti europeni desi platesc la fel ca ei).Acelasi lucru l-am patit si la alta aplicatie de la smule de karaoake.Singura sansa ramine instalouss. Domnii mei am impresia ca isi dau singuri foc la valiza cei de la Aple.Legat de chestia cu noua solutie de jailbreak ,care blocheaza instalouss ,mi se pare exact, moralitatea de criminal care dupa ce ucide se duce la popa si se caieste se spovedeste.stima

  12. @jder : du-te la coasa ! scurt …. si data viitoare nu mai face afirmatii fara acoperire … tu nu stii ce inseamna 99% din ce e pe site-ul asta asa ca ia sfatul meu in serios !

  13. NNG cum a facut cu igo my way aplicatia costa 15E iar acum cu noul update 1.3 au bagat camere 8E si trafic 16E pe ceva ce au promis a fi gratis ,si cite aplicatii cumparate degeaba care nici la ora actula nu merg ,bagate in appstore
    doar pentru a pacali prostii ,recunosc ca am cumparat si eu chiar si Igo my way 79E .NNG a facut avere iar Igo nu este functional 100% .pentru ce sa mai dau bani ….???? nu cred ..!!

  14. Eu zic daca macar marea majoritate a  aplicatiilor ar avea “lite” sau “trial” pt o perioada de timp sau câteva ore/zile ca sa poți încerca măcar o aplicatie înainte sa o cumperi… Ar fi mai bine pt toți… Inclusiv developeri… Pana atunci viva installous! (aplicatiile favorite si cele care scot un update esential destul de des le cumpăr!)

  15. Eu nu inteleg de ce se plange toata lumea… Daca ai bani sa iti iei un iphone 4 second hand de exemplu nu mai ai inca 17e sa iti pui igo ptr romania? 17e inseamna sub 10% din pretul achizitonari terminalului la liber.

  16. pentru ce sa platesc apps sau jocurile care le vreau daca imi schimb softu pe telefon le-am pierdut si porma trebuie sa dau iara bani pe ele si unde ajung ??. da frate