Apple a primit in service de aproape 2 ori mai multe iPhone 4 decat iPhone 3GS

Anul acesta Apple a “revolutionat” lumea smartphone-urilor prin lansarea unui iPhone cu un design complet refacut si foarte foarte controversat. Apple a dechis sa inlocuiasca clasicul spate din plastic cu unul nou facut complet din sticla si lateralele terminalului aveau sa fie inlocuite de niste rame metalice care tin locul antenelor. La o simpla privire oricine isi poate da seama ca punctele slabe ale terminalelor iPhone 4 sunt cele 2 panouri de sticla care acopera fata si spatele terminalului. Foarte multi posesori de iPhone 4 s-au plans de zgarieturi si crapaturi ale acestor panouri si un studiu recent arata ca anul acesta numarul de terminale iPhone 4 trimise in service este cu 86% mai mare decat numarul de terminale iPhone 3GS trimise anul trecut in service iar principalul motiv pentru cererea de acordare a garantiei o constituie craparea panourilor.

Studiul a fost facut de firma SquareTrade, una dintre cele mai mari firme din lume care acorda garantii pentru terminalele iPhone, si prezinta urmatoarele date :

  • in primele 4 luni de la lansarea iPhone 4 cererile pentru acordarea garantiei pentru un ecran spart au fost cu 82% mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut;
  • mai mult de 25% dintre cererile de garantie erau pentru inlocuirea panoului(spart) din spate a terminalului iPhone 4;
  • rata de “accident” pentru iPhone 4 a fost cu 68% mai mare decat cea pentru iPhone 3GS, adica au fost cu 68% mai multe accidente legate de iPhone 4;
  • compania estimeaza ca aproximativ 15.5% dintre posesorii de iPhone 4 vor avea un accident similar in viitor;
  • distrugerile privitoare la ecranul terminalului iPhone 4 constituie 4/5 din totalul cererilor de garantie din ultimele 4 luni.

Studiul a fost facut pe aproximativ 20.000 cereri de garantie privitoare la terminalul iPhone 4, deci o baza de calcul foarte mare. Era destul de clar faptul ca panourile acestea nu vor avea o viata lunga daca nu sunt tratate “frumos” asa ca acum stiti ce trebuie sa protejati la terminalul vostru iPhone 4.