Sharp IS03: Primul terminal Android cu \”Retina Display\”

Apple si-a uimit proprii clienti, dar si pe expertii in tehnologie, la lansarea iPhone 4 prin introducerea Retina Display, un ecran special facut de Apple ce avea o rezolutie de 960×640 si mai multi pixeli pe inch decat putea ochiul uman sa distinga. Combinat cu un panou IPS, ecranul iPhone 4 avea sa devina unul dintre cele mai bune ecrane pentru smartphone-uri, insa iata ca acum pare a avea un contracandidat in ecranul noului Sharp IS03. Terminalul celor de la Sharp are un ecran de 3.5 cu rezolutia de 960×640(ca si Retina Display) insa in locul unui panou IPS cei de la Sharp  au introdus un panou denumit Advanced Super View care in esenta are exact aceleasi caracteristici precum unul IPS, adica permite vizualizarea continutului ecranului chiar si din unghiuri mari.

Noul terminal va avea o camera de 9.6 megapixeli cu autofocus si stabilizator de imagine, Tuner TV one-seg, un sistem care permite platirea curselor cu metroul in Japonia si compatibilitate doar cu retelele CDMA. Practic faptul ca telefonul este CDMA only e un mare dezavantaj deoarece majoritatea retelelor din lume sunt GSM, insa probabil cei de la Sharp vor lansa un model GSM daca versiunea CDMA va avea succes. Informatii despre configuratia hardware nu se cunosc inca, insa mai important ar fi sa vedem cat de bine arata noul ecran in comparatie cu cel al iPhone 4.

Pe scurt noul Sharp IS03 va fi un telefon cu un ecran aproape identic cu cel din iPhone 4 insa va avea un nume diferit deci sanse mai mici de succes. Lansarea e programata pentru luna viitoare, insa intre timp sunt sigur ca vor fi cateva modele la dispozitia unor testeri.

10 COMENTARII

  1. cel mai mult la iphone nu mi place ca nu are widgeturi asa cum are de ex htc…..anm vazut azi un htc sense pe youtube si am ramas impresionat de cum arata cu widgeturi…m am saturat sa ma uit la aplicatii cand deblochez iphone….dar nu pot sa trec la htc doar pt simplul fapt ca are widgeturi pt k nu mk place meniul …nimic ….si nu o sa aiba niciodata aplicatiile care le are un iphone si nu o sa faca ce face….deci parerea mea e ca un update la soft care sa contina widgeturi ar fi ceva revolutionar pentru apple deoarece parerea mea vaznarile ar creste simtitor……cn stie poate vedem la iphone 5 (ar fi si cazul)….