Apple ar putea lansa noi modele de iPhone mai ieftine

Dupa zvonul care indica faptul ca Apple a inceput deja lucrul la un iPhone 4 CDMA only pentru reteaua Verizon din SUA, iata ca acum a aparut altul care indica faptul ca Apple ar putea lansa anul viitor cateva noi modele de iPhone insa e marimi diferite. Noile modele ar urma sa fie lansate la diversi operatori de pe teritoriul SUA insa cu siguranta si la cei europeni iar principalul castig pentru consumator ar fi un iPhone de dimensiuni mai mici insa mai ieftin ca si pret. In momentul de fata iPhone 4 este disponibil la preturi incepand de la 500€ si mergand pana la peste 1000€, deci nu e accesibil oricui iar cateva modele de dimensiuni mai mici, mai ieftine si ceva mai putin potente hardware ar putea fi binevenite pentru cei care nu isi permit un iPhone normal.

“Our sources believe these likely represent new high-end and low-end iPhone models to complement its current iPhone 4,” Wu wrote in a note to investors. “One possibility we are picking up is a “mini” or “nano” iPhone with a smaller candybar form factor leveraging technology in its new mini touchscreen iPod nano.

We believe Apple moving to a more complete iPhone product line makes strategic sense in that its iPhone 4 addresses only the high-end of the market,” he said. “We think Apple should take a page out of its iPod playbook where it has had a lot (of) success with a 3-tier strategy addressing entry-level, mid-range and high-end, making it difficult for competitors.

Desigur acesta este doar un zvon si mie unul imi vine greu sa cred ca Apple s-ar complica cu producerea mai multor modele de iPhone avand in vedere ca ei abia fac fata cu productia terminalelor actuale. Totusi, daca ar exista mai multe optiuni pentru noul iPhone, ati fi inclinati sa cumparati un model mai ieftin al iPhone 5 decat modelul “principal” ?

17 COMENTARII

  1. variatiuni pe aceeasi tema. deci i’d stick to the real deal, adica modelul original/primul/dimensiune normala. asa a fost si cu ipod’urile… a aparut primul ipod ( il vom pune tagul “clasic”). dupaia au aparut inca multe altele dupa el… ca sa vezi ce ‘republican’ sunt, pana nu am avut bani de un ipod forma clasica, nu mi’am luat… deci raspunsul meu este… nu as schimba originalul pentru ceva mai ieftin dar inferior…e ca si cum n’as avea bani de iphone si imi iau replica …

  2. E fortata comparatia cu replica. E vorba despre modele mai ietine pentru toate buzunarele si eu cred ca o asemenea strategie le-ar dubla/tripla veniturile. Problema este ca nu au cum sa le produca.

  3. true, e fortata… dar din punctul meu de vedere, ce nu e “the real deal” , nu ofera satisfactie maxima…bani castiga la greu si vor castiga si mai mult, dar grija mea e sa nu creasca cantitatea si sa scada calitatea ( care deja are de suferit, din cate am citit eu)

  4. mi-ar parea rau daca ar scoate versiuni stripped down ale iphonului.Iphone e doar unul, si nu cred ca merita scos versiuni mai mici mai ieftine etc.

  5. Nu prea cred ca se va complica cu producerea de alte iphoneuri apple , dar daca totusi or sa scoata si alte modele la preturi mai mici m-ar tenta pt sotia mea , oricum mereu am zis si o sa zic ca apple are niste preturi umflate cu compresorul de la vulcanizare ………

  6. Sunt produse premiun, au marketing de produse premium si preturi pe masura. Si merita toti banii, avand in vedere ca, daca nu era iphone, inca umblam pe windows mobile. umblam, nu navigam pe net, pentru ca era o experienta de caca. si pentru ca inca nu a aparut vreun smartphone cu multitouch comparabil.
    Strategia pt iPod, unde au scos modele low-end, a functionat pentru ca pe piata de Audio-playere, practic Apple era singurul jucator, cu peste 70% din vanzari.
    Piata de smartphones, prin comparate, e deja suficient de eterogena, iar Apple are 3% din vanzari, cu 39% din incasari. Daca ar scoate modele low-end, ar imparti acei 3%, hai sa zic 7%, in vanzari de iPhone standard si vanzari de mini iPhone, ar iesi cu mai putin si ar crea putina confuzie printre cumparatori, obisnuiti doar cu optiune de culoare si de capacitate de stocare. Cel mai mare dezavantaj ar fi faptul ca AppStore-ul ar deveni o adevarata harababura: aplicatii cu diferite rezolutii, aplicatii bune doar pt iPhone “classic” etc. iPod nu avea o asemenea problema si de asta cred ca aplicarea aceleiasi strategii ar fi o miscare proasta.

  7. @com : pun pariu ca daca ar fi sa scoata alt iphone, rezolutia ecranului ar avea acelasi ratio ca la ipod touch si iphone “clasic”….( vezi exemplu la iphone 4 vs 3gs….ecranele au alte rezolutii, dar acelasi ratio, deci aplicatiile se vad pe ambele, in aceeasi dimensiune[ma refer la dimensiunea fizica, nu rezolutie])

  8. am facut calculele & e acelasi ratio pt ambele display’uri ( asta ca sa pot sa demonstrez ca nu aplicatiile ar fi o problema)

    [ iphone 4 : 960*640 ratio= 1.5
    iphone 3gs: 480*320 ratio= 1.5 ]

  9. da, am zis’o prost…vroiam sa spun ca rezolutie mai mica decat display’ul iphone’ului 4…sa zicem ca o rezolutie = cu rezolutia de la iphone 3gs, dar pe o arie mai mica, ca sa aiba mai multi dpi…

  10. ar fi mai simplu sa scada preturile la 3gs 8gb, decat sa faca un model nou, cu hard nou & stuff….+ ca 3gs’ul 8gb inca se vinde binisor, kit ca are pretul mare…right?

  11. +ca hard’ul 3gs’ului este destul de bun, nu poti sa zici ca nu’i…deci optiunea ar ca cei de la apple sa faca un iphone 4 cu piese de 3gs

  12. Dar nu se presupune că un telefon mai mic înseamnă costuri mai mari, nu mai mici? Pentru că tehnologia inclusă trebuie să fie mai avansată?