Prima Pagina Apple Apple a primit in service de aproape 2 ori mai multe iPhone...

Apple a primit in service de aproape 2 ori mai multe iPhone 4 decat iPhone 3GS

Anul acesta Apple a “revolutionat” lumea smartphone-urilor prin lansarea unui iPhone cu un design complet refacut si foarte foarte controversat. Apple a dechis sa inlocuiasca clasicul spate din plastic cu unul nou facut complet din sticla si lateralele terminalului aveau sa fie inlocuite de niste rame metalice care tin locul antenelor. La o simpla privire oricine isi poate da seama ca punctele slabe ale terminalelor iPhone 4 sunt cele 2 panouri de sticla care acopera fata si spatele terminalului. Foarte multi posesori de iPhone 4 s-au plans de zgarieturi si crapaturi ale acestor panouri si un studiu recent arata ca anul acesta numarul de terminale iPhone 4 trimise in service este cu 86% mai mare decat numarul de terminale iPhone 3GS trimise anul trecut in service iar principalul motiv pentru cererea de acordare a garantiei o constituie craparea panourilor.

Studiul a fost facut de firma SquareTrade, una dintre cele mai mari firme din lume care acorda garantii pentru terminalele iPhone, si prezinta urmatoarele date :

 • in primele 4 luni de la lansarea iPhone 4 cererile pentru acordarea garantiei pentru un ecran spart au fost cu 82% mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut;
 • mai mult de 25% dintre cererile de garantie erau pentru inlocuirea panoului(spart) din spate a terminalului iPhone 4;
 • rata de “accident” pentru iPhone 4 a fost cu 68% mai mare decat cea pentru iPhone 3GS, adica au fost cu 68% mai multe accidente legate de iPhone 4;
 • compania estimeaza ca aproximativ 15.5% dintre posesorii de iPhone 4 vor avea un accident similar in viitor;
 • distrugerile privitoare la ecranul terminalului iPhone 4 constituie 4/5 din totalul cererilor de garantie din ultimele 4 luni.

Studiul a fost facut pe aproximativ 20.000 cereri de garantie privitoare la terminalul iPhone 4, deci o baza de calcul foarte mare. Era destul de clar faptul ca panourile acestea nu vor avea o viata lunga daca nu sunt tratate “frumos” asa ca acum stiti ce trebuie sa protejati la terminalul vostru iPhone 4.

 • tehmaestro

  In primul rand, cam batuti in cap aia de au depus cerere de garantie dupa ce si-au spart spatele scapand telefonul .. e clar ca nu au primit nimic.
  In al doilea rand, e oarecum normal ce s-a intamplat la iPhone 4, pentru ca la acest model exista 2 fete, nu una, care sunt predispuse la shattering.
  Si nu in ultimul rand, daca stii ca ai obiceiul de a scapa lucruri, ia-ti o husa ! 🙂

  PS : Nu cred ca sunt adevarate chestiile alea cu, s-a zgariat telefonul , ceea ce a dus la crapaturi si spargere. Eu zic ca au lovit aparatul cumva .

 • Sa stii ca Apple Care acopera chestiile de genul asta.

 • Mostwnted

  Si in Romania putem beneficia de garantie de genul acesta?

 • De AppleCare? Probabil ca da insa nu o poti cumpara de la noi.

 • Mostwnted

  Ce sa pot cumpara de la noi? la ce te referi? Cand zici AppleCare te referi la cei care acorda garantie gen Noumax?

 • setu

  asigurarea de la orange acopera si spargerea panourilor.

 • AppleCare e o garantie speciala acordata de Apple pentru terminalele sale. Costa 100$ si acopera aproape orice fel de stricaciuni. Din pacate nu o poti cumpara din Romania.

 • Adi

  Zaone am o intrebare, eu mi-am cumparat iphone 4 din apple store din anglia, am la el tot (factura, cutie etc.) daca il stric in romania pot beneficia de un service din acesta? din cate stiu cand cumperi un produs din apple store benefici 1 an de serviciul apple care si cu 60 de lire iti mai prelungesti acel serviciu cu 2 ani. Asa ca daca eu il stric fara sa vreau, si trimit iphone-ul inapoi in anglia(la unchiul meu) poate sa mi-l inlocuiasca nu?

  Merci si toate cele bune!:)

 • Poti incerca la iStyle si Noumax, ei acopera garantiile internationale in Romania. Probabil il vor inlocui daca nu a fost crapat din vina ta. Daca e crapat din vina ta atunci garantia standard nu te ajuta.

 • Adi

  ok merci mult:)

 • com

  Poti cumpara AppleCare de la Noumax. Probabil doar pt Mac-uri, dar pt iphone exista la Orange o chestie similara, care, pt, 2 euro/luna, iti inlocuieste telefonul in cazul oricarui tip de incident, mai putin al furtului.

 • Pingback: iPhone 4: Cel mai fiabil smartphone? Nu si cand vine vorba de accidente!()