Unele aplicatii trimit informatii personale necriptate

Poate ca la prima vedere acest subiect pare neinteresant insa sfatul meu este sa fiti foarte atenti ce aplicatii folositi si mai mult decat atat ce informatii includeti in acelea aplicatii. Eric Smith, unul dintre castigatorii conferintelor anuale DefCon, a studiat 57 dintre cele mai bune aplicatii din AppStore pentru a verifica, cate dintre ele trimit informatii criptate sau necriptate despre utilizatori si mai exact ce fel de informatii trimit. Hackerul a descoperit ca multe aplicatii trimit UDID-ul telefonului, informatii personale sau locatia GPS a terminalului in metode necriptate care pot fi interceptate de orice persoana rau intentionata.

Unele informatii personale si locatia GPS a telefonului nu ar conta prea mult daca aplicatiile nu ar trimite si UDID-ul, adica identificatorul care leaga telefonul de numele celui care l-a cumparat. Problema aceasta nu tine neaparat de Apple care atentioneaza utilizatorii in legatura cu aplicatiile care culeg anumite informatii despre ei si oricine accepta mesajele de atentionare stie la ce se supune. Totusi, desi Apple nu poate fi 100% blamata de situatie trebuie sa poarte partea ei de vina pentru ca accepta si tolereaza astfel de aplicatii.

Sfatul meu este sa aveti foarte mare grija ce fel de aplicatii folositi si ce date introduceti in ele pentru ca s-ar putea sa va treziti cu surprize in viitor.