limera1n sau greenpois0n – care solutie de jailbreak e mai buna?

Atat limera1n cat si greenpois0n au fost lansate, insa marea intrebare de pe buzele tuturor este : care solutie de jailbreak ar trebui sa o folosesc pentru terminalul meu? Cele 2 solutii de jailbreak sunt in esenta bazate pe exact aceleasi exploit-uri, adica un exploit descoperit de geohot acum 6 luni plus un altul al lui comex care combinat cu primul duce la realizarea unui untethered jailbreak. Din pacest punct de vedere nu aveti de ce sa va faceti griji pentru ca ambele functioneaza pe aproximativ acelasi “schelet”. Implementarea celor 2 exploit-uri este cu siguranta diferita pentru fiecare solutie de jailbreak in parte si e greu de spus care dintre ele cauzeaza cele mai putine probleme.

Eu am folosit atat limera1n cat si greenpois0n(de cateva ore) si nu am intalnit vreo diferenta notabila in utilizarea telefonului indiferent cu care solutie ar fi fost jailbroken. Nu am intampinat probleme in instalarea/utilizarea aplicatiilor, in folosirea GPS-ului sau conectarea la internet, practic totul merge la fel de bine pe oricare dintre cele 2 solutii. Ambele au afc2 integrat deci veti avea acces la fisierele de sistem ale telefonului prin USB imediat dupa jailbreak asa ca nici acest lucru nu le mai desparte. Singurele diferente notabile ar putea avea legatura cu autonomia bateriei si performantele telefonului. Despre autonomie nu pot sa va spun nimic inca deoarece ambele sunt prea noi iar in legatura cu performantele chiar nu am nici un indiciu care sa le separe.

Puteti folosi oricare dintre aceste 2 solutii de jailbreak pentru ca ambele vor functiona la fel de bine. Problema cu greenpois0n este ca functioneaza DOAR pe iOS 4.1 in timp ce limera1n functioneaza pe orice versiune de iOS intre 4.0 – 4.1 dar nu functioneaza cu orice versiune de Windows. Fiecare are micile sale “chichite” insa ambele sunt la fel de bine facute.