Energizer PowerSkin iti incarca iPhone-ul in 30 de minute!

Astazi la conventia CTIA din San Francisco, compania Energizer a prezentat 2 produse foarte interesante pentru incarcarea iPhone-ului dar si a altor terminale mobile. In primul rand vorbim despre carcasa PowerSkin – o carcasa dotata cu baterie reincarcabila al carei principal atuu este de a incarca un iPhone in aproximativ 30 de minute. In mod normal incarcarea unui iPhone dureaza cel putin  2 ore, insa cei de la Energizer sustin ca au dezvoltat o tehnologie proprie care permite incarcarea mult mai rapida a iDevice-urilor.

Cel de-al doilea produs prezentat de Energizer este un charging pad, adica un fel de “tableta”(nu in sensul de internet tablet) care incarca aproape orice terminal ce este asezat pe ea. Charging pad-ul celor de la Energizer functioneaza in baza unui nou standard pentru “inductive charging” denumit “Qi” care permite reincarcarea bateriilor terminalelor fara ca acestea sa fie conectate prin fir la gadget. Acest standard este folosit de cateva sute de companii pentru diverse produse, insa Apple nu l-a implementat in vreunul din gadget-urile sale asa ca Energizer ofera si o anumita “folie” care se monteaza pe spatele terminalului si permite incarcarea sa wireless.

Nu au fost oferite detalii despre pret insa mie unul mi se pare foarte interesant un asemenea produs care ar elimina practic nevoia conectarii telefoanelor prin cablu la PC/priza pentru a le reincarca.