Adobe si Microsoft s-ar putea alia impotriva Apple

Zilele acestea presedintele Microsoft Steve Ballmer a avut o intrevedere “secreta” cu omologul sau din fruntea companiei Adobe iar printre subiectele puse in discutie s-a numarat si un posibil parteneriat al celor 2 companii. In momentul de fata Apple este “ca un ghimpe in coasta” celor de la Adobe pentru ca refuza sa foloseasca flash-ul in produsele sale si il critica ori de cate ori are ocazia, insa situatia nu e prea roz nici pentru Microsoft care se vede depasita de Apple in ceea ce priveste cota de piata in domeniul smartphone-urilor. Cei 2 presedinti ar fi discutat si despre o posibila achizitie a companiei Adobe de catre Microsoft, insa eu consider ca un asemenea lucru ar produce mai mult rau decat bine deoarece Adobe ca o entitate separata este mult mai interesata sa isi imbunatateasca produsele decat in cazul in care ar fi sub tutela celor de la Microsoft.

The meeting, which lasted more than an hour, covered a number of topics, but one of the main thrusts of the discussion was Apple and its control of the mobile phone market and how the two companies could team up in the battle against Apple. A possible acquisition of Adobe by Microsoft were among the options.

One person familiar with the discussion said the two companies had talked about the blockade that Apple’s chief executive, Steven P. Jobs, had placed on Adobe’s Flash software for its hand-held devices and whether a partnership by Adobe and Microsoft could fend off Apple, which continues to grow at juggernaut speeds.

Apple si Google probabil nu ar avea un concurent serios din “MicroDobe” pe piata de terminale mobile si spun asta pentru ca iOS si Android OS sunt prezentate in atat de multe device-uri si exista atat de multe aplicatii/comunitati pentru ele incat e foarte greu sa le depasesti in momentul de fata indiferent cati bani investesti in reclama. Voi ce parere aveti, ar fi bun un parteneriat in Microsoft si Adobe, sau ar fi mai bine daca Microsoft ar cumpara direct compania?